Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Laptop Dell Inspiron 7577 czarne pasy na ekranie

30.03.2020 17:46
1
Mesoamo
1
Junior

Laptop Dell Inspiron 7577 czarne pasy na ekranie

Witam,

Posiadam laptopa Dell Inspiron 7577 od trzech lat. Po aktualizacji sterowników graficznych pojawił się po lewej stronie ekranu ciemniejszy pasek tak na około 5 centymetrów szerokości od lewej krawędzi. Oczywiście założyłem że winny temu jest sterownik graficzny i pobrałem wcześniejszą wersję, a gdy to nie pomogło zaczekałem na następną wersję sterownika licząc, że ona ten problem naprawi. Niestety to również nie pomogło. Pasek wygląda jak pasek boczny na jakiejś stronie internetowej, ot ciemniejsza wersja tego co jest na reszcie ekranu. Nie pojawia się on jednak zawsze co chyba wyklucza problemy z matrycą. Podczas oglądania filmów, grania w gry czy odpalenia jakiejkolwiek aplikacji w pełnym oknie pasek znika. Pojawia się wtedy jednak inny problem, jeżeli jest jakiś biały kawałem ekranu z lewej strony to wtedy w tym miejscu na całym ekranie pojawiają się czarne paski. Powiedzmy, że przy lewej krawędzi na wysokości 5 cm od góry pojawi się biały skrawek ekranu np biała karta Microsoft Word to wtedy w tym miejscu pojawiają się i znikają czarne paski o różnej szerokości. Najbardziej ten problem jest odczuwalny przy włączeniu na pełen ekran właśnie Worda, ponieważ po całym ekranie przeskakują poziome czarne paski. Problem znika gdy odsunę okno programu od lewej krawędzi, wystarczy, że wypełnię oknem cały ekran poza 1 mm od lewej krawędzi tak, żeby się nie stykały i problemu nie ma. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc z tym problemem? Szukałem informacji po zarówno polskich jak i angielskich stronach lecz z żadnym efektem. Na zdjęciach przedstawiony został problem, choć ciężko jest pokazać bez nagrania przelatujące przez ekran czarne paski, w BIOSie natomiast jak widać wszystko śmiga bez problemu.

Zdjęcia: [link]

Bardzo dziękuję za wszelką pomoc.

Forum: Laptop Dell Inspiron 7577 czarne pasy na ekranie