Witam: moj zestaw:
Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3 LGA 1155
i5 2500k 3.3GHz+SilentiumPC Spartan HE923 CPU Cooler
OCZ StealthXStream 2 600W SLI 80+
Jaka karta bedzie wydajniejsza od:
Radeon HD 6870 Gigabyte 1GB 2xDVI&HDMI&DP (PCI-E) OC
Nie ma sensu wymieniać tej karty, jeżeli cena ma być podobna, albo niewiele droższa.
rozdzielczosc 1440 na 900 batelfield3 pojdzie na tym sprzecie na ULTRA? i nie spadnie poniżej 30FPS?
Jeżeli chcesz grać na Ultra, to musisz kupić grafikę za ok 1000 zł. Czyli znacznie droższą od tej, która masz. Ale i wydajniejszą. Poza tym nie napisałeś, że to jest dodatkowe kryterium.
Ja gram na niekręconym Radeonie 6950 i na Ultra w wyższej rozdzielczości nie ma problemu.
@zipa
Na Twojej karcie pójdzie BF3 spokojnie na ultra tylko nie przy rozdzielczości FullHD :P.
Na niższej powinna styknąć.
Na tej rozdzielczości będzie ok na ustawieniach ultra, ALE niestety w multi będziesz musiał zmniejszyć jakość tekstur do średnich albo wysokich, bo do tekstur w jakości ultra potrzeba ok. 2GB pamięci graficznej. Ja gram na 1280x1024 (prawie taka sama rozdzielczość, jak twoja) i z teksturami na ultra w multi gra jest niegrywalna - co chwile się zacina i po prostu, jak zmniejszę jakość tekstur jest w porządku.
pierd, pierd, prrr, pierd, pierrrrdddd
mam i5 2500K i HD6870 i gram w full HD na ultra z AAx4 i AFx16 i nie spada ponizej 30 fps :) a z AAx2 nie widziałem mniej niż 38fps, całkowicie grywalnie gdyż nie ma nagłych spadków 60-30, oscyluje fps w granicach 38-45
z teksturami na ultra w multi gra jest niegrywalna
to nie przez kartę tylko przez ram :) miałem 4GB i na Ultra cięło w pytę, mam 8GB i ani zachrupie dyskiem by doczytać coś, ram jest teraz tak tani, że 8GB to serio nie majątek