Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Summer Wars – anime z górnej półki

19.01.2013 14:47
sakora
👍
1
sakora
13
Chorąży

To anime jest po prostu rewelacyjne :)

19.01.2013 15:29
Sasori666
2
odpowiedz
Sasori666
196
Korneliusz

Anime mnie zainteresowało, ale artykuł już mniej, bo co chwila były spoilery

19.01.2013 15:46
3
odpowiedz
zanonimizowany850459
17
Pretorianin

@Sasori666, mówisz? mi się wydaje, że masa rzeczy jest jeszcze do zobaczenia, a opis fabuły lepi po łebkach z wydarzeniami z pierwszej połowy filmu (+ oczywiste porównanie do WarGames)... imho przesadzasz.

19.01.2013 16:10
ma_ko
4
odpowiedz
ma_ko
61

Może obejrze choć to nie bardzo mój typ, no i przeciętna kreska (a przynajmniej tak wynika ze screenów). Mimo wszystko jest na mojej długaśnej liście pozycji do obejrzenia kiedyś w chwili wolnego czasu.

19.01.2013 16:25
viesiek
😃
5
odpowiedz
viesiek
148
the doge

Film widziałem już kawał czasu temu, więc o szczegółach się nie wypowiadam, ale z całą pewnością zrobił na mnie pozytywne wrażenie i dobrze go wspominam :D Nie pamiętam jednak, żeby muzyka jakoś specjalnie mnie poruszyła, po prostu była niezła (jako tło, przynajmniej), ale chyba sobie przypomnę, bo ten kawałek który zlinkowałeś całkiem niezły ;p

19.01.2013 16:27
RobotKolejkowy EWA-1
6
odpowiedz
RobotKolejkowy EWA-1
17
Centurion

"O dziewczynie skaczącej przez czas" było rewelacyjne. Po tej recenzji czuję się w obowiązku oglądnąć "summer wars" :D

19.01.2013 17:44
WrednySierściuch
7
odpowiedz
WrednySierściuch
108
No gods no masters!

Mnie osobiście Summer Wars rozczarowało. nie, nie oczarowało.

Fabuła jest do bani, i ciut za wiele rozwiązań deus-ex machina

Główny bohater jest totalnym melepetą, za to z niepowtarzalnym talentem, i w sumie dupę ratuje fartem albo czyimś poświęceniem
Scen w cyberze jest zdecydowanie za mało (jest to jedyna warta obejrzenia część bo jest przedstawiony naprawdę fajnie) - scen rodzinnych zdecydowanie za dużo!

Nie czytać, przed oglądaniem!

spoiler start

No litosci, zarówno twórca wirusa, najlepszy wojownik z cyberprzestrzeni, gościu co może dostarczyć przemysłowej klasy mainframe w kilka godzin, babka!, wszyscy z jednej rodziny

Wirus nie mogący się oprzeć hazardowi, (dobrze ze chociaż oszukuje ile wlezie) kiedy mógłby po prostu wszystko pochłonąć to też niezłe przegięcie

spoiler stop

Z "poważnych anime" sugeruję raczej obejrzeć:
Steamboy
Paprika
5 Centimeters Per Second
Tekkonkinkreet
ba nawet taki nieznany film, który powinien podejść fanom Mizayakiego
Yobi, the Five Tailed Fox

21.01.2013 10:20
8
odpowiedz
zanonimizowany850459
17
Pretorianin

@WrednySierściuch, widzę w zły dzień to oglądałeś, ew. to naprawdę nic dla Ciebie. Ja na samą mysl o summer wars czuję relaks i wymyslone promienie slońca ;)

gameplay.pl Summer Wars – anime z górnej półki