Witajcie.
Czy jesteście w stanie polecić mi może komputer do gier za 1000-1200zł? Totalny limit to 1200zł.
(Jestem miłośnikiem serii Total War Szczególnie Shogun 2 Total War oraz Battlefieldów, więc prosiłbym o taki komp, na którym obydwie poszłyby na max ustawieniach).
Z góry wam dziękuję :)
Hm.
A nie da się chociaż na średnich?
Z tego co sam móglbym się poorientować, chyba dałoby się odpowiedni komputer złożyć.
Niedawno robiłem "resercz" za podobną kwotę i najlepsze co da się złożyc to mniej więcej: G3420 + Radeon HD7xxx i do tego płyta, RAM, dysk i cała reszta w zależności od portfela.
Przykładowy morelowy zestaw
http://www.morele.net/inventory/info/bPzb6q/
Przy czym ja nie mówię o max ustawieniach.
Jest taki komputer nazywa sie ps3 albo xbox :P w bfy pograsz ale w total war chyba juz nie :P
Hmm.. O konsolach mi nawet nie mówcie.
Hmm.. Gdybym tak troszeczkę dołożył to może i coś dałoby się wyłożyć.
Taka karta Gefroce GTX 550 kosztuje 300zł (A na niej można już grać w BF3), później dokupić czterordzeniowy procek i płytę główną. A później jeszcze Dysk i RAM, a Dysk Twardy duży być nie musi.
A ile taki czterordzieniowy procek może kosztować, hę?
(Jestem zielony jeżeli chodzi o składanie komputera, więc osądzcie, czy mowie, dobrze czy źle)
@up- Wiesz... składanie kompa to takie coś, że zawsze można "dołożyć 50 zł" i mieć coś lepszego. ;)
w bfy pograsz
No w BFy zajebiście się gra na konsoli :/
10
Znajdź mi PS4 za 1000-1200zł. Chętnie kupię.
Średnio-niskie, ale bez szczególnej gwarancji. O Rome 2 to chyba nawet nie ma co gadać, bo jest niesamowicie sprzętożerny ;).
GTX 550 Ti to przestarzała konstrukcja, daj spokój z nią. W tej cenie jest choćby R7 250.
Tu masz zestaw, który da radę te gry uruchomić. I nawet pograć, no ale na detalach mocno ograniczonych.
Na PS4 gra się świetnie w BF'a 4. <- za taka cene PS4 nie kupi, a koszt samych gier najprawdopodobniej przyprawi go o zawrot glowy. BF4 na PS3 wyglada i chodzi tragicznie - gorzej niz Call of Duty.
A np. Gdyby wziąść nie cztero tylko dwurdzeniowy procesor?
Czy Teraz dwurdzeniówki nie pasują zbytnio do gier, hę?
A co do czterordzieniowych procków:
ttp://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/300.00,499.99,,,,,,p,1,,6504O336823/1/#product_list
Jakiś z tych jest dobry? :P
Nie kierowałem tamtej wypowiedzi do autorka wątku. W takim razie jeśli nie przeszkadza mu mniejsza ilość graczy, niech weźmie konsolę i nie BF4, tylko 3.
Dwurdzeniowce to lipa na te czasy.
S0L1D3R -> nie kumasz chesz pograc na max detalach w te dwie gry do takiego grania karta graficzna sama kosztuje tyle ile ty masz na caly zestaw :P Kupic kompa za 1200 zl po to zeby gry ledwo kulaly to debilizm :P lepiej pozbierac kase i kupic cos co starczy na kilka lat :P
Tu masz zestaw z 4 rdzeniowym procesorem dobrą kartą graficzną 2 GB ramu ddr3 i dyskiem 250GB www.komputronik.pl/carts/pl/simpleCart Gram na tym procku na grafie o 100zł droższej i o 2GB ramu więcej i battlefield 4 śmiga mi w hd na ultra i full HD na wysokich i nie ma co słuchać gości którzy piszą że coś nie pójdzie bo na forach znajdują się znawcy którzy piszą że 100fps w grze to pokaz slajdów...