Cześć, jaki polecacie laptop do 1800 (tak to jest max). Chciałbym móc pograć na nim, ale to nie jest mój priorytet. Laptop będzie służyć do filmów, internetu itp. Mój stacjonarny się spalił. Nie wiem czy znalazł by się taki laptop, abym mógł pograć na nim w wiedźmin 3 na minimalnych w 24 klatkach(za ta cene oczywiscie). Z góry dzięki za pomoc.
1800 zł za nieużywanego laptopa to za mało do najnowszych gier.
Śmiało wejdź tutaj - notebookcheck.pl/Ranking-kart-graficznych-w-grach.31531.0.html
i przyjrzyj się kartom. Zawsze jak w sklepie zobaczysz laptopy w twojej cenie, wchodź na tę stronę i sprawdzaj jak z ich wydajnością jest. Zanim dokonasz zakupu laptopa, koniecznie na forach laptopowych zadaj bardzo piękne pytanie - SZUKAM LAPTOPA DO GIER ZA XXX ZŁ. Ludzie ci znajdą z 2, 3 modele w tej cenie z najwydajniejszą kartą, możesz im napisać, że mają wybrać najwydajniejszą kartę do tej ceny. Wtedy zobaczysz na tej stronie, którą ci dałem, jakie gry odpala ta karta i będziesz już wiedział co odpali najwydajniejsza karta w laptopie za 1800 zł i czego nie odpali na pewno. Jak chcesz koniecznie w wiedźmina zagrać, złóż stacjonarny PC, monitor masz. Oficjalne wymagania, minimalne wołają karty graficznej za 750 złotych. Gdyby zależało ci na niskich kosztach i ryzyku, mógłbyś złożyć kompa z używanych rzeczy, jakiś core i5 używany, kartę używaną (pod DX11 już, bo nowe gry częściej DX11 wymagają). Warto już celować w DX11 oraz w procesor z 4 rdzeniami, szczególnie, że parę gier early access lubi używać procesor do fizyki.
dzieki za odpowiedź. niestety stacjonarny komp niewchodzi w gre. na w3 az tak strasznie mi nie zależy, tak myslalem ze moze sie uda zagrac.