Ostatnio kupiłem komputer (32 ram,
Karta graficzna Gigabyte GeForce RTX 2060, Procesor Intel Core i5-9600K, Płyta główna Gigabyte B360M D2V). Jakaś część była zepsuta, więc oddałem do moreli. Kiedy przyjechał komputer nie chciał mi wejść (pikał). Przesunąłem kartę graficzną i wszedł. Niby działa, ale czasem mi freezuje, często jak coś pobieram. Niepokoi mnie też ogromny spadek fps (z ponad 300 do 80-100). Liczę na waszą pomoc :).
"Jakaś część była zepsuta, więc oddałem do moreli." - co było zepsute i wiesz czy to naprawili?
"nie chciał mi wejść (pikał)" - Rozumiem że się nie uruchamiał ile i jakie dźwięki wydawał(krótkie dźwięki, długie)?
"Przesunąłem kartę graficzną i wszedł" - Co zrobiłeś? Docisnąłeś kartę graficzną do slotu w płycie głównej czy docisnąłeś wtyczki do zasilana w karcie graficznej?
PODAJ PEŁNĄ SPECYFIKACJĘ SWOJEGO PC-TA! (karta graficzna jaka windforce, gaming czy inna: morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne-12/?q= Gigabyte GeForce RTX 2060, jaki zasilacz i dokładnie jakie ramy).
PS. Jeżeli jesteś polakiem to pisz po polsku, a jak nie jesteś to pisz w swoim ojczystym języku!
Niepokoi mnie też ogromny spadek fps (z ponad 300 do 80-100).
Jaja sobie robisz ? Musisz z usarmy pogadac. Moze maja na zbyciu 2x3080ti
Spadek fps z 300 do 100? W co ty grasz? W minecrafta?
Tak wogóle to sprawdź czy nie masz uszkodzonego dysku, bo to może powodować wieszanie się komputera i takie nagłe spadki fps.