Wersja 43.45 oficjalnych sterowników nVidia Detonator
Sciagam te nowe detki (international z j.polskim) ,ale one dalal nie posiadaja certyfikatu WHQL.
Czyli FutureMark (Firma od 3DMark'a) dalej bedzie sie plula ,ze nVidia wypuszcza "zcheatowane" stery do jej kart.
Mam nadzieje ,ze nVidia wezmie sie znowu do pracy i odzyska zaufanie potencjalnych klientow, bo mnie juz prawie utracili :-/
Nie no... wqrza mnie to! :[
Teraz ten watek jest zduplikowany. Pisalem raz ,to pojawil sie blad servera 505.
Przynajmniej raz dziennie mam taka wiadomosc. To forum chodzi coraz gorzej ,dluzej sie laduje i w ogoole bledy co chwila.
Przeciez to moze sie wszystko odechciec jak klikam "Odpowiedz" a zwykle male okienko mi sie laduje ponad 2 minuty.
Zgroooza, bosh ,jaki jestem zly teraz :[
Czy nie mozna cos z tym zorbic?
Popros w watku dla moderatorow o wykasowanie tego drugiego.
A co do sterownikow, to ja sciagnalem juz wczoraj i powiem jedno: Unreal 2 dostal nieprawdopodobnego kopa !
Piotrasq => No ,to akurat wiem ,ale pytanie mialo sie sprowadzac do dzialania serva i tych bledow.
hmm ale DLACZEGO dostał "kopa"? może faktycznie powyłączali efekty ? cio ? uruchom jakieś dema i sprawdź, bo ja nie mam zmiaru rezygnować z dodatkowych efektów dla odrobiny prędkości....
Vein ---> nie sadze. Jestem "na swiezo", bo gralem doslownie na kilka minut przed zmiana sterow i smiem twierdzic, ze Unreal wyglada jeszcze lepiej. Inna sprawa, ze moglem wreszcie wlaczyc World Detail Texture na High, wiec moze dlatego...
I jakie dema masz na mysli ?
Piotrasq->jakiego GF masz?
Po instalacji nowych sterowników 43.54 nastapiła u mnie zdecydowana poprawa pracy na karcie GF4.
Dotychczas uzywane sterowniki wersji 41.09 produkowały błędy w kilku aplikacjach CAD. Najgorzej było w Inventorze i SolidEdge gdzie obraz "rozpływał" się. Teraz obie aplikacje pracuja stabilnie.
Czy ktos testowal te sterowniki w AA ? Podobno znaczacy przyrost wydajnosci.
Btw: W kwietniu maja byc sterowniki z WHQL, to sobie zaczekam :)
rozumiem że najpierw trzeba odinstalować drivery, a nastepnie zainstalować nowe ?
spadek wydajnosci:(
GF 4600 Gainwarda
Ja tez w niektorych aplikacjach odczulem wzrost wydajnosci (ut2003 np.) a w niektorych jej spadek (RalliSports Challange) ... a na 41.09 to i to chodzilo dobrze :]
W 3Dmarku 2003 podskoczyło mi prawie 300 punktów. Na 30.82 miałem 700, teraz mam 1000.
War, Vein --> Windows XP +SP1, instalowalem na stare drivery i wszystko jest cacy.
Dla bezpieczeństwa POWINNO się jednak najpierw odinstalowywać stare sterowniki...
A ja zadnego przyrostu nie widze. Niestety w 3Dmarq'03 idzie coraz gorzej, ale malo znacznie.
Mialem 1495 ,teraz mam 1455.
tego wlasnie nie jestem pewnien... kumpel mowil ze na zczitowanych 43.45 wyniki w 3dmarku 2003 na GFe 4 tez znaczaco wzrosly...
DarkStar => No to uznaj za przyklad mnie i powyzej " 21:43 ShadowNET", u nas jest spadek wydajnosci.
Czyli widac znowu polityke nVidii. GF4 juz prawie odchodzi od sprzedazy i maja go w doopie ,teraz najwazniejszy jest GF FX (czyt. goowno).