Część, przymierzam się do zakupu czegoś do grania. Pc odpada, są dwie opcje: laptop do luźniejszych gierek, mc, lol, cs do max 3,5 tyś (im mniej, tym lepiej), a do tego Xbox series s do fify, forzy itp. Drugą opcją jest zakup samego laptopa do 4,5 tyś. Prosiłbym o jakieś porady. Z góry dzięki.
Proponuję opcję nr 3: laptop za około 2 tysiące + XSX/PS5.
Jak dobrze poszukasz to w tej cenie spokojnie znajdziesz lapka zdolnego do odpalania mniej wymagających gier, a wymienione konsole pozwolą Ci na ogrywanie nowych gier w dobrej jakości przez całą generację.
Nie wiem w jakim jesteś wieku / sytuacji życiowej.
Ogółem ja bym wybrał jedno urządzenie i na nim się skupił. Prywatnie wolę granie na kanapie i konsoli. Więc bym szedł w xsx/ps5 i biurowy laptop. Pamiętaj jednak, że gry na konsolę są droższe, szczególnie jeżeli nie chcesz kupować wersji fizycznych i ich potem sprzedawać.
Dla mnie decyzja jest o tym w jaki sposób chcesz grać i jakie gry Cię bardziej interesują. Np. na kanapie w exy od Sony / Microsoft, czy przy biurku bez problemu w jakiś FPS.
Wiek to 15 lat. Wydaje mi się, że zakup laptopa wystarczającego do gier powyżej, i konsoli do bardziej wymagających gier to tańszy zakup niż zakup laptopa do gier o wydajności podobnej do chociaż by xss. Jeżeli to się przyda to nie kupowałby gier co tydzień, bardziej co miesiąc, ponieważ nie grałbym cały dzień, a w szczególności w jedną grę.
Jak PC na Lol i inne gry online to twój plan ma sens. Totalnie nie wiem ile teraz trzeba dać za taki laptop na rynku.
Co do konsol to licz ~ 2500 PLN na start. Z czasem może drugi pad jak chcesz pograć z kolegami / rodziną.
Co do gier, jeżeli mieszkasz w dużym mieście to pewnie handel grami używanymi ma sens. Ogłaszasz się na OLX, sprzedajesz grę na konsolę z małą stratą i kupujesz nową.
Co do padów to mam 2 z x360, wiem,że takowe pasują, ale nie wiem czy do wszystkich gier. Kwestia czy ma to być xss ps5 digital xsx albo ps5 to jest mi to obojętne, ale jednak exy na ps przyciągają bardziej, z drugiej strony chęć zaoszczędzenia i kupienie xss za 1300. Co sądzicie o zakupie xss i laptopa za mniej więcej 3500zł, a co o xsx/ps5 (po unormowaniu cen) i laptopa za mniej więcej 2500? Wydaje mi się, że ten laptop średnio by się sprawdzał w kwestii ligi i mc przykładowo. Ale może to wynika z tego,że nie siedzę za bardzo w temacie laptopów.
Tak sobie radzi w grach typowy laptop, którego cena oscyluje w zakresie 2-2.5k: https://youtu.be/pRYc1gQazf4
Konsola.
Laptop sobie odpuść przy tym budżecie.
Doradźcie. Co wybrać. Od razu mówię, że nie interesuje mnie komputer stacjonarny tylko mam dylemat pomiędzy xbox series x, do tego oculus quest 2, lub xbox series x i monitor xiaomi curved 34 cale, czy laptop gamingowy z rtx 3070 lenovo legion za kolo 7 tysiecy. Nie moge się zdecydować. Gram w fifę ale też strzelanki a na padize to wiadomo:/ no pytanie co wybrać mój budżet 8 tys zl.