Siema, czy mógłby mi ktoś wymienić tytuły gier, które wyszły tylko i wyłącznie na konsole, a nie wyszły na PC? Nie chodzi mi o gry, które są ekskluzywne tylko na jednej konsoli jak chociażby Heavy Rain(PS3) lub Halo(Xbox360) tylko o takie, które wyszły na kilka konsol np. Xbox 360 i PS3, a nigdy na PC.
Pozdro i z góry dziękuję za pomoc.
Wątpię, że komuś będzie się chciało robić taką listę.
Na GOLu w encyklopedii sobie posprawdzaj
Choćby:
- Red Dead Redemption
- Skate
- Skate 2
- Skate 3
- WWE
- Batlefield: Bad Company
- FIFA Street
- Burnout Paradise
- Tekken 6
- Tekken Tag Tournament 2
A to nie jest przypadkiem 2 część Burnout Paradise, tylko, że na PC też? Chodziło mi, że Burnout Paradise jest tylko na konsolach, a dopiero The Ultimate Box wyszedł na PC (i też na konsolach), ale to chyba wersja z dodatkami...
Edit: No tak myślałem.
Np.:
Red Dead Redemption
Battlefield: Bad Company
Call of Duty 3
Condemned 2: Bloodshot
Silent Hill: Downpour
Dead Space: Ignition
Piła II
2014 FIFA World Cup Brazil
[5] --> The Ultimate Box to zwykły Burnout Paradise z wszystkim DLC. Jak zwykle błyszczysz wiedzą Mercury...
@Up to są właśnie gry ekskluzywne tylko na poszczególne konsole,a nie o takie mi chodzi.
Pytam z ciekawości : Po co Ci ta lista ?
Ponieważ mam Xbox'a 360 i zastanawiam się czy jest coś jeszcze ciekawego do ogarnia na nim czego nie ma na PC oraz zastanawiam się jakie gry kupić na nową konsolę.
Dziumas [1]
Nie chodzi mi o gry, które są ekskluzywne tylko na jednej konsoli jak chociażby Heavy Rain(PS3) lub Halo(Xbox360) tylko o takie, które wyszły na kilka konsol
Jak na takie kryterium, to osobiście poleciłbym tylko i wyłącznie Red Dead Redemption + dodatek.
@Zgrywus1
Kupuje PS4.
Na dwie konsole wyszedł też Dante's Inferno. Polecam :)
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_home_console_video_games_not_available_on_PC
Strasznie słaba ta lista...
@djeko
Dzięki :) Słaba, ale zawsze coś :D
Jeszcze dorzucę Dragon's Dogma.
Strasznie słaba ta lista...
Ponieważ jak zapewne (nie) zauważyłeś jest to lista najważniejszych tytułów, które nie są exami na jedną konsolę i jednocześnie nie wyszły na pc.
Ale jest ona niekompletna i o to chodzi.
[21] Taaa, kompletnie nie zrozumiałem pytania autora i zupełnie przypadkiem trafiłem na to co miał na myśli, yhy...
Ale jest ona niekompletna i o to chodzi.
Jak lista "głównych" tytułów może być niekompletna? "Główne" tytuły to pojęcie względne i dlatego jest ona "niekompletna".
Dorzucę też wszystkie Fable i Gears of War poza częściami pierwszymi, Forza, Grand Turismo.
Mortal Kombat vs. DC Universe jeszcze wypróbuj i EA Sports MMA.
Mnie osobiście z takich tytułów interesowało tylko GTA V, RDR, Condemned 2, Dante's Inferno i The Darkness.