Witam. Połączyłem się z kolegą przez kabel (ja udostępniam. 2 karty sieciowe) Wszystko pięknie ale kolega nie ma internetu. O dziwo bez problemu możemy udostępniać sobie pliki itp. Może mi ktoś powiedzieć jak to dokładnei ustawić? mamy win xp i ustawialiśmy przez panel sterowania- konfiguracja w domu lub małej firmie
zaznaczam też, że ktoś nam juz to kiedyś zrobił i działało Ale zrobiłem formata i dupa. proszę o pomoc
Potrzebny wam router. edit jasna cholera a ja się z sąsiadem tyle okombinowalem hehe ale to już stare dobre czasy
Potrzebny wam router
Nie jest potrzebny.
aloys --> Google --> udostępniania połączenia internetowego windows xp
Właśnie tak to połączenie otwieram jak piszę w google.
A czy jest taka opcja, że nie łączy internetu przez 1 z np 8 kabelków od neta? pytam ponieważ połączyliśmy 2 kable w długi żeby dosięgł do domków. Czy może być to powód że kolega nie ma internetu (ale tylko widzi pliki które udostępniam co jest troche dziwne)
Może trochę głupia odpowiedź, zupełnie się na tym nie znam. Ale może pomoże hamachi?
Do polaczenia sieciowego wystarcza 4 kable z 8 RJ45. Sprawdz w ustawieniach mostka czy jest wlaczone udostepnianie polaczenia internetowego. Jesli masz jakies programowanie firewalle, to sprawdz czy maja ustawione pelne prawa na polaczenie sieciowe z ktorego udostepniasz neta.