Co może być przyczyną nagłego krwotoku z ust i nosa, którego poprzedził gwałtowny ból głowy (jakby coś pękło)? Proszę o poważne odpowiedzi, bo tyczą się bliskiej mi osoby.
Glupota niektorych nie przestanie mnie nigdy zadziwiac.
Toczeń
A na serio masz guza mózgu który rośnie i naciska na nerwy co powoduje ból i krwawienie. Wkrótce zaczniesz się dziwnie zachowywać i zapominać różne rzeczy. Umrzesz za rok.
Uderzenie patelnią w głowę.
To forum o grach, a nie poradnia medyczna. Wygląda to na poważną sprawę, lepiej idź do lekarza.
Jak widać forumowi userzy lepiej się znają ;]
Max, Devilyn - oj tam oj tam. Przesadzacie. Jeszcze nikomu ubytek krwi nie zaszkodził.
A może po prostu ta osoba jest już w szpitalu, a koleś chce się dowiedzieć, co jej może być, bo się martwi?
A może po prostu ta osoba jest już w szpitalu, a koleś chce się dowiedzieć, co jej może być, bo się martwi?
No jasne, w końcu sam Religa na tym forum swego czasu trollował...
Uznajcie mnie za niemądrego, ale ja bym w takim wypadku zapytał lekarza, pielęgniarkę... a nie pytał się na FORUM, podając dwa objawy.
Jedyna medyczna rzecz o którą bym się spytał na forum, to jakie znacie dobre babcine porady na przeziębienie, a nie coś takiego.
W czasie krwotoku z nosa lub ust nalezy przechylic glowe do przodu i chlodzic potylice.
Nie wolno zatykac wtedy nosa lub ust gdyz osoba obecna i my sami musimy wiedziec jak powaznie krawimy.
Jezeli krwawienie nie ustaje w przeciagu 20-30 min. nalezy dzwonic po karetke i czekac w pozycji siedzacej.
Nie klasc sie
Gdyz krwawienie moze pochodzic rowniez z mozgu.
Wszystko co napisalem jest prawda, gdyz od miesiaca jestem sanitariuszem.
U tej osoby natychmiast po zdarzeniu był lekarz (brat synowej) i jednak stwierdził, by owa osoba została w domu. Tylko pytam czy coś się teraz jeszcze może stać?
Tylko pytam czy coś się teraz jeszcze może stać?
Hmmm... skala zaczyna się na tym, że nic jej jutro nie będzie, aż na tym, że umrze z powodu tętniaka/zatoru/czegoś innego.
No sorry, ale takie pytania są durne. No nawet niech będzie na tym forum wykwalifikowany lekarz, ale co może ci powiedzieć na podstawie postu z napisanymi dwoma objawami? Może ma słabe naczynia krwionośne w przegrodzie nosowej (moja znajoma tak miała), i dlatego krwawi, albo może (czego nie życzę, odpukać w niemalowane) ma coś znacznie gorszego, i skończy się to tragicznie.
Rozumiem że się możesz martwić, ale też jednak zachowaj trochę rozsądku. Osobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Trelis - Do podsumowania gnolla warto dorzucić jeszcze jedno - istnieje od groma forów medycznych, gdzie siedzą wykwalifikowani lekarze i jeśli już musisz pytać gdzieś na necie (Bo nie wiem, dupa Ci do stołka przyrosła) to pytaj przynajmniej tam, gdzie znajdziesz lekarzy, a nie komputerowych nerdów.