Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Technologie Sound Blaster na zewnątrz!

09.01.2002 11:03
1
zanonimizowany336
49
Pretorianin

ooo..... takie cos mi sie podoba... jesli będzie w polsce cena porownywalna z ta w USA to chyba sobie kupie :-)))

09.01.2002 11:16
2
odpowiedz
Rakes
74
Generał

Calkiem niezle ...tylko dla mnie ciut drogawe :-(

Ps. Moze ktos z forumowiczow wie czy w SB Live posiada wyjscie optyczne? W ktorym modelu i ile kosztuje ?

09.01.2002 13:37
3
odpowiedz
zanonimizowany601
12
Generał

Rakes >>> wyjscie optyczne posiadaja tylko karty z serii Platinum, a wyjscia (in/out) sa umieszczone na tym dodatkowym panelu -->
koszt najtanszej ok. 900zl (za Audigy Platinum)

09.01.2002 14:19
4
odpowiedz
Rakes
74
Generał

Zmara ---> To chyba nie stac mnie na taki wydatek :-(

Ale moze wie ktos jak podlaczyc MD do wiezy i nagrywac nan z komputera? Problem polega na tym ze jak wybieram zrodlo dzwieku, MD i wejscie(In) jest pod jednym przyciekiem (Ext/MD)

09.01.2002 14:34
5
odpowiedz
Logan
202
Bad Medicine

Rakes - przegrywanie MD/wieża/komp to prawie cała filozofia ;)) No może przesadzam, ale sprzęt umożliwiający może być drogi :( A o jakikonkretnie MD chodzi (przenośny/stacjonarny) i co ma odtwarzać a co nagrywać ?

09.01.2002 17:08
6
odpowiedz
Rakes
74
Generał

Logan ---> MD przemosny Sony MZ-R700PC. Muzyka ma byc odtwarzana z kompa (np. mp3 w winampie), a nagrywana na MD.

Najciekwasze ze powyzszy model ma urzadzenie USB ktore umozliwia nagrywanie muzyki bezposrednio z kompa, ale jak sie zainstaluje (o ile sie zainstaluje) to sie wiesza albo poczas nagrania sa trzaski ...prawdopodobnie jest to wynik starego modelu USB (chyba USB1 , czy jak to sie zwie). Wiec musialbym zmienic porty :-(

09.01.2002 18:34
7
odpowiedz
Logan
202
Bad Medicine

Hmm USB-MD to moim zdaniem powinno być najlepsze rozwiązanie. Nie wiem skąd są te trzaski, na twoim miejscu spróbowałbym wyjaśnić, albo coś zrobić z USB. Co do kart z wyjściem optycznym to najlepiej jak wyżej pisano -SB live/audigy platinum, tylko że trochę to drogie. najtańsza karta z wyjściem optycznym jaką spotkałem w Polsce to zoltrix nightingale pro z dodatkowymi wyjściami w tym optycznym ok. 180zł.

09.01.2002 18:37
8
odpowiedz
zanonimizowany2617
1
Pretorianin

A co to sa wyjscia optyczne? Do czego to sluzy?

09.01.2002 20:54
😊
9
odpowiedz
diabelek1
149
szczęśliwy

->azzie nie trzeba chodzic do optyka, taki cos do badania wzroku, patrzysz a na monitorze wyswietla twoje wady :-)

09.01.2002 21:23
10
odpowiedz
Rakes
74
Generał

Logan ---> A jak z tym podlaczeniem do wiezy ? ...wiesz moze cos o tym ?
Co do MD to jest problem, bo byl kupowany w Niemczech, a w instrukcji pisze:

Trzaski moga wystepowac w nastepujacych przypadkach:
-Szybkosc przesylania ramek USB nie odpowiada specyfikacji - izochroniczne przesylanie danych (wymagane do przesylania dzwieku) przez port USB nie jest mozliwe jezeli szybkosc przesylania ramek jest zbyt duza lub zbyt mala

-Kontrolery nie wyliczaja urzadzen prawidlowo - niektore kontrolery nie wysylaja sygnalow zerujacych o wlasciwym czasie lub wyliczaja tylko jedna czesc urzadzenia zlozonego

-Uszkadzanie danych audio - niektore kontrolery USB wprowadzaja do danych dzwiekowych elementy nieprawidlowe (tj. slady CATC danych USB wykazuja wartosci niezerowe w danych, ktore powinny skladac sie z samych zer)

Powie mi ktos o co tu chodzi? Ja w tym miejscu wysiadam.

diabelek :-))

10.01.2002 10:22
11
odpowiedz
Logan
202
Bad Medicine

Rakes - jeśli wieża ma wyjście lub wejście optyczne to nie ma problemu - wystarczy odpowiedni kabelek, jak nie ma takiego wyjścia to chyba nie da rady.
Co do reszty i tej "prędkości rame" to też niewiele mi mówi :( Ale spróbowałbym połączenia z innym kompem.

Azzie127 - wyjście optyczne to wyjście dźwięku cyfrowego, coś jak spdif w sblasterze, tylko że optyczne przesyła dane światłem (i światłowodem).

10.01.2002 11:12
12
odpowiedz
Rakes
74
Generał

Logan ---> Ja mam podlaczony komputer do wiezy i wszystko dziala jak trzeba, tylko tu chodzi o nagrywanie na MD. Problem polega na tyma, jak juz mowilem wczesniej, ze zarowno wejcie jak i wyjscie dla jest na jednym kanale (Ext/MD), bo nie ma problemu jak bym chcial np. nagrywac na kasete cos z kompa bo (Tape) i (Ext) to dwa oddzielne kanaly.
Co do USB juz probowalem na kilku roznych komputerach i poprostu sa problemy z zainstalowaniem tego :-(

Technologie Sound Blaster na zewnątrz!