Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Laptop do gier czy może lepie komputer PC

24.07.2014 17:04
1
Voine
15
Chorąży

Laptop do gier czy może lepie komputer PC

Siema zastanawiam się na kupieniem nowego sprzętu do grania ale nie mogę się zdecydować mam jeszcze dużo czasu wiec czekam na propozycje budżet to 1500 do 2000 zł .

Laptop czy PC ?

24.07.2014 17:11
Ski_drow
2
odpowiedz
Ski_drow
127
Senator

Myślał bym na twoim miejscu o PC za tą kwotę dobrego laptopa do gier nie kupisz.

24.07.2014 17:12
Bezi2598
3
odpowiedz
Bezi2598
153
Legend

Za tą kwotę? Tylko PC, a i tak szału nie będzie. Jak chcesz laptopa do grania to musisz wydać dużo więcej pieniędzy.

24.07.2014 17:12
4
odpowiedz
Voine
15
Chorąży

a jak komputer (PC) to jaki ?

24.07.2014 17:16
Ski_drow
5
odpowiedz
Ski_drow
127
Senator

Jest wątek składamy komputer napisz tam spece od komputerów coś ci złożą.

24.07.2014 19:02
😊
6
odpowiedz
Pallar Anders Visa
41
Pretorianin

2,5 roku temu kupiłem lapka z podpisu, służy mi do dziś. Gram oraz grałem w tytuły z najwyższej półki, ostatnio gram w Battlefield 3 (ten co był za free), BF4 też sprawdzałem, ale nie spodobał mi się. Wszystkie CoD, itp. przerabiałem. W Spintires i Fifę 14 aktualnie pogrywam i nie narzekam.

Co jest plusem takiego laptopa? Względna cisza - względna bo jak się zacznie grać to wiadomo, że wentylator musi przyspieszyć i ciut hałasuje, ale i tak mniej niż PC, a zresztą to jak gram to mam albo słuchawki albo nie słyszę bo strzelam (do ludzi lub gole), itd.

Druga sprawa, która jest ważna dla kogoś kto sam płaci rachunki, a nie robią tego rodzice, to pożeranie prądu. Otóż zasilacz max. 90W (gdzie traktuje to jako wartość zupełnie max, szczytową i tak pewnie tylko osiąganą podczas grania). Gram (aktualnie przez pracę i "życie") już nie tyle co kiedyś, więc mi taki stosunek odpowiada.

Trzecia sprawa to miejsce zajmowane. Laptopa używam przy biurku (b. rzadko) i częściej na łóżku - "na kolanach" (technicznie na udach). Jak gram to podpinam pada. Jak potrzebuję myszki to kombinuję z jakąś dużą książką albo trudno, trzeba usiąść przy biurku. Akurat nie planowałem biurka, ale je mam. W nowym mieszkaniu biurka mieć nie będę (bo nie odrabiam już lekcji od dawien dawna) i to będzie niewątpliwy plus.

Teraz mając machinę do grania miałbym - źródło hałasu, ładny generator watów, zagraciłbym lokum biurkiem i fotelem, żeby móc przy tym siedzieć.
Relatywnie zyskałbym - piorunującą szybkość (swego czasu miało się dwa dyski w RAID 0), możliwość rozbudowy (jakbym miał hajs... a nie mam bo mam jeszcze inne hobby [i żonę]).

Laptop wówczas kosztował mnie 2700,-
Nie żałuję. Tylko klawiatura mnie męczy, wolałbym wyspową. Planuje dokupić jeszcze dysk SSD.
Pozdrawiam.

25.07.2014 08:56
7
odpowiedz
McLaze54
14
Chorąży

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_lipiec_2014?page=0,8 na tym zestawie pograsz w najnowsze gry z ustawieniami wysokie / średnie . Czasami uda się nawet na ultra .

25.07.2014 09:08
8
odpowiedz
barnej7
165
Senator

Laptop do gier za 2 tys zł? Dobrego PCTa za to nie będziesz miał ,bo po roku czy tam dwóch będą problemy z grami.

25.07.2014 09:13
9
odpowiedz
majek85
9
Centurion

Lepiej pc tak jak piszą inni.
Albo możesz sobie go złożyć - popytaj sie o opinie na forach to na pewno pomogą z wyborem podzespołów.
Ewentualnie można sobie zamówić gotowy, na przykład ten:
http://www.skapiec.pl/site/cat/51/comp/9190213
jest całkiem niezły

Forum: Laptop do gier czy może lepie komputer PC