Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Technologie Xbox - co w nim NAPRAWDĘ siedzi?

17.12.2001 16:23
😡
1
zanonimizowany1945
15
Chorąży

Nie od dzisiaj wiadomo że Microsyf oszukuje ludzi...

17.12.2001 16:59
👎
2
odpowiedz
zanonimizowany214
15
Generał

Nieciekawie....jak dla mnie kolejny DUŻY minus dla Microsoftu...

17.12.2001 17:53
👎
3
odpowiedz
zanonimizowany684
0
Generał

tym razem to jush przesadzili

18.12.2001 01:13
😊
4
odpowiedz
zanonimizowany1856
3
Junior

No co wy, ludziska - Microsoft jest autorem jednego z najepszych systemów w historii informatyki. Przecież to Bill Gates dałm na... MS DOSa!!! Jak da mnie to jak narazie najbardziej stabilny system Microshita...

A Xbox? Totalna chała - po co komu blaszak którego nie można rozbudować? "Konsola" napędzana Windozą i Pentiumem... czysty horror!

A tak BTW: ciekawe jak tam Win XP - jak narazie słyszałem raczej pozytywy...

HAVOKK

18.12.2001 08:36
Viti
😊
5
odpowiedz
Viti
279
Dziadek Pterodaktyl

Tak naprawdę Xboxa sprawdzą gry. Jak będzie wszystko płynnie chodzić i nie trzeba będzie co miesiąc kupować nowej karty graficznej i zestawu śrubek ;), to będzie dobrze. Mnie tam nie obchodzi co siedzi w środku, jak wszystko działa. Dla mnie to i chomik może być w konsoli, byle by się dobrze grało.

18.12.2001 09:05
6
odpowiedz
zanonimizowany1429
10
Pretorianin

To stara informacja. WIG pisał o tym kilka tygodni temu. Wywołało to wtedy spory szum na grupach dyskusyjnych i znalazło się oczywiście paru oszołomów, którzy twierdzili, że WIG pisze bzdury ;)

18.12.2001 09:14
7
odpowiedz
zanonimizowany2721
14
Pretorianin

tak, tak wszyscy macie racje. tylko znalazlo sie ok. 1 mln ludzi w usa, ktorzy ta konsole w niecaly miesiac kupilo..
radze poczytac zachodnie grupy dyskusyjne dot. konsol a nie tlumaczone newsy...
btw: z waszych komentarzy wynika, ze czujecie sie zawiedzeni i oszukani - czyzbyscie ciulali kaske na ta konsole ?

18.12.2001 09:56
8
odpowiedz
zanonimizowany3541
3
Pretorianin

X-box - genialny wynalazek Bila. Może nie aż tak , ale jest to coś na co czekały miliony. Blaszak ale bez tych problemów: która karta jaki dźwięk i jaki proc. Na standaryzowany sprzęt gierki pisze się łatwiej i szybciej. Grafika w telewizyjnej rozdzielczości kręci się jak szalona a ładne obrazki renderuje się na zupełnie innej maszynie (patrz PS 1). Intra na PS 1 jeszcze dotąd często biją PCtowe na głowę a procek w PSX to jak w PC na kontrolerze SCSI. Gierka zrobiona gdziekolwiek będzie chodziła na każdym X-sie, poczytajcie na wątkach o blacharzach: temu nie chodzi to a tamtemu tamto, "ratunku" to często słuchany okrzyk wśród właścicieli blaszaków. A w X-boxie co włożysz to idzie.

Technologie Xbox - co w nim NAPRAWDĘ siedzi?