Jakiego laptopa kupić do 5000zł żeby mi śmigały nowe gierki i żeby nie przepłacić? (najlepiej z windows 7 lub bez systemu)
Za 5000 zł złożysz dobry komputer stacjonarny.
Ale jeżeli uparłeś się na laptopa to poszukaj ASUS G751JT-T7107D,może znajdziesz.
fajny ale mówiłem że max ok 5tys a ten widze że ok 6tys kosztuje
Ustaw sobie na allegro czy xkomie do 5 tys i cos wybierzesz.
Wszystko poza alienware (bo tam placisz polowe za design i wyglad) powino miec podobne parametry i osiagniecia.
Tak za 5tys powinny ci wszystkie giery smigac przez najblizsze lata.
no dobra ale to to sam moge popatrzeć ale pytam czy nie macie do polecenia jakiegoś laptopa (np mój brat jakiś czas temu znalazł laptop lenovo Z500 który ma chyba bardzo dobrą cene do jakości)
MSI GT70 2OC-240XPL
Procesor: Core i7-4700MQ 2,4-3,4 Ghz. 16 GB RAM DDR3. Dysk twardy 1 TB. GeForce GTX 770M 3 GB.
leem230698 dłudo się nad tym zastanawiałem ale ten laptop/komputer miałby mi służyć przez długi czas (nie mam tyle kasy żeby kupować co kilka lat nowy) a za 4 lata na studia więc laptop wygodniejszy
co myślicie o tej stronie/czy opłacalne ceny "sklep.xtreem.pl"
nazgul - nie popełniaj tego błędu, co ja. Złóż sobie porządnego peceta w cenie do 4000 tysiąca, a wydajnością będzie przewyższał tego laptopa. 4 lata to szmat czasu, wystarczająco dużo żeby uzbierać pieniądze na tablet lub mały notebook.
no właśnie kurde mam cały czas ten problem bo sam do końca nie wiem czy laptopa czy stacjonarny bo niby stacjonarny w tej samej cenie lepszy ale za to mniej mobilny no i już nie mam pojęcia co robić. Ale gdyby już stacjonarny to do tej samej ceny jakie parametry? I jakie głośniki i subwoofer wliczając do tych 5 tys?
Laptopy nie są do gier. One się grzeją strasznie. Tylko PC, ewentualnie jak Ci strasznie zależy na mobilności to PS4, bo za wielkie to nie jest. Ale żadnymi laptopami do gier sobie głowy nie zawracaj.
Nie mówcie, że na laptopach nie da się grać... bo się da. Oczywiście nie jest to ta sama jakość/wydajność co na PC za takie same pieniądze, ale jest to sprzęt mobilny, który dla wielu (jak i dla mnie) to konieczność - tak czy inaczej potrzebuję wydajnego laptopa, a posiadanie 2 komputerów mija się z celem.
5000zł to trochę za mało, żeby dorwać coś z GTX970M, natomiast do tej kwoty można kupić coś z GTX960M nie będzie to super wydajne, ale we wszystkie gry da się grać płynnie obcinając ustawienia.
Przy czym myślę, że o ile autor wątku nie potrzebuje laptopa (a na to wskazuje to, że się waha co lepiej kupić) to PC będzie dużo lepszym wyborem. Szczególnie, że jak piszesz 4 lata do studiów, a to sporo czasu i o ile PC za 5k przez ten czas będzie sobie radzić ze wszystkimi grami, tak laptop o ile nie padnie może nie pozwolić na komfortowe granie.
a wracając do mojego pytania gdyby PC do ok .5 tys to z jakimi częściami, parametrami i jakie głośniki i subwoofer (wliczając w to5 tys)
dark5tu5 właśnie sie waham więc pytam sie o obie rzeczy
@nazgul9876 z doświadczenia wiem, że jak ktoś się zastanawia, oznacza to że taka osoba laptopa nie potrzebuje i w takim przypadku kupno komputera do gier w postaci laptopa nie jest dobrym wyborem.
Laptopy do gier po 1 nie są tak wydajne, po drugie przeważnie są ciężkie, a granie na 15 calowym ekranie nie należy do najprzyjemniejszych.
Moim zdaniem "laptopy do gier" to sprzęt który warto kupić tylko i wyłącznie gdy:
1. Koniecznie potrzeba mieć wydajny i przenośny sprzęt
2. Lubi się od czasu do czasu w coś zgrać, nie zwracając zbytnio uwagi na jakość grafiki
Jak najbardziej popieram przedmówców: laptop nie służy do gier. Jeśli nie potrzebujesz mobilności to lepiej zdecyduj się na stacjonarkę. W sumie lepiej wyjdziesz kupując stacjonarkę do grania i jakiś budżetowy netbook jako urządzenie przenośne.
A sam sugerowałbym konsolę (gry) + laptop (inne zadania)... w 3,5 tysiącach się zmieścisz a gry i tak są obecnie optymalizowane pod konsole.
laptop nie sluzy do gier, co za pieprzenie...
za 5 kafli on kupi o wiele lepszy laptop niz polowa forum posiada stacjonarki
I złoży pcta który nie podpali mu biurka po włączeniu Wiedźmina i będzie 1.5 raza wydajniejszy od jakiegokolwiek laptopa w tej cenie
1.nikt nikogo nie zmusza do grania na 15 calach
2. są większe matryce
3. w zasadzie każdy notebook ma hdmi
4. spora część ma widi/miracast
5. na notebookcheck jest nawet kategoria lightweight gaming notebooks i jak nazwa sugeruje nie są to cegły po 5kg tylko całkiem zgrabne i mocne komputery
o grzaniu, paleniu i wybuchach moze pisac tylko czlowiek, ktory nie mial stycznosci z dobrym gamingowym laptopem
czlowiek chce miec mobilny i wydajny sprzet, a sie mu pieprzy, zeby zlozyl pcta, bo taniej
no ludzie...
@ilprincipino
Mały hint: forum dyskusyjne służy dyskusji. W tym przypadku gość wystrzelił grami i perspektywą 4 lat, więc nie potrzebuje mobilności teraz. Stąd sugestie żeby oszczędził.
Aha, z gamingowymi laptopami styczność miałem wielokrotnie.
to podyskutujmy, najlepiej o tym jak z informacji o graniu i perspektywie 4 lat przeskoczyłeś do stwierdzenia że 'gość' nie potrzebuje mobilności :)
"leem230698 dłudo się nad tym zastanawiałem ale ten laptop/komputer miałby mi służyć przez długi czas (nie mam tyle kasy żeby kupować co kilka lat nowy) a za 4 lata na studia więc laptop wygodniejszy"
Wyraźnie sugeruje, że myśli o mobilności za 4 lata a nie obecnie.
nazgul napisz w watku "Skladanie komputera" tam ci ktoś zlozy taki zestaw, bo tutaj to już tylko dyskusja.
Zarowno laptopy jak i komputery stacjonarne sa do grania, tylko ze pecety sa o wiele bardziej oplacalne. Koniec tematu panowie
tylko ze pecety sa o wiele bardziej oplacalne
zalezy czego sie wymaga od komputera...
może mi ktoś powiedzieć że jeśli bym zdecydował sie na PC (o tym czy PC czy laptop pogadam jeszcze z bratem bo on sie lepiej zna na tym ode mnie ;;;;;chociaż wydaje mi sie że jednak PC kupie;;;;;) to jakie części, jakie głośniki i jaki subwoofer? (razem za ok.5tys a laptop głównie do gier i może spróbuje modelowania 3D)
Tutaj jednak użytkownicy tylko radzą, a w sklepie jednak sie boje że jak sam nie wiem co ma w kompie być to mi nawsadzają dodatkowych niepotrzebnych rzeczy które wmówi mi się że są potrzebne albo dadzą jakieś droższe zmienniki
dobra to założe nowy wątek ale jeśli by ktoś miał poradzić jakiegoś laptopa do 5 tys to jeszcze piszcie bo jeszcze zobacze jaka różnica będzie pomiędzy PC a laptopem za tą samą cene