Stranger'owe podsumowanie 2010 roku - najlepsze gry
Bardzo ciekawe zestawienie TOP 10 - we wszystkie gry na tej liście albo grałem i wspominam bardzo mile, albo bardzo żałuję, że nie dane mi było w nie zagrać (szczególnie w produkcję znajdującą się na pierwszym miejscu).
No, wreszcie ktoś z GOLa docenił Alana. Brawo! Zasadniczo bardzo fajna lista, zaskakuje brak Starcrafta. Alpha Protocol kupiłem, ale leży na półce i czeka na swoją kolej. Miło że doceniłeś jeżdżoną przez wszystkich Mafię 2 i Conviction które przeszło bez większego echa.
CHESTER80 --> Ano nie ma StarCrafta, bo w RTS'y bardzo rzadko pogrywam. Gry Blizzarda nawet nie ruszałem, bo wiedziałem, że pożarłaby co najmniej kilkadziesiąt godzin, które przeznaczyłem na kilka innych gier. :)
Co tu robi okrojona Mafia II? Zawiodłem się na Tobie...
Skomentuje to po swojemu ;)
10. Alpha Protocol - średniak, wiec wypad z listy :P
9. Metro 2033 - niedopracowana i nudnawa gra, wypad z listy :D
8. Split/Second - dość ciekawa, ale po krótkim czasie monotonna, równie dobrze można tu dać Blur czy nail'd, więc wypad z listy. xD
7. Monkey Island 2 Special Edition - nie lubię przygodówek, więc u mnie by jej nie było.
6. Red Dead Redemption - zdecydowanie za nisko jak dla mnie.
5. Mass Effect 2 - tak jak powyżej, zdecydowanie za nisko!
4. Splinter Cell: Conviction - no fajny, ale bez przesady, wyżej od RDR czy ME2? Dla mnie szok.
3. Just Cause 2 - fajna, efektowna, ale na dłuższą metę nudna, więc powędrowałaby zapewne na sam koniec listy.
2. Mafia II - dobra gra, aczkolwiek okrojenie tej produkcji za bardzo rzuca się w oczy + beznadziejne dlc. Mnie ta gra zawiodła, może całować stopy jedynce.
1. Alan Wake - klimatyczne, ale i nudne, wypad z listy.
kurde, kolejna lista z której nic nie miałem na tapecie... a czasu na nadrabianie brak :) ale niedługo - jak tylko skończę batmana aa zajmę się alanem. a jak wpadnie jakiś pieniądz, pójdę wymieniać gry i zobaczymy co się trafi :)
..Alan ..mogę się zgodzić (znaczy mogę się zgodzić ze zdaniem Strangera dającej jej na "liście" miejsce pierwsze) ;) ..wyjątkowo dobrze wygląda na xboksie co dodatkowo buduje klimat ..Co do "listy" ..hmm, fajna jest .. biorąc pod uwagę jej "rozpiętość" (czyli jak na przykład ma się "Just Cause 2" do "Alana" ;))
+ za Mafię 2, bo pomimo minusów to świetna gra (w zasadzie u mnie na pierwszym miejscu, bo mi te minusy nie przeszkadzały ;)
raziel88ck --> Nie jestem zaślepiony Mafią. DLC do tej gry pojawią się przy okazji innego zestawienia, które będzie gotowe dzisiaj w godzinach nocnych. :>
W końcu ktoś dał Mafię i Just Cause 2. Natomiast Alan choć gra bardzo fajna to nie wiem czy pobiła dajmy na to Mass Effecta ale ok.
woah, ale dziwna lista, oprócz ME2 i RDR nic bym osobiście nie wrzucił z tego do top 10.
Nie wiem co Wy widzicie w tym "Mass Effect 2". 2 razy próbowałem się do tej gry przekonać i nic. Za to Mafia II zasługuje na 1 miejsce. Możliwe że Alan jest lepszy ale nie oceniam dopóki nie zagram.
Nareszcie nie ma ME 2 na pierwszym miejscu. A już wątpiłem. Na razie ze wszystkich podsumowań najbliższe sercu jest podsumowanie Krzyśka z tvgry. I docenienie bayonetty.
No więc tak... narobiłeś mi smaka na metro, zbieram na niego kilka miesięcy ale zawsze na coś innego musze wydać, z alanem to samo... Ciesze sie że ktoś docenił slipnter cella singl nieco nudny ale przez co-opa świetnie sie bawiłem. Na razie zacznę zbierać na rdr :)
ie wiem co Wy widzicie w tym "Mass Effect 2"
Przede wszystkim ME2 zyskuje więcej po przejściu jedynki. Co widze w ME2(którą notabene uważam obecnie za najlepsza grę w jaką kiedykolwiek dane było mi zagrac)? Mroczny klimat, epicką fabułę, świetne postaci, dialogi których chce się słuchać i nie ma się ochoty przewijać, postaci(Legion, Thane i Miranda - miód), doskonały soundtrack, piękna grafika, świetna optymalizacja, ciary na plecach po przejściu gry...no poprostu gra kompletna...
Za to Mafia II zasługuje na 1 miejsce
Ja wiem, że o gustach się nie dyskutuje i podejrzewam(aczkolwiek moge się mylić), że nie grałeś w jedynkę. Po Mafii 2 oczekiwałem tego co dostałem w jedynce a więc szokującego, mocnego zakończenia podczas którego w moim oku zakręciła się łza...W dwójce dostałem uciete, głupie i bezsensowne zakończenie które nie zamyka historii, bezbarwnego głównego bohatera i wykastrowany świat...Więc dla mnie porażka...
dwójce dostałem uciete, głupie i bezsensowne zakończenie które nie zamyka historii, bezbarwnego głównego bohatera i wykastrowany świat...Więc dla mnie porażka...
W końcu ktoś mądry
2,3 i 4 nie powinny pojawić się na tej liście ;)
WOW. Kocham Cię za to insze TOP 10!
Chociaż faktycznie Mafię zdecydowanie bym wyrzucił. W niektóre gry nie grałem, konsoli niestety nie mam, więc na temat kolejnych gier nie mogę się wypowiedzieć ;(
A Alpha Protocol (wstyd przyznać, po tym co napisał Harry M) mi się bardzo podobało i wg. mnie to jedna z najbardziej niedocenionych gier. Postawiłbym ją obok Majesty.