Zeit² - strzelanka z motywem manipulowania czasem
Za drogo jak na strzelanie kuleczką !!!
Gierka wypada średnio, spodziewałem się czegoś lepszego. Ogólnie nie polecam, ale to tylko moje zdanie.
Te sterowanie czasem wcale nie jest takie zajebiste, jak twórcom się może wydawać. Jedyna gra, gdzie mi się naprawdę to podobało to Timeshift. W Braidzie też niby ciekawa rzecz, ale cała reszta mnie odrzucała.
Pod względem gameplaya, większość tych gierek z XBLA jest tak naprawdę taka sama. Wciąż tylko skakanie po platformach albo survival (zombie albo właśnie taki shooter jak tutaj), do tego jakaś ładna oprawa graficzna, często zryty poziom trudności, a ludzie się tym zachwycają (np. Super Meat Boy). Niby z założenia te gry mają być proste, ale można pomyśleć, że te niezależne studia nie mają nic więcej do zaoferowania niż tylko proste gry.
Chudy -> Ale uważasz, że Super Meat Boy był łatwy czy trudny? Bo nie mogę jednoznacznie wydedukować tego z Twojej wypowiedzi .
Zax_Na_Max - raczej trudny. Prosty w sensie samej rozgrywki, bo przecież poza bieganiem i skakaniem tam nic innego się nie da robić.
Chudy - w TimeShift też się "tylko" biega i strzela jakby tak na to spojrzeć.
W samego Zeit2 pograłem trochę dłużej i jest całkiem spoko - w zasadzie później staje się dość trudny, ale przez to ciekawszy. Szkoda, że nie pobawili się bardziej tłami, bo są trochę zbyt jednostajne.