RTX 3060: Nvidia złamała zabezpieczenia w kopaniu Ethereum
Kto by się spodziewał
Jeśli być dobrej myśli to bitcoin analogicznie powinien spaść w 2 połowie roku. Nwm jak z Ethereum i innymi walutami, które poszybowały w górę.
to zależy na ile inwestorzy będą ładować w bańkę pieniędzy. Wiadomo od tego zależy cena bitcoina i opłacalność wydobycia . Ale wiadomo to zwykła bańka a nie utrzymywana przez rząd waluta i bank centralny więc kiedyś jeb.... srogo. Jednak zanim to się stanie spekulanci mogą podnieść ceny nawet do miliona myślę . Tym bardziej jak karty będą bardziej dostępne ( czytaj dla górników ) bo większa dostępność oznacza tylko więcej kopar a nie kartę w twoim kompie zwykły zjadaczu chleba !
Dla Nvidii hajs się zgadza, nieważne kto kupi. Nawet lepiej, że nie ma za dużo nowych kart w domowych desktopach, bo przecież mają usługę Geforce Now - która, wiadomo nowych kart nie wymaga. Nic tylko kupować u nich abonament i grać
Skoro i tak to nic nie dawało, bo moment i wyłączone to po co ma działać w tle u ludzi którzy tego nie wyłączą? Co mieli zrobić innego? Nie wiem jak to dokładnie działa, ale papierowa ściana i tak została obalona bez wysiłku to po co ją stawiać :)
Dla Nvidii hajs się zgadza, nieważne kto kupi.
Niekoniecznie tak rewelacyjnie będzie później jak bum się skończy, a używki zaleją rynek przy czym wyhamuje sprzedaż kart graficznych i zyski spadną. Do tego dochodzą kwestie gwarancyjne i wymiana wyżyłowanego sprzętu na nowy lub zwrot pieniędzy.
Szok i niedowierzanie... dla Nvidii i AMD liczy się tylko zysk a nie dobro graczy? niemożliwe!
Chociaż nie spodziewałem się, że będą na tyle bezczelni żeby oszukiwać ludzi jak to walczą z kopaczami, a potem z powrotem pousuwają zabezpieczenia. Dziwie się, że nie ma jakiś przepisów prawnych, które by karały tego typu nieczyste zagrania i oszukiwanie konsumentów.
Może odpowie mi ktoś kto się zna, można zrobić kartę graficzną, która nie nadaje się do kopania kryptowalut?
Może się bum skończy.Indie chcą,albo już zablokowali kryptowaluty ;D W sumie to oni chyba jako jedyni z tym walczą od dwóch lat. W sumie się nie dziwię. Nie stać ich, to nie mogą też kopać, więc zabronią ;P A tak serio dobrze. Bo ten szał na to, musi walnąć. Mnie to lotto, bo głównie korzystają na tym bogaci i mafie , ale głównie chodzi mi o kupno PC w normalnej cenie. I o to,ile energii te farmy biorą,i ile wywalają ciepła(ekhm w sumie serwery na całym świecie, też.Ale ciiii)
Skoro i tak mozna bylo to latwo usunac to nie dziwie sie ze sami zdjeli po co sie mieli osmieszac. Jak tak dalej pojdzie to w następnym odcinku telenoweli moze byc tak ze padnie mi karta uzywana intensywnie od kilku lat prawie jak w koparce i zostane konsolowcem na pelny etat :D
Niby usunęli wadę ze sterownika ale co poszło w Internet tak już zostanie. Pewnie już w kilku miejscach można sobie ściągnąć sterowniki umożliwiające kopanie
Wiele krajów poszło drogą Indii ale pewnie jak zawsze decydujący głoś ma USA by to miało wpływ na kurs.
Na miejscu NW cenę za RTX3060 ustawił bym na poziomie 5k, natomiast z lepszymi modelami wykładniczo ją zwiększał. jak chcą kopać to niech płaca
Nvidia wydała oświadczenie, z którego wynika, że kod dezaktywujący blokadę znalazł się w sterowniku przypadkowo. Wersja 470.05 została tymczasowo usunięta.
Ta, "PRZYPADKOWO", żałosne.
To jest chore ceny kart są powalające. Dobrze że mam GTX 1080 teraz trzeba o nią dbać i pilnować jak oka w głowie. Jest droższa niż przy zakupie kiedyś nowej w sklepie ! Szok.
Oj tak tak ja tak samo ze swoim GTX1060 Ti bo pewnie też jest wart więcej niż przy zakupie
Przypadkowo XDDDDDDDDDDDDDDDD