RTX 2080 Ti Super jednak powstanie. Nvidia pokaże go na CES 2020
Pewnie znajdą się i tacy co zdążą wymienić 2080ti na Super dla kilku fps jeszcze przed premierą Ampere.
I tak nie podoła RDR2 na ultra w 1080p w 60fps.
Ale fajnie będzie zobaczyć na yt jak się męczy.
NNo ale ktoś kto kupi 2080ti super będzie smutał jak wyjdzie amper 30xx w 2020 i okaże się znowu że skok 40 % :D
Jeżeli ktoś bezmyślnie wpiepr*a wszystko na ultra nawet jeżeli jego komp tego nie uciągnie a potem płacze to niech lepiej gra na konsoli - tam ustawieniami nie będzie musiał się przejmować... bo ich tam nie ma XD
dokładnie . ja gdybym wydał 5k za karte i proca do tego żeby nie było odpału (czyli komp pewnie minimum 12k) prawdopodobnie kupiłbym do tego też monitor 4k 60 hz./ i to żeby grać na ultra . a jeśli gra w 1080p na ultra nie chodzi w takim wypadku :) to już nie poniemaju. przynajmniej są sterowniki nvidi które pomagają w upscalingu i sharpeningu :P
już 800 zdecydowanie wystarczy. i to jeśli chcesz OC procka i karty . ja mam 750 do nowej generacji sprzętu z oc i jeszcze by 700 prawie starczyło. ale wziąłem dla bezpieczeństwa :D
Z ciekawości, jeśli to nie tajemnica. Ile płacisz za prąd? ;p Za moich czasów "dawno, dawno temu..." jak miałem kompa, to zasilacze były maks 400 W. Przy kilku godzinach dziennie po szkole, rachunki bywały spore. Teraz w kompach są widzę po prawie 1000W l. Cena za prąd też jest większa. Więc domyślam się że rachunki są nie małe.
Rekomendowana moc zasilacza dla Titan RTX o podobnych parametrach to 650W.
https://www.nvidia.com/pl-pl/deep-learning-ai/products/titan-rtx/#specsmodal
1kWh kosztuje około 55 groszy, czyli godzina dziennie przy użyciu pełnej mocy zasilacza kosztowała by cię rocznie 200 złotych. Z tym że zasilacz zazwyczaj nie pracuje na full.
Jeśli chodzi o gry (cały czas zaznaczam), to między 2080 Ti a TRX jest na tyle niska luka, że Super powinien spokojnie zrównać z tym ostatnim.