Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Technologie Szósta generacja układu GeForce w 2004 roku?

16.02.2003 15:00
1
erloy
3
Legionista

pierdu piedru
rambo 8 w telewizji
;-P

16.02.2003 17:17
😜
2
odpowiedz
zanonimizowany53085
5
Pretorianin

LOL !! ... ;-)))))))))

16.02.2003 17:19
3
odpowiedz
zanonimizowany62867
67
Senator

hahha hcwd :D

16.02.2003 17:35
4
odpowiedz
zanonimizowany53005
2
Junior

Nvidia nigdy nie wyprzedzi ATI a jeśli nawet tak to tylko do premiery nowej kości.... ( czyli na jakieś 5 minut )

17.02.2003 10:58
5
odpowiedz
zanonimizowany62769
2
Legionista

ATI ma nadal problem z pelna kompatybilnoscia swoich kosci :-( Ale przypomina mi sie sytuacja jak nVidia kupila STB (Voodoo 3DFX). Historia lubi sie powtarzac ! Najpierw Geforce 256 zniszczyl karty Voodoo, teraz Radeon gnio GF ! Moze ATI kupi soebie nVidie ??? ;-)

|Jedi|

17.02.2003 11:34
Drackula
6
odpowiedz
Drackula
239
Bloody Rider

Do Tworcy Wiadomosci: To ze W Polsce nie trafily na rynek Karty z uklademFX nie znaczy ze wcale nie trafily na rynek. Karty z uklademFX sa ogolnie dostepne , tyle tylko ze ich liczba jest niewielka w porownaniu z innymi produktami.

17.02.2003 12:36
7
odpowiedz
Owen
100
Tanator

Dracula ---> Pokaż mi gdzie możesz kupić kartę FX (nie w przedsprzedaży).

Wiadomość z anandtech.com z 6 lutego 2003.

"Just to spice things up a little this week, we are going to take a look at CPU's and Memory rather than the traditional CPU's and Video Cards. This way, we will have a comprehensive guide when/if GeForce FX cards begin to hit shelves."

17.02.2003 13:39
8
odpowiedz
Maff
1
Generał

Dracula - dobry dżołk

jeśli mozesz to zdradz gdzie można kupic GF FX?

uprzedzam odpowiedz: NIGDZIE, bo ta karta nie jest jeszcze dostepna

19.02.2003 16:02
Drackula
9
odpowiedz
Drackula
239
Bloody Rider

Jesli tak to sobie kup tego dzolka.

Tylko sie pospiesz bo zazwyczaj sa bardzo szybko sprzedawane ;)

19.02.2003 16:12
10
odpowiedz
Owen
100
Tanator

Dracula ---> Jeszcze lepszy "dżołk". To że ktoś sprzedaje coś na e-bay'u jeszcze nie znaczy że to jest w normalnej dystrybucji. Ten model jest dostępny dla firm testujących. Nie znajdziesz go w żadnym sklepie.

19.02.2003 16:21
Drackula
11
odpowiedz
Drackula
239
Bloody Rider

No dobra wiesz jak jest.????

Idziesz do sklepu "?????" i szukasz FX w cenniku - nie ma. Pytasz sie faceta o ta karte a on z usmiechema na twarzy mowi ze obecnie nie ma na stanie ale w ciagu tygodnia jesli chce karta bedzie na mnie czekala. Pytam sie czy to niby nie zart, bo placic polowe kasy z gory za dzolk to nie chce, a facet mi wyciaga spod lady FX i pokazuje, ale mowi ze to dla innego klienta. Fakt ze cena jest wyje...... w kosmos i zaplacic 450-500 funtow (w zaleznosci od sklepu) narazie nie zamierzam ale zapewniam Cie ze jest juz dostepna. Masz nzjomych na zachodzie, to niech Ci kupia. To ze nie ma tej karty w Polsce nie znaczy ze nie ma jej na swiecie.

Pozdro

19.02.2003 16:26
12
odpowiedz
Owen
100
Tanator

Dracula ---> Nie denerwuj się. Spokojnie. Takie rzeczy kupuje się w sieci w sklepach internetowych bez żadnego problemu i nie muszę dzwonić do cioci w USA. Probelm w wypadku FX polega na tym, że jeszcze nie trafił do dystrybucji. Może już dzisiaj ciś się zmieniło, ale tego nie wiem. Nie sprawdzałem. Wejdź na anandtech.com czy inne servisy techniczne. Tam zawsze są kwotowane ceny kart. Jak do tej pory nie było kwotowań do FX. Dlaczego? Bo to nie jest jeszcze dostępne. Dlatego też dostawca może mówić, że za tydzień, potem znowy za tydzień aż w końcu te karty faktycznie się pojawią.

19.02.2003 16:32
Drackula
13
odpowiedz
Drackula
239
Bloody Rider

Owen--> ja sie nie denerwuje. W sprzedazy widzialem te karty juz jakis czas temu(2 tyd). nVidia pospieszyla sie z produkcja i wyprodukowali tego dosc sporo w pierwszej fazie, wiec cos z tym trzeba bylo zrobic. Inna sprawa jest z dostepnoscia. Naprawde duze sklepy nie maja problemow ze sprowadzaniem tego produktu, jednakze ilosc tych kart jest tak mala ze nawet ich nie wstawiaj do cennikow tylko sprzedaja po znajomosciach. W ten sposob cena rosniei to znacznie bo popyt na te karty (np. w UK) jest olbrzymi. I jak ktos widzi na eBayu ta karte z sygnturka buy now to ja od razu kupuje. Jakbym nie widzial tej karty to bym nie wierzyl , ale w tym przypadku moge cie zapewnic , ze jesli masz kase to nie ma problemu z jej kupnem, tyle ze przeplacisz ;)

19.02.2003 16:33
😜
14
odpowiedz
zanonimizowany5409
15
Konsul

Jedi ->
"ATI ma nadal problem z pelna kompatybilnoscia swoich kosci " - jakie?

19.02.2003 16:42
15
odpowiedz
Owen
100
Tanator

Dracula ---> Dwa tygodnie temu nie było na pewno tych kart. Proszę zerknij na notkę z 6 lutego jaką wkleiłem za Anandtech.com. Oni już tą kartę testowali. Mieli ją w łapkach, ale mają świadomość i wiedzę, że tych kart nadal nie ma w sprzedaży. Ostanie newsy z 18 lutego tez nie wskazują aby ta karta trafiła na półki.

Wejdź na tomshardwar jeżeli nie ufasz anadtech i wpisz w sklepie FX w sekcji video cards. Co dostaniesz? Na pewno żadnych kart graficznych. Ale skoro już ją widziałeś, to zapewne nie dasz się przekonać, że tych kart w sprzedaży nie ma :-)

Technologie Szósta generacja układu GeForce w 2004 roku?