Mam na oku 2 gry w podobnym przedziale cenowym lecz kupić mogę tylko jedną(wiadomo kasa ). Nie wiem zbytnio którą wybrać ,te gry to ES Skyrim lub e Dragon Age: Origins - Ultimate Edition.
Którą bardziej warto kupić ?
Obie gry sa dobre. Skyrim to sandbox mozesz isc dzie chcesz i robic sporo rzeczy jednak fabula jest bardzo splycona. Najwieksza zaleta Skyrima jak dla mnie to wlasnie podrozowanie po swiecie.
Dragon Age to cos odwrotnego - malo dowolnosci w eksploracji swiata ale za to masz wyrazna linie fabularna, w miare ciekawe dialogi.
Nie grałeś jeszcze w SKYRIM?! Nawet się nie zastanawiaj tylko kupuj SKyrim.Gra roku 2011!
-Ogromny terendo eksploracji
-Gildie(Wojownicy,Magowie,złodzieje,Mroczne bractwo)
-Świetny system walki
-Bardzo dobry Polski Dubbing,który tworzy niesamowity klimat.
-Różne rasy i postaci,które możesz sobie stworzyć.
Dużo by wymieniać.W Skyrim grałem rok temu koło 200 h.Teraz gdy za tydzień będe miał nowego kompa to odpalę jeszcze raz Skyrim z najlepszymi modami i przede wszystkim z jakimś modem graficznym ENB,który zmienia Skyrim w przecudowną grę z piekną grafiką...
Kup Skyrim a nie pożałujesz.
Po 100h zdążył się Skyrim znudzić ;)
Jeżeli liczysz na fabułe i postacie: Dragon Age. Jeżeli na eksploracje i ogrom świata: Skyrim.
Tak jak powyższe wypowiedzi, brałbym Skyrim.
Jeżeli liczysz na fabułe i postacie: Dragon Age. Jeżeli na eksploracje i ogrom świata: Skyrim.
To co ,Skyrim nie ma fabuły jako takiej ?
[11] - Skyrim ma dobrą fabułę ale na pewno nie zwala z nóg. Są gry(większość) gdzie fabuła to priorytet i jest najważniejsze w grze a Skyrim to gra która ma całkiem dobrą fabułę ale główny wątek to jedna z rzeczy które można w Skyrimie robić. Przejście tek na szybko fabuły Skyrim to jakieś 30 h a zdań pobocznych, krzyków i tego typu rzeczy to jakieś 70 h czyli wymaksowanie tej gry to około 100 h.
Skyrim dobra giera tylko jest jeden wielki minus fabuła to leży w tej grze ,ale misje poboczne są ok no i eksploracja świata miód malina normalnie ,więc innymi słowy bierz SKYRIM!
Fabuła i główny wątek w Skyrimie, to jak zadanie poboczne w Dragon Age.
Przejście tek na szybko fabuły Skyrim to jakieś 30 h
Chyba cie poyebało. Główny wątek w Skyrimie to nawet nie 10h...
Nie twierdzę, że Skyrim to gniot. Jeżeli ktoś lubi takie RPGi (duży otwarty świat, milion banalnych questów, słabe dialogi, słabe NPCty, dupna fabuła) to na pewno temu komuś się spodoba. Ja tam jednak wolę RPGi bardziej fabularne, gdzie mamy bardzo dobre dialogi i fabułę, ciekawe questy i NPCty. A w tym starciu zdecydowanie Skyrim odstaje od DA.
podpisuję się pod [14] co do długości głównego wątku w skyrimie, czas potrzebny na przejście tego jest podobny do czasu potrzebnego na przejście singla w najnowszych FPSach. A więc sytuacja wygląda tak, jak opisywali ją przedmówcy, otwarty wielki świat - Skyrim, Fabuła, ciekawe postacie - Dragon Age. Gdybym miał wybierać kupiłbym Dragon age.
Zdecydowanie Skyrim :-)
Równie dobrze mogłoby jej nie być. Tak jak w każdej grze od Befesdy.
Skyrim nie oferuje nic na przestrzeni fabularnej, Dragon Age wręcz odwrotnie. Z tym że znowu otwartość świata jest na korzyść TESa. Musisz się zastanowić, co jest dla ciebie ważniejsze w grze tego typu.
Ok , ok otwartość świata. Ale co z tego ? Dla mnie ten świat jest po prostu nudny i pusty. Spotkam raz na jakiś czas smoka , wejdę do jaskini i spędzę 1h siekając potwory i ekscytując pięknem "wnętrz". W dodatku poziom trudności tej gry jest żenujący.