Witam. Poszukuje laptopa do gier, tak żeby nowy wiedzmin chodził na najwyzszych obrotach :P cena tak do około 6 tysiecy. Ja za bardzo sie na tym nie znam, te procesory, karty graficzne i wgl. znalazlem takie 2 laptopy jeden z lenovo a drugi z msi ale sam nie wiem dlatego prosze o pomoc. pozdrawiam :)
http://allegro.pl/laptop-lenovo-y50-70-i7-16gb-1tb-gtx860-4gb-win8-1-i5042408879.html
http://allegro.pl/msi-ge62-apache-pro-i7-8gb-1tb-gtx970-fhd-170zl-i5366676746.html
chociaz jak tak patrze na parametry to wydaje mi sie ze ten lenovo i tanszy i lepszy no ale ja to malo sie znam ;)
Nie ma laptopów do gier...
To samo mógłbyś powiedzieć o blaszaku, oba nigdy nie miały mieć nic wspólnego z grami.
A jednak są laptopy do gier, tyle, że strasznie nie opłacalne.
Ja bym brał MSI, grafika nieco lepsza, a ramu zawsze można dołożyć (lub wymienić jak nie ma miejsca).
z tych dwu wybrałbym MSI ale raczej z powodu możliwości włożenia 2 dysków (nie wiem jak w MSI, ale fabryczne 1TB z Lenovo ograniczać ogólną wydajność, akurat w przypadku Y50 dostęp do modułów pamięci jest banalny ale fabrycznie montowane sa po 2 karty więc chcąc dołożyć RAM trzeby wywalić stare kosci.
Nie wiem jak w MSI ale matryce w tych Lenovo są kiepskie a na dodatek Y50 ma problemy z odprowadzaniem ciepła i grzeje szczególnie jeśli ma i7 na pokładzie
PanSmok = kolega z [2] i tak ma tak nikłą wiedzę co do elektroniki, że szkoda wdawać się w polemikę. Skoro pisze, że do zwykłego PC z GTX 970 minimum zasilacz to 700 W to brak słów. A teraz jeszcze to.
Posiadam Lenovo y50 jestem bardzo zadowolony :) jedyny minus to turboboost, ale wystarczy podkladka chlodzaca i jest cacy :) Gta V full hd Wiedzmin 3 rowniez :) Czasy sie zmienily i laptopy do gier juz sa, kolega z gory [2] ktory rzucil tak glupi komentarz nie wie ze czasy sie troche zmienily, jednak jesli posiadsz budzet do 6k to proponowalbym Asus' a z karta graficzna gtx 980m
Nie ma laptopów do gier...
Hehe :)
MSI są niskiej jakości. Miałem dwa gamingowe i nie polecam.
Obecnie przesiadłem się na ASUSa ROG G751, jakość wykonania dużo lepsza, możesz w okolicach 6k - 6,5k kupić wersję z kartą 970m lub 980m - i jest 17" a nie 15". W obu przypadkach Wiedźmin będzie chodził płynnie na full.
To w zasadzie jedyne dwie mobilne karty w tym budżecie, które to gwarantują. Nie warto już kupować serii 8xx. Bardzo fajne są jeszcze Alienware, ale zazwyczaj podobna konfiguracja co Asusa wychodzi trochę drożej.