Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Windows jako kulturalna rodzina sprzątająco-konserwująca

07.04.2014 19:59
1
noszetrampki
41
Pretorianin

Ja kiedyś miałem tuneup'a, miał wszystko co wymieniłeś i jeszcze pozwalał na dostosowywanie wyglądu ikonek, ekranów startowych i innych dupereli. Tylko ze jest on płatny i wcale nie mało, więc przy ilości tego syfu w internecie opłaca się go co najwyżej spiracić

07.04.2014 21:00
DM
2
odpowiedz
DM
224
AFO Neptune

GRYOnline.plTeam

A jakie jest wasze zdanie na temat robienia porządków w systemie Windows?

Moje zdanie jest takie, że jak w systemie trzeba robić porządki, to jest to raczej porażka jego twórców i znak bardzo złego systemu :)

system powinien być niezauważalny i jednocześnie i ergonomiczny, takie tło do uruchamiania ważnych aplikacji i softwareu, z intuicyjną obsługą podstawowych rzeczy "biurka" jak kalkulator, notatnik, zrzut ekranu, kalendarz

porządki, optymalizacja, grzebanie w nim - powinno nie istnieć dla zwykłego użytkownika

07.04.2014 21:37
siwy346
3
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

porządki, optymalizacja, grzebanie w nim - powinno nie istnieć dla zwykłego użytkownika
No i możemy powiedzieć, że Vista, siódemka i ósemka są bardzo blisko takiego stanu.
Ogólnie widziałem systemy, które miały po 3,4 lata i codziennie Pani Krysia siedziała w programie księgowym, tworzyła dokumenty, używała internetu i generalnie komputer służył jej do pracy od poniedziałku do piątku od 7:30 do 15:30.
I nie były to jakieś rakiety wydajnościowe, ale działały praktycznie bez awaryjnie.

gameplay.pl Windows jako kulturalna rodzina sprzątająco-konserwująca