Witam!
Kupiłem niedawno konsolę PS4. Miałem do wyboru kartę graficzną lub wymienioną konsolę.
Problem polega na tym , że gry na PS sa nawet 100 zł droższe niż na PC , oraz trzeba płacić abonament aby grać w sieci a biorąc pod uwagę to że chodzę do szkoły i gram tylko w wolne weekendy to większość by się marnowała.
Dochodzi tu też sprawa 30 a 60 fpsów.
Moje pytanie jest takie czy opłaca mi się sprzedać konsolę , która ma miesiąć i kupić kartę graficzną np jakiś Geforce gtx 970 ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Sam sobie odpowiedz:
Lepiej gra ci się na konsoli, czy na komputerze?
UP
Szczerze przez miesiąc zdążyłem przyzwyczaić się do pada ale mimo wszystko wole dokładniejszą klawiaturę i myszkę , oraz płynniejszą grę.
Problem w tym że na sprzedaży konsoli stracę około 400 zł
Po co ci w SP grach więcej niż 30 fpsów? No chyba że grasz ESL One to wtedy co innego... Kiedyś grało się dla frajdy teraz gra się dla cyferki w rogu ekranu.
Stracisz - trudno. Chcesz zyskać na PC, więc odpowiedź jest jedna. Bierz kartę, nawet jak Ci nagadamy, Ty i tak zrobisz to, co sam będziesz uważal za słuszne. Argumenty stoją po stronie PC, więc sprzedaj konsolę.
Thomas masz rację , jednakże potrzebuje jakiegoś poparcia od strony innych , że PC jest lepszy bo moją mamę boli to ,że tyle wydała na konsolę , tym bardziej , że ja upierałem się przy graficę ale wiesz , rodzice zawsze są najmądrzejsi bo twierdzą , że karta posłuży mi maksymalnie 2 lata bo grafika w grach tak się polepszy. Tylko że zrobienie nowego silnika jednak trochę zajmuje
Podstawowe pytanie brzmi, jakie masz pozostałe podzespoły komputera (procesor, zasilacz), bo na samej grafice może się nie skończyć.
Człowieku za żadne skarby nie sprzedawaj konsoli masz ją to zostaw ja ma Xbox one i nie sprzedawaj wychodzą gry na których pc mój nie wyrobi nawę na średnich i inwestuje w gry na Xbox one. W prowadzili płatny abonament bo ludzie skarżyli się kradną i konta ja wykupiłem abonament. Na konsoli mojej mam wiele aplikacji i xbox one są podobne na pc i ułatwiają życie. Jak sprzedaż będziesz żałować a wymagania gier rosną a na konsoli instalujesz i grasz bez żadnych błędów w czasie gry .
blaskoczen - Jaki masz zasilacz?
Marcin19PL - To co napisałeś, nie da się czytać.
Kur..... napisane tak by małe dziecko by zrozumiałe konsola to pewne koło ratunkowe na wysokie wymagania sprzętowe bo nie martwisz się czy czy pójdzie czy nie a jak tak będzie na pewno
uszkodzone mechaniczne i ci wymieniają grę. Jak kupujesz pc to stacjonarnego albo składasz za 8000 do 10000
Marcin19 - za 8000 10000 to ty chyba składasz komputer z nasa. Komputer pod Wiedzmina 3 złozysz za 5000
Ale jak chcesz grać naprawde komfortowo to taki będzie akurat w sieci jest wiele takich osób które takimi się chwalą
I to zawsze człowieka boli serce bo przy takim nie musi się bać o wymagania sprzętowe
Marcin19- Wszystko było by ok z konsolą gdyby nie to , że trzeba płacić za grę na multi.
Gdyby jeszcze gry były tańsze niż na Pc.... ale nie są
Wracają do wątku ja bym najchętniej nie sprzedawał ps 4 czy Xbox one bo konsole te już tak bardzo nie odbiegają z grafiką od pc
Marcin19- Tu nie chodzi o grafikę bo ta jest prawie identyczna
Kwestia fpsów to też przyzwyczajenie jednak ja zawsze byłem graczem PC-towym
I mam gdzieś cenę najważniejszy jest konfort grania bo wydałem na Wiedźmin 3 Dziki Gon 250 zł i nie żałuję.
Marcin19 - też kupiłem Wieśka i gra jest mega , to prawda
Tylko porównaj cenę.
PC- 119 zł
PS4 - 250
Każda platforma ma swoje wady.
Weźmy pod uwagę takiego Batmana Arkham Nighta , który na PC to wielki niewypał , natomiast w trakcie grania w Wiedzmina 3 na PS 4 gra wywaliła mi kilka razy błąd. Tylko teraz pytanie czy to wina gry czy też konsoli
Powiem wam tak nie chce cie moich rad mam to wdupie i tam ma śmiech jak macie jakieś problemy z grami i życzę wam jak najwiekszych problemów z grami na PC miłego instalowania
DEBILE TO PC
Wnioskuję po nicku , że masz 19 lat a zachowujesz się jak 5 letnie dziecko
Rob pan co chcesz, masz 6 rdzeniowy procek, 12gb ramu, zamiast dokupic grafike kupujesz konsolete nie sprawdzajac wczesniej cen gier na nią, gdzie tu logika? troll czy idiota?
blaskoczen - gry konsolowe mają w swojej cenie zawartą opłatę dla właściciela platformy i stąd są droższe.
Gtx 970 da lepsza jakosc niz konsola ,
Mam ps4 i gtx 970 przyklad z brzegu wiesiek 3 na ps4 grafa niezla naprawde, plynnosc przewaznie 30 klatek czasem dropy do 20 klatek na gtx 970 wiesiek na ultra 50-60 klatek , dasz jedna dwie opcje na wysokie i sa stale 60 fps grafika troszke lepsza ostrzejsza .
Pamietaj o jednym ze do gtx 970 trzeba rowniez posiadac dobry procesor .
Ja lubie dwie platformy i ps4 nigdy bym niesprzedal tak samo i pc i x one ale jak powodem jest koszt utrzymania konsoli czyli abonamet i cenny gier to odpowiedz jest jedna ....
power xxl- co do płynności to na bagnach bym się kłócił mi potrafiło spaść do 10 fps ale może to była wina patcha
A widzialem twojego pc i gtx 970 bedzie troche ograniczany przez twoj procesor , do gtx 970 trzeba nowej i5 badz i7.
Z postow wnioskuje ze sprzet ma starczyc jak najdluzej to radze zostawic konsole , a pozniej dozbieraj kase i kup jakas tansza karte za 500-800zl , gtx 960 albo cos starszego uzywanego gtx760 , bedziesz mial obie platformy , fajny pomysl ?
blaskoczen - No cóż, w Twoim wypadku najlepsza opcja to karta graficzna. Nie rozumiem, jak mogłeś wziąć ps4, jak nie stać Cię na gry.
power xxl - gtx 970 wiesiek na ultra 50-60 klatek Chyba w białym sadzie. Wiedźmin 3 na gtx 970 wyrywa max 35-50 klatek na ulta.
power xxl - najprostszy i może tak zrobię ale znowu jednak bez sensu grać na 2 platformach. Nie jestem jakimś Tivoltem czy Pewdepie'em żeby móc sobię na to pozwolić ;D Logiczne że jeżeli grafika mi pozwoli to będę preferował PC
warras- nie powiedziałem że mnie nie stać ale jednak 100 zł to duża róznica
Na gtx 970 gram wszedzie we wieska 3 kazda lokacja 50-60 klatkach na ultra bez oczywiscie tej opcji z wlosami, moze dwa razy widzialem 45 klatek.
wylonczyli w domu ogzewanie bo wydalem pieniondze na kejsy do ceesa xD
Tak nawet w novigradzie tam mam 50 fps ultra bez tej opcji z wlosami czasem moze poleciec ponizej 50 ale i tak jest mega plynnie , po graniu we wieska 3 na pc a potem odpalilem na ps4 to przez pierwsze 30 min musialem sie przyzwyczajac do gorszej plynnosci potem bylo ok,
Ogrywam Wieska na youtube na ps4 mam juz 13 odcinkow :)
Mysle ze jest to fajny pomysl dla kogos kto chce przejsc gre jeszcze raz :)
ja ograłem z pół godziny na najwyższym poziomie trudności to z gryfem męczyłem się godzinę ;D Wszystko dlatego ze lvl żeby móc założyć mój srebrny miecz był większy i musiałem się męczyć z podstawowym. Jak dla mnie takie gry jak Wiedźmin są jednorazowe ze względu na fabułę , która była genialna jak z resztą cała gra
Hejka korzystając z chwili :) Zapraszam na mój kanał na youtube , jest to kanał o Grach.
Zapraszam na UNTIL DAWN PS4 na kanale od 28-08-2015 oraz Gears of War Ultimate Edition również od 28-08-2015
Obecne gry na kanale to:
Call of Duty Black Ops 3 Beta Multiplayer - Ciemna strona Coda " Chamskie kamperstwo "
https://www.youtube.com/watch?v=aBXa0gAJTBw
Witcher 3
https://www.youtube.com/watch?v=pJZNlbO1NbA
Gta Online z Brygada robimy niezły rozpierd....
https://www.youtube.com/watch?v=lSJ9gIJYS40
The Evile Within w duecie z Kaffka
https://www.youtube.com/watch?v=weErrTxFq0s
Ale nie tylko gameplay są również recenzje
Forza Motorsport 5 Recenzja
https://www.youtube.com/watch?v=hBPPXIEB0wM
Goat Simulator ( Symulator Kozy ) Recenzja PL
https://www.youtube.com/watch?v=AvdTSc0ozmY
Gorąco Zachęcam , WPADNIJ.
ja napewno wpadnę bo ciekawi mnie jak ty tą grę przeszedłeś i albo mi się wydaję , albo masz zamiar przejść grę na podstawowej zbroi :)
Mi się udało :D
Grę na youtube gram na 2 koncie odnowa , gdy zaczynałem nagrywać nie bylo trybu new game +
Ale mimo tego zapraszam :)
ja grę skończyłem grubo przed ng +
Tak mnie wciągnęła , że przeszedłem ją w tydzień ;D
Ja również , ale wtedy nie nagrywałem let's play , gdy postanowiłem nagrywać to nie bylo tryby n g + wiec grę rozpocząłem od nowa na nowym koncie
pc byl zajęty dużo robiłem renderingu na pc i w tym samym czasie mogłem grac na konsoli :)
Strzelę ci suba bo podoba mi sie sposób w jaki komentujesz :)
Nie wiem czy dobrze myślę ale wnioskuję , że czytałeś książki
dzięki fajnie :) gdy nagram cała serie na konsoli to na pewno nagram jeden gameplay z pc by pomówić o różnicach takie moje odczucia i wrażenia tego co widzę i czuję a nie tylko same cyferki :)
tak na razie zbiór opowiadan i krew elfów pierwsza książka z sagi głównej , mam zamiar przeczytać cała sage.
tak już wspomniałem ze po graniu na pc jak potem odpaliłem na konsole to musiałem sie przyzwyczaić do płyność tak z 30 min ale potem było ok
Ale na razie czekam na dodatki do Dzikiego Gonu ;D
20 godzin dodatkowej fabuły jednak bardziej priorytetowo chwyta za portfel niż książki
Mam nadzieję , że przyniosą więcej niż nową lokację
jak na razie cd i tak mnie zaskoczyło dając 16 darmowych dlc więc o jakość tych większych się nie martwię
Cieszę się , że w końcu na tym forum mogę popisać z kimś mądrym , większość ludzi najpierw pisze potem myśli