Zbliża się walka roku - GeForce FX vs. Radeon 9900 Pro
Jeszcze niedawno mówiło się, że będzie "wojna" pomiędzy ATi Radeon 9700 pro a GeForce FX. Dzisiaj mówi się już o następcy Radeona, który ma być lepszy od poprzednika, a już 9700 pro miał zmiażdżyć FX'a. Wydaje mi się, że nVidia ma coraz mniejsze szanse na odzyskanie pozycji lidera wśród producentów procesorów graficznych.
mam nadzieję, że będzie to wojna cenowa
papa nVidio :))
Zajkos ---> oj nie wiem. Może i tak, ale na poziomie ok. 3000 zł
Obym się mylił...
ja jestem pewien że 9700 pro jeżeli nie skopie dupy fx to na pewno będzie na równi z nim, a co dopiero 9900... masakra
tak czy tak nV r0x;P
biliw in de pałer of enwidia!
Nvidia to totalny szajs, dno, wodorosty oraz popelyna!!!!
griz636 ----> szajs to może nie, bo gry pod tym jakoś działają (ale pod "tym" nowszym)
no niby dzialają. Ale ja mam ATI, więc sam rozumiesz....:)
cicho:) Unreal Tournament 2003 odpalalem i GRALEM swego czasu na Rivie TNT2 m64 32 MB
zgadzam sie, nvidia to shit, mam gf3 i obraz jest w złej jakości, wydajnośc słaba, w 3dmarku jescze morze być,
ale w grach skacze i to nie w tych najnowszych
hmmm...mnie w sumie bardziej zainteresuje następca Radeona 9000 ... nie wiecie nic więcej o tym produkcie ? Jakie ceny, kiedy premiera itp itd ??
mORfeOoSH - ja też mam TNT2 m64 , jak UT2k3 wyglądało u Ciebie ? Dało się grać ? Ja nawet się nie zabierałem, ale może U2 polecę ... hmmm ... ;))
teraz to mam gf4; ale ut2003 dzialalona rivie na 640x480 i skakalo, a dalo sie grac na 320x200 chyba :)) wygladalo to paskudnie z oczywisctych powodow, ale grac sie dalo!
Mnie najbardziej rozbawił tekst o "wysłużonym Radeonie 9000" :-))) He, he, he, faktycznie - kilkumiesięczny dziadek na emeryturze :-)
mORfeOoSH --> Zgadza się, też grałem na Rivie TNT2 Pro właśnie w tej rozdziałce - ale grałem! :)
griz ---> z czego tu sie cieszyc ? Wolisz kupowac Radeona za 2000, czy 1000 zl ?
Ja w sobote wymienilem swojego GF2 Ti 64MB na Radeona 9100 64MB. Teraz dopiero widze połer i piekno generowanej grafiki. Niestety zmusza mnie to tez do zmiany procka, bo moj stary Duronik 1000MHz nie daje juz rady.
Jedyne czego mozna by sie przyczepic to to, ze w kazdej grze musze podkrecac jasnosc, bo obraz jest za ciemny.
ktos z was zna jakis dobry programik do krecenia R9100?? Na ile mozna spokojnie podkrecic??
pozdrawiam
boro
to co? jestem ostatnim zyjacym zwolennikiem nVidii? :P
Piotrasq ---> jaki 1000 jakie 2000? za swojego radeusza 9k dalem 300zl. Co nVidii kupie w tej cenie z takimi mozliwosciami?
griz ---> za tyle kupiles, bo istnieje nVidia. Gdy jej nie bedzie, to pewnie myslisz, ze radki spadna z ceny ?? Orientujesz sie w monopolach ?
Piotrasq ---> Dobry tekst z tymi monopolami :-)))
Ale masz rację. Wystarczy sięgnąć do nie tak odległej histroii i walki 3Dfx z nVidią. To właśnie za tą drugą dopingowałem. Stała się monopolistą kupująć 3Dfx i ceny poszły w górę. Teraz podobna wojan toczy się pomiędzy ATI i nVidią i dobrze. My na tym zyskujemy :-)
Piotrasq ---> Przesadzasz, nie bedzie nVidii bedą inni.
super !!! za 300 zł to se moge GF 2 TI badziewie kupić albo wypaśnego RADKA 9000 !!!
posiadam jeszcze VOODOO 2 12 MB :D czy za 600 zł można kupić durnia 1300 MHZ i płyte główną ??
ps. na dzień dziecka poproszę o radka hihi :D
Co mnie najbardziej wkurza to ta cała nagonka na możliwości jakie oferuje geforce fx. W chipe był artykuł o nowym produkcie nvidii i pisali tam o generowaniu efektów filmowych w czasie rzeczywistym, 128 dokładność kolorów, a przecież karta posiada ddr II.
Co się okazuje wydajność radka 9700, pewnie słabsza jakość obrazu, a skomplikowali układ chyba do granic możliwości.
Z dużej chmury mały deszcz. Mam cichą nadzieję, że radek 9900 pokaże nvidii jak się robi porządne układy.
fajnie by było kajby nVidie ktoś kupił i powstał by 3D FX
kupił bym sobie VOODOO 5 :-)
Owen --> chyba znajdę jakąś pracę bo mi brakuje jeszcze 200zł...
maćq--> chcialas chyba napisac: "chyba poszukam jakiejs pracy..." ;-)) ale moze sie myle :P
Nvidia to prawdziwy szajs. Czymś takim to ja se mogę dupę wytrzeć. Mam Radeonka 9700 Pro i jestem z niego bardzo zadowolony.Wiem że NV30 nie ma żadnech szans z ATI. Miałem kiedyś GF 2 MX 200 uruchomiłem UT 2003 i nie wiedziałem czy gram czy oglądam skrinszoty w irfanviev
Doczytalem do tego skakania GF'a 3;)
Niewiem jak sie konfiguruje kompy, ogolnie jestem lamczkamiem tylko dlaczego mnie na moim zestawie nawet GTA3 w 1920x1440 sie nie tnie?
Dlaczego w 3dmarku mam wiecej punktow niz P4 2,8 w testach w czipach i innych?
Sadze ze przez nie oszczedzanie.. Prawdopodobnie jakbym kupil sobie GF'a nie Gainwarda tylko jakiegos czajnatechu, ramy na ktorych jedynym napisaem bedzie mejd in czajna, plyte glowna ecs po atrakcyjnej cenie w promocji za 150 zl to dzialalo by to jak by dzialalo.. Moj sprzet po konfiguracji przez odpowiedniego czlowieka chodzil by podejrzewam 15% szybciej niz teraz. Na mojego GF'a nie narzekam obraz ostry, wydajnosc tez calkiem niezla..