Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Którą przygodówkę wybrać?

14.03.2013 22:55
1
kamilaskamilas
51
Pretorianin

Którą przygodówkę wybrać?

Zastanawiam się nad kupnem To The Moon - ale że to podobno wyciskacz łez, to chcę też coś wesołego. I tu się zastanawiam, czy lepiej wybrać Deponię (ale chyba poczekam na całą trylogię w jednej paczce), Book of Unwritten Tales, czy The Whispered World?

14.03.2013 22:57
kjx
2
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

A może zamiast jednej kup sobie to:
http://groupees.com/weg ?
Za 5 dolców masz 9 przygodówek w tym wyśmienite Gemini Rue i Resonance. Wszystko na Steama.

A z podanej przez ciebie czwórki, ciężko wybrać faworyta. Wszystkie są super. Sam obecnie, po raz trzeci, przechodzę To The Moon (tym razem po polsku). Może BoUT?

14.03.2013 23:00
3
odpowiedz
zanonimizowany446518
66
Generał

Od siebie powiem, że Deponia jest dość fajna aczkolwiek za krótka jak na swoja cene.

14.03.2013 23:04
4
odpowiedz
kamilaskamilas
51
Pretorianin

W tej chwili nie mam konta internetowego, więc preferuję wersje pudełkowe.

15.03.2013 01:49
5
odpowiedz
kamilaskamilas
51
Pretorianin

Najbardziej mnie ciągnie do Book of Unwritten Tales z powodu wyśmiewania schematów, ale brakuje mi tam ręcznie rysowanej grafiki z konkurentów - wiem, że tła są ręcznie rysowane, ale postacie i reszta już nie. Może ktoś jeszcze napisze swoją opinię, może coś o fabule, gdzie jest lepsza, która gra jest lepsza pod względem humoru itp. Z humorystycznych przygodówek mam już Sam & Max Sezon 1 i bardzo mi się podobało. Z kolei z ręcznie rysowaną grafiką mam już Machinarium... Ech, ciężki wybór.

15.03.2013 21:38
jackowsky
6
odpowiedz
jackowsky
249
Dobry Wujek Szwejk

Bierz Unwritten Tales. Dawno tak się nie uśmiałem.

16.03.2013 17:53
7
odpowiedz
kamilaskamilas
51
Pretorianin

Dzięki, w takim razie chyba to wezmę. Szkoda trochę, że nie ma tej kreskówkowej grafiki, ale trudno.

Forum: Którą przygodówkę wybrać?