Dzień dobry.
Czy usuwając konto na ww. Platformie powodujemy usunięcie wszystkich wysłanych przez nie wiadomości? Często ze względu na wygodę wysyłałem potrzebne mi rzeczy z jednego konta messenger na drugie (by mieć szybki dostęp do treści na wielu urządzeniach). Co zazwyczaj było prostsze od umieszczania ich w chmurze. Czy najpierw powinienem te treści zarchiwizować?
Up
Generalnie FB i tak magazynuje wszystkie korespondencje, do których można uzyskać dostęp nawet po usunięciu konta, tylko należy do nich napisać. A przynajmniej tak było jakieś 6-7 lat temu, mogło się coś zmienić (osobiście na to bym nie liczył). Zawsze można samemu sobie ściągnąć kopię korespondencji ze strony FB.
Nawet jak usuniesz konto to Zuckerberg nadal będzie miał dostęp do zdjęć twojego pindola, nic z tym nie zrobisz.
Ale tu nie chodzi o wizerunki prąć, czy o to, ze administrator ma do tego dostęp. Pytam czy wszystkie te rzeczy, które odbierałem na głównym koncie muszę archiwizować, czy po usunięciu konta wysyłającego one mi znikną. Właściwie konto chcę usunąć, bo z tego sposobu już nie korzystam, a potencjalnie zalegające konto może zostać przyjęte etc. Etc. treści tam wysyłanych nie obejmowała żadna tajemnica. To prywatne notatki i ważkie "transkrypcje impresji". Rzeczy przydatne do formalności pracy prywatnej.
Powiedzmy że znajomy z pewnego konta na messengerze wysyłał mi wiadomości. Po czasie owe konto usunął i przeszedł na nowe. Wiadomości z poprzedniego konta mam do dziś, także nie znikają one po usunięciu konta jeśli coś Ci to da
Właśnie o to mi chodziło. Dziękuję!