Witam. Chciałbym poprawić kondycję fizyczną i siłę. Siłownia odpada. Chodzi mi o takie domowe ćwiczenia, które jestem w stanie zrobić bez sprzętu. Proszę więc o pomoc, podanie jakiegoś cyklu ćwiczeń (pompki, brzuszki, biegi itp.). Być może ktoś się na tym zna. Dziękuję i pozdrawiam.
klata plecy barki ' od tego są ciężarki.
A na kondycje to biegaj se po lesie czy gdzieś tam po parku
Ekspander, hantelki, ćwiczenia. Dużo jest o tym informacji w internecie.
Nie żebym zniechęcał, ale w domu szybko stracisz motywację. Siłownia z konkretnym planem na kartce (poproś trenera na siłowni) + jakaś dieta i po ~dwóch tygodniach, jak się już 'wkręcisz', taki wysiłek jest zajebiście przyjemny. Polecam jakieś wspomagacze, np zwykłe carbo. Bardziej to placebo niż realne działanie, ale na początek za 25 zł jest bardzo dobrą opcją.
Jeżeli naprawdę boisz się siłowni, to trening domatora + biegi.
rower+plywanie;) kumpel mi kiedys przeslal mailem cos takiego jak : "Trening silowy bez sprzetu" gdzies to mam jeszcze, poszukam jak cos:)
Wejdź na kulturystyka.org, tam masz wszelkie ćwiczenia, wybierz te według ciebie najodpowiedniejsze, potem wejdź na sfd.pl i ułóż sobie plan zgodny z zamierzeniami oraz oczywiście dietę.
Dzięki wszystkim.
Nie chodzi mi o pakowanie na kulturyste tylko żebym miał tą siłę i kondycję, bo w przyszłości chciałem się wybrać do wojska.
ćwicząc w domu bez sprzętu raczej nie zostaniesz kulturystą, nie mniej jednak dobrze jest kupić choćby hantle, bo z nimi idzie sporo zrobić, a i po kieszenie nie dostaniesz - jedno co musisz mieć na pewno, to zdyscyplinowanie - jeśli poćwiczysz tylko kilka dni i sobie odpuścisz (nuda, zmęczenie) to znaczy, że jesteś zwykłą łajzą bez charakteru.
polecam tabate -> http://aikidochoszczowka.pl/2011/09/23/tabata-ekstremalnie-krotki-trening/
tylko uwaga - nieźle poniewiera ale taki jest jej cel!
[13] Po co się męczyć na zapas, wojsko już z ciebie zrobi mężczyznę.
Zna ktoś stronę ze zdjęciami i opisem ćwiczeń z hantlami. Nie chcę filmów, bo nie zapamiętam.
Masz podane w [9].
Jak do wojska to głownie biegaj, rób mase pompek i podciągnięć na drążku (za 30 zł się kupi taki do zamontowania we framudze drzwi, zero wiercenia ani nic)
oprócz, tego co userzy pisali wyżej:
- rąbanie drewna
- napieprzaniem młotkiem w oponę
- zamiast gdzieś jechać po prostu pobiegnij
Do tego pływanie, żeby ogólnie pobudzić mięśnie do działania. Pozdro
Edit :
piszesz, że chcesz iść do wojska. Zobacz sobie egzamin sprawnościowi na jednej z uczelni czy tego typu stronach. Potem po prostu porównaj swoje wyniki z tymi zamieszczonymi na stronie i trenuj, te w których masz braki ;)
edit. aj...
Crossfit plus dieta paleo też jest dobra, szczególnie jeśli komuś zależy na szybkich efektach i ogólnej wydolności organizmu :) Jednak z zastrzeżeniem, że początkujący muszą ćwiczyć ostrożnie.