Układ GeForce FX 5800 Ultra nie znalazł uznania w oczach fachowców z firmy Creative Technology
I tu sie zawiodlem na nvidi ,aby taka popeline odwalili ,a tak sie dobrze zapowiadal ten uklad ...
Widze ze chyba 1-szy raz oficjalnie potwierdzono wysoki poziom hałasu generowany przez GF FX
Zreszta poziom wydzielania sie ciepła pokazuje ze chyba zabrnieto w slepa uliczke .
Sam układ powinnien miec niezła wydajnosc - tylko jak to sie ma do ceny i powyzszych niedogodnosci .
W dodatku ATI (9800) go przegania bez odkurzaczy na pokładzie... oj nVidia za to zapłaci sporo :(
tylko żeby nie zbankrutowała (chociaż to mało możliwe ale...)
ciekay jestem czego nawet jajszybsze karty ATi maja stosunkowo małe układy chłodzące >
dziwi mnie że np mój gerf 4Ti4200 ma znacznie bardziej rozbudowane chłodzenie niź znacznie szybszy ATI radeon 9700nawet w wersji pro ? :(
==>Sudzione
Wychodzi na to ze ATI ma lepszych inzynierów :)))))
Ciekawa jest tez jakosc obrazu na kartach obu producentów - wyglada ze Nvidia stosuje komponenty o słabszej jakosci - a jak widac na cene sie to nie przekłada .
panowie poczekajcie na fx 5200. Uklad w pelni zgodny z dx9 (pixel i vertex shadery w wersji 2.0, narazie tylko radki 9700 i 9500 to maja) za cene poznizej 100 $ (raz natknalem sie na cene 99 raz na 79). to jest to:] (przynajmniej dla mnie, wole jakosc niz ilosc:), tylko tv-out pewnie gorsze niz u radkow...
btw w sensie "ilosc" rozumiem wydajnosc, co z tego ze nie pogram w AAx16 skoro bede mial takie widoki :]http://www.il2sturmovik.com/forgotten_battles/devupdate/28feb/28feb_5.jpg
polecam
No i nVidia zaczyna zbierać baty od ATI. Może skończą jak 3DFX ???
Z tego zo pamiętam już jakiś czas temu Creative dało w sieć newsa, że kolejne karty graficzne będą oparte na układach ATi.
M-Hunter Nvidia zbiera baty od ATI od kilku miesiecy:) teraz przechodzi do kontrataq, watpie czy wymysli cos szybszego od radkow, ale segmence kart dla normalnych ludzi to calkiem calkiem to wyglada