Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Które słuchawki w cenie ok 500 zł oprócz Aurvana Live 2?

12.03.2014 17:19
1
Sunbeach
40
Pretorianin

Które słuchawki w cenie ok 500 zł oprócz Aurvana Live 2?

Witam was! Posiadam od dość dawna słuchawki Creative Aurvana Live i chciałbym teraz zmienić na coś lepszego z czystszym, lepszym dźwiękiem.. niedawno ukazały się Aurvana Live 2 i jest ktoś kto może mi powiedzieć czy warto, czy jednak szukać coś innego? Słyszałem gdzieś o takich słuchawkach jak Brainwavz HM5, że ponoć są właśnie dużo lepsze i mają mega dokładny dźwięk, wiecie coś? Generalnie coś najlepszego w cenie ok 500 zł, interesuje mnie przede wszystkim czystość, by było słychać każdy efekt w muzyce i grach. Bas nie jest taki ważny choć słucham muzyki trancowej czyli pokroju Armina Van Buurena gdzie bas jest ważny, ale i tak zawsze jest, więc nie jest dla mnie w tym wyborze najważniejszy :)

12.03.2014 21:14
PrzemoDZ
2
odpowiedz
PrzemoDZ
138
Legend

Co rozumiesz przez "czysty dźwięk"?
CAL!e to ciemne słuchawki, i jak dla mnie zamulające- jeśli oczekujesz jaśniejszego dźwięku to zainteresuj się Shure SRH440.
Są bardzo jasne, bas mają szybki i punktowy, grają analitycznie- niemal sterylnie.

Równie dobre, choć zupełnie inaczej grające, będą Senki HD380Pro. Ciemne, z solidną podstawą basową, ale absolutnie nie przysłaniające średnicy czy wysokich tonów.

Możesz też się zainteresować nieco droższymi Sony MDR-1R - . Nie będę się na ich temat rozpisywać, bo słuchałem ich tylko chwilę w Saturnie, podłączonych do producenckiego stoiska z wzmacniaczem, ale pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne.

Choć sam mając 500zł na słuchawki, poszukał bym używanych AKG K550- najlepsze zamknięte słuchawki jakich słuchałem- nie potrafię o nich napisać wiele więcej niż to że są niesamowicie wręcz neutralne. Nie są tez efekciarskie- mimo że na początku słuchania nic nie powodują żadnego "wow", to po pewnym czasie dochodzi się do wniosku, że to w końcu to brzmienie w którym choć byśmy chcieli, ni potrafimy znaleźć słabych stron.

Forum: Które słuchawki w cenie ok 500 zł oprócz Aurvana Live 2?