Windows XP na PLAYSTATION 3? Czemu nie!
koniec świata :)
Ale to sztuka dla sztuki. Zabawa się zacznie jak homebrew będzie wychodzić- z wykorzystaniem RSX i SPE w Cellu , bo na razie nawet Linux nie wykorzystuje hardware.
To nie sztuka dla sztuki tylko właściwy rozwój wypadków. W końcu w dobie internetu PC, 360 czy PS3 to tylko różne końcówki tego samego systemu/sieci i siłą rzeczy muszą się unifikować aby mogły w pełni korzystać z zasobów internetu.
OMG :) co to się dzieje na tym świecie ...
... sprzedaje komputer i kupuje PS3 ;)
poczekajcie na dytrybucję Linucha który wykorzysta Cella w całości i RSX - Fedora chodzi z szybkością G5 1.6 GHz
czyli na rynku zostaly tylko 2 konsole...
Ale fajnie, jak nie dla gier sie kupi ps3 to przynajmniej do zabawy z linunxem. :)
hehe, Neil Thompson w wywiadzie dla gamesindustry.biz ulokował Wii w segmencie playerów mp3 i innych zabawek - także pozostała tylko jedna konsola :) :)
albz74 ===> W sumie racja. Nie wiem co mi do lba strzelilo nazywac Wii konsola :)
albz74 >> ostatnio widziałem jakąś ankiete przeprowadzoną na dzieciach pt "Co chciałyby dostać pod choinke". Nintendo Wii znalazło się chyba wyłącznie na liscie chłopców, dopiero na 7 miejscu ... czyli jeśli to zabawka dla dzieci to dzieciom się to nie podoba :P więc pewnie zostają emeryci i kobiety w ciąży ?
"Oglądając film dojdziemy do wniosku, że oprogramowanie Microsoftu nie działa specjalnie szybko"
hahahah takie te konsole nowej generacji mialy byc potezne a windowsa niemoga uciagnac :P hehe
Panie kolego ??? prawdopodobnie twój komputer pod linuxsem i emulacją win xp nawet nie startnie.
A to dopiero pierwsze pruby.
Pięć lat zabrało PeCetowcą, aby udało im się zrobić jakikolwiek dobry emulator PS2.
Emulator środowiska PC zrobiono parę dni po premierze PS3:D
reksio---> te problemy z emulowaniem PS2 miały miejsce z powodu 128 bitowego systemu na konsoli (tak myślę)
reksio ===> hmm... tak na marginesie tylko. To nie tak ze zrobiono emulator na Playstation, tylko konsole przerobiono na komputer. Ot taka malenka roznica.