Czy firma HP to nadal takie gówno jak 4 lata temu?. Nadal padają jak muchy?. Pamietam swego czasu, że miały one straszne problemy z matrycami i przegrzewajacymi się płytami głównymi. Pytam się ponieważ kolega ma na oku laptopa firmy HP.
Ja mam HP od końca 2008 roku i nadal działa. Nie ma problemów z matrycą, nie przegrzewa się płyta główna. Jedynym minusem jest głośny wiatraczek na procesorze. I tyle. Gdybym miał kupować nowego laptopa, na pewno kupiłbym znowu HP. Dla mnie wadliwie działające laptopy tego producenta, to taki sam zabobon, jak rzekomo gówniany sprzęt firmy Samsung. Zawsze będę powtarzał, że to wyłącznie kwestia nieodpowiedniego korzystania ze sprzętu jest przyczyną jego wadliwego działania. I tyle...
Też zawsze podchodzę do takich tematów z dystansem, ale w przeciągu pewnego okresu ciągle spotykałem się z awariami laptopów firmy HP ;/.
Moja dziewczyna ma HP, kupowany w połowie 2009. Był jakoś po pól roku w serwisie, padł dysk. W zimie spisuje się znakomicie, można nim dogrzewać pokój ;)
Lepiej weź jakiegoś Asusa, sprzęt zdecydowanie mniej awaryjny i godny polecenia.
Niby HP jest awaryjny, ale opinie są podzielone. Przydałoby napisać do czego ma być przeznaczony ten notebook, ale to właśnie HP w tym przedziale cenowym pokazuje pazur jeśli chodzi o rozrywkę (tu mam na myśli gry). HP Pavilion DV6: http://pccentre.pl/article/show/hp-pavilion-dv6/id=17729 też jest warty przynajmniej rozważenia, lub jeśli ma być większy to DV7.
HaPek HaPekowi nierówny. Generalnie Paviliony to najgorsze gówno jakie jest na rynku, kijem nie ruszać. Mega awaryjne, mega głośne i mega grzejące się, a o serwisie lepiej nie wspominać żeby nie dostać bana za wulgaryzmy.
Za to pozostałe serie są ok. Serwis też mają inny niż Paviliony.
Mój HP był kupiony w połowie 2008 i nadal działa, ani razu nie był w serwisie. Nawet myślałem żeby g owymienić na coś mniejszego bo już na nim nie gram no ale doszedłem do wniosku , że po co skoro wszystko w nim poprostu działa, na siłę nie mam się do czego przyczepić, on nawet brudny nie jest speclajalnie ;) Aha i to nie jest jakas seria biznesowa tylko Pavilion. Mam jeszcze znajomego w HP Polska i on też twierdzi, że te laptopy są ok.
[8]weneckie sidła - dla mnie to jest opinia na podstawie pojedynczego przypadku. Może i twój był w serwisie ale mowić, że to największe gówno? Chociaż powiedz mi dla czego. I z którego roku twój był.