Fly - kwiatki były evnetem. tyle że dołożonymi zadaniami dodatkowo. Czasem im się takie coś zdarza jak wrzucają nowe. Albo robią dodatkowe zadania z jakimś itemem kosmetycznym (np tym lusterkiem na głowę na walentynki było)
A po drodze próbowali przepchnąć mini sezon - tak jak było z tymi rzeczami bandyty ( i plecakiem) - 2 tygodnie i dodatkowe nagrody w osobnej tymczasowej zakładce sezonu - ale to byłą ich pierwsza próba. Pewno wrócą z tym pomysłem w następnym sezonie ;P
A ja dziś się miło zaskoczyłem :)
okazało się ze szachownice liczą się jako gry planszowe :)
No no..nie wiedziałem ;) Tyle że to logiczne, szachownica to też plansza. Jednak mam swoje składziki wymyślnych gier planszowych ;)
Fly dwa najpopularniejsze składziki to
pokój gier w Azylu ( można od niego wejść od razu z dworu) i pewien dom w Summerville :P
Ale szachownice lecą dość często u mnie :)
W zasadzie zrobiłem prawie całe tygodniowe zadania, mam 152 poziom i skubię Atomy. Ale drogie są - 250 biletów za 100 Atomów, trzeba się na główkować aby wziąć co potrzeba i wyjść na swoje. 25 biletów za poziom, mało, ech ;)
W tym tygodniu wyzwania raczej banalne i mało czasochłonne, bez konieczności przelosowania żadnego z nich, uwinąłem się z dziennymi i tygodniowymi w 40 minut, co się raczej nie zdarza.
Pewnie grish, jedną postacią można uwinąć się szybko. Ale ja mam całą rodzinkę pod opieką, biorąc pod uwagę otwarte już dojście do fruktów, tym bardziej sprawiedliwie muszę je rozdzielać na postacie i kalkulować bez pośpiechu..
Od 3 czerwca nowy sezon.
Jak ktoś ma zaległości w tym to ma weekend na podciągnięcie :)
Jak NeXus napisał od 3 nowy sezon :)
https://www.falloutbuilds.com/fo76/season-21/ :)
podgląd co będzie - np nowa bron oparta o zimno minimum :)
Johny mniej baraszkowania, więcej angielskiego ;)
Ale sezon wydaje sie znów ciekawy, kolejna broń, maszyna do robienia żarcia w puszkach ( z przepisami)
troch rożnej kosmetyki :)
Przypomniały mi się doświadczenia wędkarskie sprzed wielu lat. Jak fachowo obdzierać węgorze ze skóry (wypasionych na topielcach) oraz skrobanie ryb rozmaitych na kamieniach górskich potoczków ;)
Tak, puszkowanie ryb pewnie sprawi że spiżarnia będzie zawsze pełna ale już teraz rozmaite "wynalazki" sprawiają że niepsujących się zapasów żarcia jest nadmiar..
Dobra opanowałem to łowienie.
Perki zmienili. Która to broń lekka?
Pistolety ( w tym rewolwery) i karabiny (szturmowy, pmy) oraz shotguny ( nie licząc pieprzniczki) :P
czyli w większości broni która chodzi na 5,56 , 10 mm, 0,50 (kule jak muszkiet, smok, czy garłacz), amunicja do blasteru obcych, fussion cell, plasma cell
To teraz wszytkie rodzaje broni(oprócz ciężkiej i mele) wrzucili w jedną kategorię?
Ryo - doplacz to ten karabin plazmowy z napadu na złoto po stronie krateru czy chodzi ci o to co strzela kulami ognia? :)
bo to pierwsze to lekka , druga ciężka od zawsze
John bronie zawsze miały x klasyfikacji :P
I teraz w f76 i próbują "uprościć" perki oraz przedmioty użytkowe. Miałeś np figurki
Small guns - dotyczyły tylko lekkiej broni balistycznej, ale nie działały na energetyczną :P
Energetyczne działającą na małe i duże bronie
2 rodzaje karabinów, 2 rodzaje pistoletów itp, więcej jak liczymy energetyki jeszcze
a że wygląd broni czasem mylił (np karabin kolejowy) :P
Łuki i kusze nie są liczone jako broń small guns np :)
Plazmowy, ale zrobiłem przegląd perków i znów się przezbroiłem na kałacha.
John bronie zawsze miały x klasyfikacji Jprd, wiem przecież. I wolałbym ,żeby tak zostało, a nie kolejne uproszczenia.
John ale teraz masz choćby od zwiększania obrażeń broni energetycznej ( przerobili naukę i zależy od inta), strzelania w korpus, tylko 3 poziomy rusznikarza, perka od okaleczania kończyn, wiec będzie można zacząć wrzucać inne legendarne i zwykłe perki skoro ograniczyli ilość oczek w perkach
Wlec da się złożyć nowe ciekawsze bulidy
a nie tylko zmiana 3-4 kart :)
Ograniczenie ilości oczek w perkach było bardzo dobre rozwiązanie. Ale to było już przy okazji którejś wcześniejszej aktualizacji. Teraz nie gram już jakiś czas ,ale z tego co piszesz wnioskuję ,że jeszcze jakieś perki "odoczkowali" :)
Bo oni zmieniają i kolejne perki oraz ich oczka :)
wiec np zwykłą nauka daje zwiększone obr energetyczne zależnie od inta, expert od ognia, a mistrzowska nauka obecnie daje obrażenia od zimna :)
wiec możesz się pobawić perkami od celowników, od strzelania w korpus, skalowanie obrażeń od weak spotów ..
I zrobić np snajpera z karabinem z lunetą i pistoletem z lunetą :)
czy łucznika pod zimne/energetyczne strzały i broń ciężka od podobnego żywiołu :)
To w ramach pobawienia się chwilę w łowienie
Zrobiłem quest na 3 postaciach i 3 x daily
Bo tak jest nowe daily związane z łowieniem ryb - wysyła cię do losowego obszaru i złów 7 ryb..
Spostrzeżenia
1. Ryb nie da się łowić w pw ;)
2. Staramy się rozwijać wędkarstwo na jednej postaci - po prostu gra przydziela nagrody za osiągnięcia każdej postaci OSOBNO - więc gatunki ryb do wyzwań nie łączą się na rożnych postaciach :)
A te nagrody są ważne :
Za daily questy wpadają rożne nagrody - może to być kosmetyka ( na jednej postaci dostałem zatopione biurko prezydenckie) na 2 postaciach mody do wędki
w jednym przypadku to był ulepszony haczyk (zwiększa częstotliwość brań z niskiej na średnią) w drugim wypadku były to ulepszone łożyska ( około 30% szybsze zwijanie ryby) - niestety oba są na tym samym miejscu na modyfikacje
z osiągnięć zaś dostajemy bardzo szybko kołowrotek który zwieskza szybkość obrotu paska w mini grze.
A osiągnięć z a łowienia jest trochę - od pospolitych ryb po uber rzadkie :)
Nagrody zaś to tytuły, kosmetyka, i modyfikację wędki :)
wędkę modyfikujemy oczywiście przy warsztacie majsterkowicza tak jak aparat fotograficzny :)
Ps. Fajną zmianą jest obecnie podzielenie paska życia na 5 równych części co jest znacznie bardziej czytelne np przy krwawym bulidzie :)
Mody do wędki dostajesz za wykonywanie codziennego zadania dla typka w Zaułku Rybackim (daje Ci zlecenie że masz złowić X ryb w rejonie Y). Część modów jest też za ukończenie wyzwań - pojawiła się na końcu listy osobna sekcja "Wędkowanie". Później w warsztacie majsterkowicza modyfikujesz wędkę w identyczny sposób jak chociażby aparat fotograficzny.
A tak jeszcze odnośnie "zmian" w nowym sezonie, to Bethesda nie byłaby Bethesdą gdyby nie wprowadziła nowych bugów :D W moim przypadku przy każdym wyłączeniu gry zalicza crasha z komunikatem "Fallout76.exe przestał działać", ponadto w momencie zaliczenia wyzwania dziennego/tygodniowego nie pojawia się stosowny komunikat w lewym dolnym rogu ekranu. Jedyną oznaką jest naliczenie punktów score, lub też trzeba włączyć sobie śledzenie wyzwania żeby pojawiało się "naliczanie" (1/5, 2/5 itp.)
No właśnie widzę tylko możliwość zrobienia elementów dekoracyjnych a dostałem plany na mody.
Ryo bo od pierwszego dnia sezonu kosmetyczne wędki są w produkcji (E).
Modyfikowanie jak każdego itemu przy modyfikacjach (spacja) i teraz mamy cale 2 przedmioty do modyfikacji przy warsztacie :)
Grish - błędu przy końcu gry nie mam :P
ale za to od poprzedniego sezonu Fallout gryzie mi się z firefoxem ;P
A komunikat raz się pojawia, raz nie - jak się grze podoba :D
Mi zarówno we wtorek, jak i wczoraj gra scrashowała przy wyłączaniu, więc póki co skuteczność 100% :D Będę jeździć, obserwować ;)
A tak przy okazji, co ma Fallout do Firefoxa? Tak z ciekawości, bo nie wiem w którym momencie one gdzieś tam są od siebie zależne :)
Grish a to jest pytanie z serii trudnych :P
Bo sam F76 - działa normalnie, odpala się, nie crashuje się .. :)
Jak zaliczy jakiegoś errora raz na x godzin to max
co się dzieje jak mam odpalonego firefoxa i próbuje pograć w F76:
* Gra crushuje sie na pasku wczytywanie bądź wczytywaniu postaci ( i wywala grę do windowsa, albo zawiesza na nie odpowiada) firefox działa
* gra się odpala normalnie i działa , firefox też
* gra się odpala ale w trakcie gry ( już po wczytaniu postaci i np telporcie) crushuje karty firefoxa , zwłaszcza te związane z yt :P
* j/w ale dodatkowo gra się wysypuje do windowsa
* gra sie crushuje w trakcie grania, za to Firefox działa normalnie ;P
i w zależności od humoru tej pary mam loterię którą z opcji wyżej wylosuje ;P
Przy przynajmniej 4 innych grach które ogrywam (z czego min 2 stale) takich zabaw nie ma :P
Chodzi o to że wczoraj nie mogłem zamontować kołowrotka. Nic mi nie wyświetlało. Dziś wszedłem rano na chwilę i podszedłem do warsztatu i od razu mi wyskakuje że mogę montować...
DiabloManiak
Niech zgadne - mas kartę serii GF ponizej serii 50 z najnowszymi sterownikami? :D
NeXus nie starusienkiego radeona 580 (nowa karta i komp po remoncie całkowitym mieszkania dopiero)
rozdzielczość full hd. bez szaleństw :P
a mówię min Genshin, gw2, Last epoch, itp nie stwarzają żadnych problemów z firefoxem tylko F76 :D
i zaczęło się to z 2 sezony temu :P
DiabloManiak
To w takim razie nie mam bladego pojęcia co to
U mnie przez kawał czasu były mikroprzycięcia, tak po 1-2 sek, bez względu na jakim dysku bym go zainstalował, teraz od czasu do czasu przywiesza się na ekranie startowym i muszę restartować kompa - ale to podejrzewam że kwestia spierdolonych sterowników od GF których Nvidia od prawie roku nie potrafi naprawić (albo im sie nie chce po prostu)
PS. Może obie aplikacje gryza się w pamięci? Zarówno FF jak i F76 żrą RAM jak głupie
Ja nauczyłem cztery postacie łowienia ryb, więc siłą rzeczy niektórych ulepszeń jeszcze nie mam. Ale mechanikę już znam a to najważniejsze.
Sama gra w zasadzie zachowuje się poprawnie, chociaż jak robię questy nie wolno mi się śpieszyć bo są opóźnienia z zaliczaniem ich. Tak było zawsze ;)
..tak w ogóle, choć mam Firefoxa to nie rozumiem zupełnie o czym Diablo pisze. Aby doczekać się jego komunikatów musi mi się najpierw gra zawiesić przy logowaniu.
Aby tego uniknąć po uruchomieniu gry, długo czekam aż na interfejsie gry zobaczę aktualną tabliczkę z treścią gry i dopiero wtedy włączam logowanie.
Po zalogowaniu na ogół kłopotów nie ma, choć zdarza się że wyłącza się serwer ale o tym gra informuje. Bywa (najrzadziej) że ni stąd ni zowąd (najczęściej w akcji) wylatuję do pulpitu. Wtedy muszę zaczynać od początku ;)
Tylko Fly serio przeznacz jedną postać na łowienie :)
Chyba że planujesz na każdej zdobywać kosmetykę z daily i wyzwań ale to będą dłuuugie godziny :P
jak chcesz później ci mogę wkleić screeny że każda postać musi osobno zaliczać wyzwania z wędkowania
więc na jednej postaci mam np 6 z 8 ryb a na drugiej 4 z 8 :)
a to dopiero ryby powszechne :P
pomyśl co z unikatowymi :D
A tak Diablo, masz rację, pomyślałem trochę i już wiem że jedna postać będzie musiała w wyścigu być wiodąca bo się pogubię ;)
Najlepiej by było żeby ze dwie postacie zeżarły jakieś straaasznie wielkie ryby..
Coś tam okrutnie w odmętach wód bulgoce ;)
Postać czwarta, zaczynając, musiała odłowić 7 ryb. Biorąc pod uwagę fakt że mam nadpsutego pada, ech resztki moich skołatanych nerwów nie wytrzymają..
Czy to nie przesada kiedy byle złom złapany haczykiem imituje ruchy ryby? Albo wędka taka głupia, albo wędkarz a może jedno i drugie ;)
No ale zabawa jest.
Jak na razie, wyszło mi że poszczególne moje postacie mają już lepsze wędki, kołowrotki czy haczyki. Myślę że z czasem jakaś postać stanie się wiodącą, lecz póki co, manewrowanie czterema postaciami mnie bawi.
Tak szczerze mówiąc nagrody z kolejnych sezonów coraz mniej mi się podobają - chyba powoli siada im inwencja. Na razie robię ten sezon ale coś czuję, że jeśli utrzymają tendencję to będzie on moim ostatnim...
Raczej zmęczenie materiału gracza :)
Bo w końcu to 21 sezon, dodaj item-y eventowe i z podstawki. To pewno masz z 15-20 zestawów budowlanych jak nie lepiej, z 40-50 malowań na pw etc
Jak chcesz zrobić lodź, port czy obozowisko leśne/nad wodą to nagrody mają swój urok. W tym malowanie na rekinka na bronie powoduje uśmiech :D
To ja na 21 sezonów skończyłem dwa ;) Tak naprawdę nigdy nie chciało się ich robić. To grish i dziewczyny mnie nakręcali i skończyłem ten sezon co był przed ghulowym, ghulowego już nie dokończyłem. Jeden zrobiłem jeszcze jeden na starej planszy, chyba drugi, Mam tą plansze z niego. I to tyle z kariery sezonowej u mnie :) Teraz mam przerwę w grze, pewnie wrócę za jakiś :)
Gdzie może pływać ten duży robal, akselotol czy jakoś tak? Widział go ktoś?
Fly - one związane z rzeczywistym kalendarzem ;P
I podobno najlepiej je łowić na tą przynętę z sezonu :P ( albo znacznieee mniejsza szansa na ulepszoną, na zwykłą przynętę jest nie do złapania)
I to w czasie deszczu :P
Na czerwiec masz
Banded Axolotl
Month: June
Regions: Toxic Valley & Mire
Classification: Small fish
Czyli błotnisko i toksyczna dolina
Ryo jak widziałem rozpiskę na tą co-miesięczną rybę
bez opadów masz 2% :P
z deszczem 5 czy 6% :P
na ulepszonej przynęcie :)
na tej z sezonu w czasie burzy 33% :P
wolę pozbierać upgrady i się dopiero wybrać za jakiś tydzień - dwa :)
z misji dziennych masz 20% na przepis na upgrade wędki
+ część misji z wyzwań wędkarskich
np. na jednej z postaci mam już 2 /3 na kołowrotek mk2 bo jej dobrze rzucało misje dzienne :P
Ja "miesięcznego" aksolotla złapałem pod nosem tych rybaków :) I to nie na najlepszą przynętę, tą za atomy, tylko na ulepszoną. W wędce miałem tylko moda na kołowrotek mk2 (daje większą prędkość obrotu i zwiększa wytrzymałość żyłki - jeżeli dobrze rozumiem, ta druga wpływa na szybkość "ucieczki" ryby jak jest poza stożkiem)
No ja tez mam ten kołowrotek. Generalnie tych lokalnych zwykłych ryb kompletu nie moge złapać bo tylko słońcowrzaski, srebrnopotoki itp wypadają. Czasem sandacz albo szczupak.
A burze jak tam rozpoznajesz? Bo mglisto tam
Grish - czyli złapałeś się na te 2 czy tam 5 ( w czasie deszczu) % :) ( na ulepszonej przynęcie)
przy tej premium miałbyś 33% :)
i tak obecną da się złapać przy rybakach bo jest to bagnisko a tam występuję :)
Ryo ale mk1 ten z 1 cecha ten mk 2 z dwoma cechami? :)
bo ten z dwoma wymaga łowienie w lesie itp konkretnej ryby :)
a lokalne część jest z konkretnych obszarów :P
A masz jakiś link gdzie i jakie lokalne łapać? Czy chodzi ci o to że leśne w kązdej wodzie w obszarze leśnym?
Mam kołowrotek 1
Ryo to Grish nas wyprzedza o kołowrotek wyzej ale to maniak Fallouta :P
co do obrazków mapka ->
z zaznaczonymi obszarami gdzie nie da się postawić campu..
bo podobno pogodę można wywoływać stacjami pogody
"Clear Sky
Can be created with the standard weather control station.
Rain
Can be created with the following weather control stations: Snow, Snow Aurora, and Thunderstorm.
Nuke Zone / Rad Storm
Can be created with the following weather control stations: Mothman, Nuke Zone, Rad Storm and Skyline Valley."
i leśne to w każdej wodzie w obszarze leśnym z wyjątkiem lokalnych legend
Jak zajrzałem dzisiaj do czerwonej skrzyni w przystani rybackiej, to było tam po 30, 40 ryb i to z tych lepszych, sandaczy, szczupaków i.t.p. Jak gracze to robią? W sieci je łapią, czy jak?
Do zrobienia codziennego zadania dla rybaków musisz złapać 7 ryb, plus co jakiś czas w dziennych wyzwaniach pojawia się "złap 2 ryby". A do tego jest jeszcze osobna kategoria wyzwań na wędkowanie, więc ludzie stoją i łowią, a potem nie mają co z tymi rybami zrobić ;) W sprzedaży wszystkie są warte aż jeden kapsel, więc sprzedawać się tego zwyczajnie nie opłaca, przepisów kulinarnych też raczej niewiele, to wyrzucają. A Bethesda jeszcze nie wpadła na funkcję wrzucania ryb z powrotem do wody :)
więc ludzie stoją i łowią,
..i wychodzi taki hurt? Dlaczego nie karmią Kraba? Bo też się nie opłaca? Nie bardzo rozumiem.
Grish przepisy na rybki mam dwa :)
więc w teorii sol warto zbierać jak dużo łowisz - bo bodajże grilowana ryba skraca czas łowienia
Drugi przepis czyli Ryba z orami daje bonus do expa ale na poziomie 10%
dalej nie mogę złowić rybek do kołowrotka mk2 ;P
a co dopiero myśleć o mk4 ;D
Ja mk2 już mam, najwięcej czasu zeszło mi nad piranią. Na mk3 jeszcze za to sobie trochę poczekam, patrząc co tam trzeba złapać, i to po 3 sztuki żeby było mało
Na jednej postaci złapałem już 3 piranie.. ale radioaktywne które się nie wliczają ;P
Jakby ktoś się zastanawiał strefa łowienia to wielkość tego trójkąta w mini grze
Mod który zmniejszą ją o 25% i podnosi tempo obrotu o 25% ni cholery się nie opłaca przynajmniej jak dla mnie
To akurat prawda, zmniejszenie strefy łowienia to strzał w kolano. Ja teraz modlę się na jakiś mod który ją zwiększa, bo na ten moment ten czynnik mi najbardziej przeszkadza w łowieniu.
Mod który zmniejszą ją o 25% i podnosi tempo obrotu o 25% ni cholery się nie opłaca
Jedna z moich postaci ma taki mod na wędce - ale to zawsze można zmienić;)
U mnie niestety choć są te wszelkie inne wynalazki, to nie ma kołowrotku 2 ..ale nie traćmy nadziei ;)
Mam identyczny zestaw na ten moment :)
Ten kołowrotek dostajesz za ukończenie wyzwania, musisz złowić konkretne ryby. Wejdź sobie w menu w wyzwania i na samym końcu jest nowa sekcja "Wędkowanie", tam zobaczysz ile i jakich musisz wyłowić. Najprawdopodobniej brakuje Ci piranii, musisz łowić na terenie Lasu, najlepiej przy użyciu ulepszonej przynęty - chociaż mi się akurat przyfarciło i złapałem ją na zwykłą :)
Dzięki grish, zaglądam do Wędkowania, pewnie za mało.. Las jest duży, przy jakiej miejscowości są te piranie?
Tak jak Diablo mówi, dowolny zbiornik wodny w rejonie, byle był większy od kałuży na drodze ;) Raz też łowiłem na wyspie szponów, choć zazwyczaj lecę na przygody na rzece Ohio - raz nawet stałem z wędką i obserwowałem jak jakiś biedny szabrownik leje się z błotniakami :D W sumie mógłbym mu pomóc, ale nie chciałem przegapić brania xD
Fly dzisiaj według wskazówek Diablo, naprzeciw Wyspy Szponów (noc i deszcz, grillowana ryba) złapała "świecącą piranię z Kanawha" ;) Tyle że to za mało na ten cholerny kołowrotek 2.
Wczoraj łapała na przystani Ohio - bezskutecznie.
Wędkę z rencami można połamać na tym szale łapania ryb - nawet na Steamie wędkowanie ;)
Za mało na cholerny kołowrotek, ale za to liczy się do innego wyzwania, plus świecące ryby są rzadsze i trudniejsze do złapania, zatem gratuluję :)
Grish jak tabelka mówi świecąca najłatwiej złapać w czasie radioktywnej pogody, lub podobno jak zrobisz camp nad wodą z odpowiednią maszyną pogodową ( a że nie mam wszystkich) :P
Na ulepszonej przynęcie to 10 % więc nie tak mało
Zwykłą piranię nadal trudniej złapać :P
mi się trafiły chyba 4 świecące zanim zwykła padła ( bo je losuje z puli )
a trafi się świecące to świecąca ;P
No to ciekawe, bo ja już wyciągnąłem kilka zwykłych piranii, ale świecącej ani jednej :D Generalnie tylko jedną świecącą rybę do tej pory złowiłem, już nawet nie pamiętam co to było. Tyle że nie robiłem kombinacji z campem i stacją pogodową
Grish, bo jak zwykle farcisz
a to piranie , a to Axolotl :P
wręcz jak w klasyce netu :
https://youtu.be/5evHAdfD6J0?si=vnuhqasiv6iaD63O
(nie puszczać przy dzieciach i współpracownikach)
Wczoraj to dopiero przyfarciłem, znaleźliśmy z Paulą na Popielisku gościa z campem i stacją pogodową strefy wybuchu (nie pamiętam jak ona się nazywa) i dzięki niej złowiłem świecącego zasadzkarza, oraz śmiercioszczęka, mam zatem już wszystkie 4 regionalne ryby w tym rejonie. Ale zwłaszcza z tym drugim miałem ciężką walkę, 3 razy był bardzo blisko żeby uciec z kółka, ale w końcu go pokonałem. Tyle że wymagało to modyfikacji wędki, zrezygnowałem z większej strefy łowienia na rzecz wytrzymałości żyłki szybkości obrotu - jak miałem moda tylko na strefę, to nie byłem w stanie dostatecznie szybko reagować na ich próby ucieczki.
A aksolotla to jakiś czas temu jeszcze drugiego trafiłem, zupełnie przez przypadek :D
Odnośnie wklejonego nagrania - ech, klasyka ;D
https://fallout.fandom.com/wiki/Fallout_76_fishing
Trochę szczegółowego info o modach do wędek, gdzie można znaleźć jakie ryby oraz procenty szansy na ich złapanie, w zależności od pogody i przynęty
Fly taka podłość rng
Dla przykładu dziś upgradowałem na pozostałych 2 ( bo ryby łowie na 3 postaciach z 5, snajperka i szturmowiec nie mają wędek ) postaciach wędki o kołowrotek mk2
I melasek złapał obie ryby w 15 przynęt ulepszonych.. heavy zużył ich prawie 90 zanim złapał :P
wiec mam 3 wędki z mk2 i 2 psotacie bez :D
a łowiąc na 3 postaci 7 dziennych ryb trafiły się 3 piranie :P
czyste chamstwo i to na zwykłej przynęcie
Wysłałem Fly tam gdzie Alicja złapała skórogrzbieta i złapała dwa ;) Też ma kołowrotek 2. Zostały jeszcze dwie łapiące postacie bez tych kołowrotków 2. Nadrobimy to.
Fly ja wszystkie skórogrzbiety złapałem przy destylarni sally czy jakoś tak :P
Chyba jedynymi rybami które lecą w konkretnych wodach są te lokalne legendy - w stylu to coś co trzerba złapac w parku wodnym :P
Nawet mi nic nie mów o chamstwie podczas łowienia ryb :D Dzisiaj zużyłem prawie 200 zwykłych przynęt próbując złapać burzopława (regionalna ryba w Skyline Valley). Szansa na trafienie podczas słonecznej pogody 4%, podczas deszczu 5% - ani razu się zasraniec nie trafił, gdzie w międzyczasie wyłowiłem 4 sztuki świecącego burzopława, gdzie szansa na trafienie wynosi cały 1%. Podobnie zresztą miałem w Lesie, trafiły mi się 2 świecące piranie, ale juchowąsa - nie muszę chyba nawet wspominać jak "przekręcam" nazwę tego gnojka :] - to już za choinkę nie mogłem trafić. A ze wszystkich regionalnych już mi tylko tych dwóch brakuje.
Paula zresztą ma tak samo, dzisiaj wspólnie traciliśmy resztki zdrowia psychicznego, ona z takim samym skutkiem próbowała ustrzelić ciernicę na Dzikiej Rubieży
Ja złapałem aksoltola i śmiercioszczęka. Z pozostałymi rzadkimi też mam kłopoty.
Z pozostałymi rzadkimi też mam kłopoty.
Odpowiedź jest prosta. Rzadkie ryby zostały wyłapane.
Ja już wyłapałem wszystkie możliwe regionalne ryby, więc postanowiłem zapolować na legendę. Jak się okazało, są wręcz niemożliwe do złowienia, tak wolno się je zwija i tak szybko uciekają. Po jednej próbie z najlepszą przynętą dałem sobie spokój, zanim spróbuję znowu to muszę zdobyć kołowrotek mk4, bez tego nie ma żadnych szans. Tyle że nie jest taki łatwy do zdobycia, trzeba złowić po 5 sztuk fioletowego radąga (toksyczna dolina), śmiercioszczęka (popielisko) i świecącego czatownika moczarowego (żurawinowe trzęsawisko), czyli ryb które same z siebie nie są takie oczywiste.
A aksolotli to już chyba 5 czy 6 mi się na przestrzeni czasu trafiło, a jest tylko jedno wyzwanie na złapanie trzech, później się absolutnie do niczego nie przydają :P
Ja ograniczyłem camp do minimum i mam akcelerator burz plus panel słoneczny i pomost ze skrzynią i kuchnia. I tak sobie skaczę od jeziora do stawu od rzeki do kałuży.
Grish bo będą następne Aksotle :P
co miesiąc inny i w innym obszarze :P
i wtedy będziesz miał tytuł za rok łowienia :P
To akurat wiem Diablo, nie mniej na ten moment kompletnie nie są potrzebne ;)
Głowa może rozboleć już od samych nazw ryb rzadkich, lokalnych i nadzwyczajnych.
Co dopiero mówić o sposobach i warunkach ich łowienia. Gdybym miał traktować te łowienie z pełnym przejęciem i zaangażowaniem, to (jak chodzi o mnie) straciłbym tylko resztę ochoty na taką zabawę ;)
Nie mniej, gdyby takie wędkowanie miałoby przyszłość, pozostaje czekać na możliwość budowania campów pod wodą i pełne wejście do radioaktywnego świata podwodnego. Mielibyśmy w takim świecie za towarzyszy obłaskawione polipy i meduzy oraz całą moc nowych atrakcji i wezwań. ;)
Coś mi właśnie generalnie wcięło granie. Wyskoczył jakiś kod błędu od Bethesdy i nie ma grania.
Jeszcze nie zdążyłem zrobić codziennych i tygodniowych zadań. Ciekawe kiedy to naprawią.
Gdzie można dostać sól w ilościach hurtowych? Trzeba zdrowo naskakać się po mapie aby coś zebrać..
Błąd minął. Wprawdzie Steamka nadal nie ma kołowrotka 2 ale za to jako pierwsza z czwórki fundnęła sobie lodówkę i fabryczkę konserw ;)
Tak na pocieszenie..
W Skyline Valley jest miejscówka która się nazywa Obóz Rapidan. W niej stoi budynek zwany Brązowym Domem, do którego możesz wejść. Na stole po lewej od wejścia leży jedna solniczka, obok stołu są drzwi do kuchni gdzie znajdziesz kolejne cztery.
Dziękuję Grish. Byłem tam jakąś postacią, lecz w czasie gdy taka sól jeszcze nie była "skarbem" dyktującym szanse wykonania zadań wyścigu. Kto by wtedy na sól zwracał uwagę ;)
Fly co do soli - kolo 6-7 powinno być w whitespring w klubie golfowym, brązowy domek który opisał grish, Dom steków u generała też powinien mieć te 6-7, Bolton greens to 4-5
i sól ma mało do wyścigu :P
raczej qol czyli przyjemność z grania :P
Nazwy miejscówki nie pamiętam, w nazwie było coś o wystawie robotów? Pamiętam za to że jak się uruchomiło tą paradę to chwilę później szpon śmierci wyskakiwał :)
Fly złapała pierwszego aksolotla..to rybka z chorego akwarium ;) To mi przypomniało czasy kiedy usiłowałem hodować rybki w lepszych lub gorszych akwariach. Wyprawy po plankton i jakieś robaczki w stawach i zalewiskach, dobieranie wodnych filtrów i grzałek. Ale skończyłem na hodowaniu welonki w wielkim szklanym kielichu. Bardzo lubiła jej się przyglądać moja kocica. O czym wtedy myślała?
Brawo Fly - ja się uparłem i złapałem czerwcowego na wszystkich 3 postaciach z wędkami :)
..a najbardziej mnie zdziwiło że z takiego maleństwa jest 25 porcji rybiego mięsa.
mnie zdziwiło ile ulepszonych przynęt na złowienie tego poszło.. na jednej postaci rekord to prawie 90 ;P
mimo łowienia z maszyną pogodową ( fakt ze rad-ową) ale zawsze :P
ale pomyśl jeszcze 6 ryberk konkretnych i masz lepszy kołowrotek :)
a za 2 dni można łowić lipcowego askotla :P
Nareszcie kołowrotek mk3!
Zauważyliście że za skończenie świetnych kąsków dostajecie też ulepszoną przynętę?
Ulepszona wpada za każde wydarzenie publiczne, w ilości od 1 do 3. Słyszałem że co niektórzy farmią w ten sposób przynętę odpalając karawany w Punkcie Zero
Aż dzisiaj sprawdzę, bo wg wiki: 1-3 are rewarded for completing any Public Event or Caravan: Skyline Drive.
Wczoraj mi nie wypadło bo po mięso-gotowaniu nadal miałem zero a dziś już dostałem 3.
Pewnie coś się "zbethesdziło", ja dzisiaj za każde wydarzenie dostawałem przynętę.
Zbliżam się powoli do kołowrotka mk4, śmiercioszczęki i radągi już połapałem, potrzebuję jeszcze 5 świecących czatowników. Problem polega na tym że na Żurawinowym ciężko o zbiornik wodny w którym można łowić i zarazem postawić tam camp ze stacją pogodową. A na dodatek się sfrajerowałem i w poprzednim sezonie nie odebrałem stacji z nuklearną pogodą, a ta właśnie daje największe szanse złapania świecących ryb
Pójdź na wschód od Sakramentalnej Polany tam jest potok w kanionie. Idziesz w nim i sprawdzasz czy możesz łowić. Po jakimś czasie znajdziesz takie miejsce i możesz rozstawić campa.
Ryo gratz :)
Ja mam jedna wędkę mk 3
oraz 2 z mk2 :)
i 2 postacie bez wędek :P
Grish - bo Ty masz za dużo czasu na łowienie :D
Btw. najlepsza kombinacja to wytrzymałość żyłki i tempo obrotu chyba :)
Jestem w grze ok. pół godziny dziennie, z czego jeszcze robię wyzwania :D
Wczoraj było żeby złowić dwie ryby w lesie, przy drugiej bum - aksolotl :D No to widząc że mam dzień, poszedłem na popielisko i toksyczną dolinę, raptem 20 przynęt mi poszło na złowienie dwóch radągów i jednego śmiercioszczęka, zatem możemy wrócić do nagrania z 242.4 xD
A ja nie mam żadnych sukcesów w wędkowaniu od kilku dni. Łapię jakieś drętwe świecące ryby tyle że bez przełożeń na jakość wędek ;(
Aby podleczyć zdziecinniałe psyche, oglądam "Jumanii" i dla równowagi wrażeń "Dustera" ;) Polecam..
Fly spokojnie :P
Ja na mk3 zbieram przynęty żeby zacząć lowić mk4 :P
to postanowiłem mk2 zacząć ulepszać
na 2 postaciach poszło 100 + przynęt ulepszonych złapałem 3 ( słownie trzy!) ryby do mk3, z 8 radioaktywnych wersji i 2 aksotle :P
więc na 1 postaci mam 1/3 na drugiej 2/3 z ryb z popieliska na mk3 :D
To u mnie jedyną osoba nie majca z tego miesiąca aksotla jest postać z najlepszą wędka :D
ps. Nadal Grish to farciarz :P
P.S. I to jeszcze większy teraz xD Mam kołowrotek mk4 :D Wczoraj kilkanaście przynęt mi poszło żeby złapać jednego czatownika (potrzebowałem jeszcze dwóch), zużyłem wszystkie jakie miałem, poszedłem jeszcze na wydarzenie, z którego wypadła mi aż jedna. No i na tą jedną złapałem drugiego czatownika :D
Czwarty kołowrotek dodaje +20 wytrzymałości żyłki w porównaniu do mk3
Ekhm :D
Kołowrotek mk4 czyni cuda - nawet legendy tak powoli uciekają, że spokojnie można za nimi nadążyć kręcąc się po kółku, Felicjana złapałem przy pierwszej próbie na najlepszej przynęcie i zbytnio problemów nawet nie sprawił, trochę tylko to wszystko trwało, bo przy w ogóle nie ulepszonej szybkości zwijania idzie to jak krew z nosa. Tyle że wygląda jak mikro aksolotlik, człowiek już tu myślał że taka legendarna ryba to będzie jakiś stwór wielkości rekina, a tu taki wypierdek :D
W Parku wodnym Falistego Felicjana. W pobliżu dużej zjeżdżalni są dwa baseny wystarczająco głębokie że można tam ryby łowić, w jednym z nich złapałem gnojka.
To już tam próbowałem wcześniej. Jak będę miał lepszy kołowrotek spróbuję jeszcze raz. Myślałem że jest jeszcze jakaś miejscówka.
Parę razy próbowałem złowić legendę mając kołowrotek mk3 i to się okazało niemożliwym zadaniem, poza stożkiem uciekała zbyt szybko. Dlatego czekałem z kolejnymi próbami na mk4. Bez tego wydaje mi się nie ma nawet co podchodzić, zwłaszcza jeżeli masz zamiar łowić na najlepszą przynętę - zwyczajnie ją zmarnujesz
No i wszystkie trzy legendy złapane :) Z kołowrotkiem mk4 to nawet nie jest trudne, jedynie czasochłonne ;) Ostatniego to w ogóle łapałem na ulepszoną przynętę, bo znakomita mi się skończyła :D
Dwa razy po 5 sztuk jest jako nagroda sezonowa, (pierwsza i czwarta strona), na więcej trzeba czekać aż do ostatniej strony, czyli 150 lvl score'a. No chyba że ktoś jest zdesperowany to może kupić w atomowym sklepie. Ja specjalnie nie zużywałem najlepszej przynęty czekając na pełne zmodowanie wędki i to się opłaciło - dwie legendy złapałem w ramach 10 przynęt z ekranów sezonowych, a na ostatnią poszło mi trochę ulepszonej.
Poprzez instalowanie modów. Pierwsze dostaniesz za zadania od kapitana a kołowrotki za wyzwania (sprawdzisz w wyzwaniach dział wędkarstwo). Mody nakładasz w warsztacie tak jak w aparacie foto.