Hej,
Ponieważ mój wysłużony ee pc padł na dobre, potrzebuję kolejnej maszyny do pisania na konferencjach. Ponieważ ma być to głównie maszyna do pisania, czasem Photoshopa i paru innych aplikacji, nie chcę by cena przekraczała 2,5 tyś.
Interesuje mnie przede wszystkim mobilność, zatem przekątna nie powinna przekraczać 13 cali.
Pomyślałem sobie o Lenovo ThinkPad Edge. http://www.komputronik.pl/product/205244/Komputery/Laptopy/Lenovo_ThinkPad_Edge_E330_NZSDZPB_Czarny.html#
Z win 8 wyszłoby akurat na 2,5k, ale może istnieje coś lepszego w tej kwocie. Gdyby miał jeszcze dysk SSD, to już w ogóle byłaby bomba, ale jak nie będzie miał, to trudno. Wydajność baterii również jest dla mnie ważna.
Skoro ma być tylko maszyną do pisania, mobilny - to tylko zadbana używka mac book air- warto ciut dołożyć nawet
W plecaku go nie czuć, klawiatura wymarzona do pisania...
ht tp://allegro.pl/laptop-lenovo-g700-core-i7-4gb-1tb-4gb-gt720-2g-i4074991964.html
ht tp://allegro.pl/laptop-lenovo-g700-i5-3230m-1tb-8sshd-gt720-2gb-i4053776869.html
ht tp://allegro.pl/laptop-lenovo-g510-i5-4200m-16gb-1tb-hdmi-usb-3-0-i4080862315.html
w linkach usuń spację przed t
Myślę, że cokolwiek weźmiesz, spełni twoje wymagania. Nie są one wygórowane, a za podaną przez ciebie cenę można kupić całkiem wydajne urządzenie.
Polecam zwrócić uwagę na matrycę, aby była matowa. Klawiaturę najlepiej byłoby najpierw wypróbować, idź najpierw do jakiegoś Saturna czy innego MM i sprawdź jak się zachowuje.
W Apple bym się nie pchał, bezużyteczne urządzenia. Większości profesjonalnych programów na tym nie da się uruchomić.
bizon -> Potrafisz czytać czy wrzucasz linki do każdego tematu?
Edit:
Ten Lenovo, który podałeś wydaje się być całkiem rozsądną opcją. Matowa matryca i całkiem wygodna klawiatura. Sam używam w firmie właśnie laptopów Lenovo i klawiatury są bardzo wygodne.
DM - dzięki, używałem nieco jabłuszek i nie mam nic do nich, ale w tym wypadku, używam kilku specjalistycznych aplikacji, których na Macach jeszcze nie ma.
bizon1807 - mam już jeden DTR do grania :)
Sage - dzięki ogromne. Myślę, że skoro w tej cenie nie istnieją produkty, które na głowę deklasują podany przeze mnie sprzęt, to po prostu go wezmę. Widziałem w sklepie i wydawał mi się dość przyjemny w obsłudze.
Jeżeli chwilę się jeszcze wstrzymasz do 2500 zł bez problemu kupisz UB z systemem na pokładzie, 13 cali, dysk SSD. Np Acer S3 swego czasu był za 2299 zł w lokalnych sklepach (nie podaje nazwy sklepu ale to ten nie dla idiotów ;)). Matryca bez dotyku więc kwestia nauczenia się obsługi gestów na touch padzie.