Rekordowy wynik sprzedaży PlayStation 2
...Wyobraźcie sobie taką scenkę...
Taaa... Kupiłem na święta PS2/Two.
Pomyślałem: warto by zaopatrzyć się dodatkowo w COŚ do pogrania... (bo nawet na płytę DEMO dodawaną do konsoli nie ma co liczyć!)
Szukam w sklepach (MediaMarkt; Empik; Auchane; Geant):
METAL GEAR SOLID 2 - nie ma... (ponoć produkt flagowy?!!!)
CRASH BANDICOOT: The Wrath of Cortex - niestety NIE MA...
słynne: JAK & DEXTER I - brak - i nie wiadomo czy w ogóle kiedykolwiek będzie (!!!!)
FINAL FANTASY X - oczywiście - brak...
Pytanie o SOUL CALIBUR II wywołuje u sprzedawców dziwny uśmieszek (współczucia?)
Wzok mój w końcu zatrzymał się na BURNOUT 3 (TAK! To jest TO - i ta cena 179zł - prawie za DARMO!!!)
Ale trzeba coś kupić - trzeba przynajmniej ten sprzęt przetestować... :-(
A to jeszcze nie wszystko - kierownictwo Sony zapowiada, iż do końca marca tego roku konsolę PS2 zakupi kolejne 5 milionów graczy.
Doradzę firmie SONY - niech od razu lepiej poinformują 5 MLN potencjalnych nabywców: gdzie, jak i za ile kupić można MODCHIP'y.
Podejrzewam, że na giełdach komputerowych uda im się zaopatrzyć w jakieś Kopie Bezpieczeństwa płyt DVD wydawanych w serii SONY PLATINUM - no chyba, że mają bogatą rodzinkę, która zaopatrzy graczy w PES 4 za 249 zł.....
Eeech..... Widać, że ciężko być w naszym kraju UCZCIWYM graczem....
Przepraszam, ale co tu sobie wyobrazac? Przeciez normalnym jest, ze sklepy, ktore wymieniles nie beda na skladzie posiadac gier wydanych kilka lat temu. A cena poszczegolnych tytulow? Kazdy, kto interesuje sie konsolami zdazyl juz sie przezwyczaic do tego i nie robia one (ceny) na nim zadnego wrazenia.
Co do Soul Calibur 2 - na ktoras z gier masa musi sie przeciez rzucic i wykupic do ostatniej sztuki ;>
radonix --> Jaja sobie robisz? Próbujesz kupić tytuły sprzed 2-3 lat i dziwisz się, że sklepy ich nie mają? Przecież to oczywiste, że nie muszą ich mieć, od tego jest rynek używanych, np. allegro, gdzie Burnouta 3 kupisz za 80-100zł.
>> ... to oczywiste, że nie muszą ich mieć...
A pewnie, że NIE MUSZĄ... Łaski przecież nikomu nie robią... Ale chyba liczyć potrafią (?) - lepiej chyba wznawiać stare/dobre tytuły w tańszych seriach (Platinum), aniżeli patrzeć jak nowości zalegają im na półkach... (Ciekawe ile taki CD-Projekt sprzedaje sztuk gier na PS2 w całym kraju, zakładając, że ich cena grubo przekracza 200 zł - no, niechże się pochwalą !!!).
>> ... rynek używanych, np. allegro...
...kupowanie 'kota w worku' na jakichś tam aukcjach mnie nie interesuje.... (znam trochę Polskie realia).
radonix --> Trzeba było poszukać jeszcze starsze gry ....
Eeech..... Widać, że ciężko być w naszym kraju UCZCIWYM graczem....
A myślisz że SONY sie przejmuje tym , że w Polsce nie wiele osób stać na orginały ?? To że dla ciebie 249 zł na PESa to jest majątek , to nie znaczy że każdy tak uważa ...
Ciesz sie że jakieś gry możesz kupić , bo np taki Xbox jeszcze nie dawno był niedostępny oficjalnie w Polsce. Dzieje sie właśnie dlatego że każdy gra na piracie więc sie nie dziw że nie możesz dostać niektórych gier.
W Empiku Megastore wybór gier na PS2 jest dość spory ... A jakieś gierki możesz przeciez kupic także w sklepach internetowych [ nie mówie o używanych ] ...
>> ... radonix --> Trzeba było poszukać jeszcze starsze gry ....
A co - według ciebie TYLKO nowości warto kupować ? Dziwne... albo ja inaczej rozumuję...
>> ... To że dla ciebie 249 zł na PESa to jest majątek , to nie znaczy że każdy tak uważa ...
Fakt. Mój ojciec nie nazywa się Kulczyk... (niestety / albo: na szczęście ;-) ).
Wejdz sobie radonix na większe sklepy internetowe w Polsce (oczywiście konsolowe) i dostaniesz większość tytułów, nawet tych starszych.
Żeby gra weszła do platyny, musi się sprzedać w określonej ilości sztuk co niekażdemu tytułowi się udaje. Nie każdy staroć po jakimś czasie trafia do platyny.
Co do CDProjektu, to uni zbierają haracz za gry na PS2. Wszystkie kosztują 259, a niestety CDP jest dystrybutorem Konami i za to ich nienawidzę. EA i nawet SONY nie sprzedaje za takie ceny.
Sam nie mam kasy na orginały, ale jakoś nie płacze na ceny gier bo wiem że żyjemy w po******m kraju ... Czy ludzie w bogatszych krajach skarżą sie że gry są za drogie ?? Nie ...
Nie mówie żeby kupować tylko nowości, ale chciałbym ci powiedzieć, że teraz to jest JAK III, więc chyba nie jest dziwne że nie ma w sklepie jedynki ?? Na PS2 gier jest w cholere - spora część to gry bardzo dobre - niestety Media Markt nie poświęci połowy hali na gry do PS2 ...
to ja mam jeszcze fajniejsze info :
Łódź - Mediamarkt ( mówili ze mieli 3dostawy pstwo podczas świąt ) , Empik , Tesco , Geant - konsole wyprzedane na pniu, aż śmiesznie wyglądają te półki - wszystko jest , gry , pady , memorki , ale nie ma nawet 1 konsolki :D , nawet z wystawy zdjeli! xD
nie ma gdzie kupić konsoli , trzeba czekać na nastepny rzut :/\
UK, Londyn wszystkie wymienione przez Ciebie gry mozna kupic juz od 5 funtow za sztuke (Metal F5, FFX - F7, SC II - F10, Bornout 29.99)
Kilka dni temu sprzedalem roczna PS2 na eBayu za F112 :)))