Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Konto steam i gra w trybie offline. O co chodzi?

02.05.2015 11:38
😉
1
Wen-Chi Lee
42
_

Konto steam i gra w trybie offline. O co chodzi?

Witam, znalazłem zdawało by się powiedzieć interesującą ofertę gry która mnie interesuje, a konkretnie Xenoverse:

allegro.pl/dragonball-dragon-ball-xenoverse-steam-okazja-pl-i5181503439.html

Grę pobieramy w 100% oryginalną po zalogowaniu na konto steam

i

Gra odbywa się w trybie offline - brak trybu multiplayer

I tutaj nasuwa się pytanie: Jakim cudem, skoro gra jest w 100% oryginalna, nie będę mógł grać w niej w trybie multi? I czym to się różniw tym wypadku od ściągnięcia jej z niezbyt legalnych źródeł? Pewnie wielu jeleni złapał na ten tekst o oryginale, ale co mi po takiej grze skoro nie mogę się cieszyć jej oryginalną treścią...

02.05.2015 11:42
Araneus357
2
odpowiedz
Araneus357
52
Scourge of Hell

Gra byłaby po prostu udostępniana z konta sprzedającego.

02.05.2015 11:42
Martius_GW
3
odpowiedz
Martius_GW
61
Generał

NIEOGRANICZONY CZASOWO DOSTĘP DO KONTA
Pewnie chodzi o to. Brzmi jak kombinowanie z blokadą regionalną lub family sharing. Z ciekawości sprawdziłem negatywne komentarze, rzeczywiście wspomnieli tam o family sharing.

02.05.2015 11:53
Raistand
4
odpowiedz
Raistand
182
Legend

Chodzi o to, że koleś odsprzedaje passy do jednego konta kilku osobom. (Ewentualnie Family Sharing.)
Równie dobrze można ściągnąć grę z torrentów czy innego chomika.

02.05.2015 11:55
👎
5
odpowiedz
Wen-Chi Lee
42
_

Według mnie sprzedaż czegoś takiego na allegro powinna być zabroniona. Wprowadza to tylko ludzi w błąd, a cwaniak za to kasę zgarnia.

02.05.2015 11:56
6
odpowiedz
meny
61
Pretorianin

Najlepsze jest to że nie ma zbyt dużej liczy negatywów.

Polacy to jednak niezłe łosie że takie coś kupują......

@Wen-Chi Lee
Teoretycznie nie wprowadza bo na aukcji jest opisane że to dostęp do konta lub możliwe granie tylko w trybie offline. To głupie są ludzie którzy to kupują i łaszą się na taką cenę. Bo jedyne za co płacą to możliwość szybkiego pobrania z serwerów Valve :D

02.05.2015 12:08
Raistand
7
odpowiedz
Raistand
182
Legend

Według Allegro to nie jest naruszanie prawa tylko regulaminu steama. (Oni tak tego nie ujmują ale to wynika z zadawanych im pytań). A naruszanie czyjegoś regulaminu ich za bardzo nie obchodzi.

Forum: Konto steam i gra w trybie offline. O co chodzi?