PlayStation Network na komórkach Sony Ericsson i nie tylko
I Sony znów z opóźnieniem... Od początku zawsze ogłasza/wprowadza coś po M$. Widać kto przeją pałeczkę w kwestii innowacji.
to może wydawać nieco głupie ale taką prostą rzecz jaką jest wygodny guzik analogowy wynaleziony przez nintendo również zostało zmałpowane przez sony
b4r4n--> Widać kto przeją pałeczkę w kwestii innowacji.
Na pewno nie M$ ;-p Zauważ, że pierwszym takim serwisem, który odniósł sukces był AppStore w iPhone'ach. Tu nie chodzi o to, kto kogo kopiuje, ale o to kto zrobi to lepiej. Większa konkurencja, lepiej dla klientów. Jedynie stracą na tym serwisy, które zarabiają na tapetach/dzwonkach/grach, które sprzedają w reklamach na teleprogramie.
alhaszasz--> Akurat Nintendo nie wymyśliło analogowego joysticka, tylko zrobili pierszy pad, który go miał. Poza tym, dzięki Nintendo mamy gamepady w ogóle:)
SONY nie tylko nie dało nic od siebie projektując PSX, ale musieli sprzedawać swoją konsolę poniżej kosztów produkcji, żeby mieć jakieś szanse z przestarzałym technologicznie już wówczas SNESem.
Tak w ogóle to SONY nie wprowadziło żadnych innowacji poza dwoma analogami. Resztę kopiują od innych, w tym achievementy, które zostały wprowadzone przez M$.
edit
Mea culpa, źle zrozumiałem wypowiedź. Me fail.
likfidator2 -> "Zauważ, że pierwszym takim serwisem, który odniósł sukces był AppStore w iPhone'ach." - kompletna bzdura, windows mobile marketplace jest odpowiednikiem appstore dla wm, a usługa typu xlive ma się nijak do appstore, stąd nie powinno się do niej odnosić w przypadku xlive mobile.
kaszanka9, zgoda AppStore jest tylko sklepem, ale iPhone ma jeszcze http://www.openfeint.com/ który jest tak mniej więcej odpowiednikiem live'a.
kaszanka, likfidator wyraznie napisal: "odniosl sukces", chyba nie chcesz porownywac tego windowsowego czegos do appstore?
Zobacz jak jest skoknstruowany nowy, zapowiadany system moblny MS, pewnie dalej nie widzisz podobienstwa ?
Kurcze jakbym przewidział. Choć nie mam żadnej z tych dwóch konsol to jestem za Sony.
Darth Wojo---> I tak trzymaj :)
b4r4n<
I Sony znów z opóźnieniem... Od początku zawsze ogłasza/wprowadza coś po M$. Widać kto przeją pałeczkę w kwestii innowacji.
rozumiem że blue-ray'a też ma M$ i też go "wypuścił" jako prekursor?
spoiler start
największy fail M$a z HD DVD
spoiler stop
alhaszasz<
to może wydawać nieco głupie ale taką prostą rzecz jaką jest wygodny guzik analogowy wynaleziony przez nintendo również zostało zmałpowane przez sony
ciekawe a M$ już nie ?
Darth Wojo<
Mam tak samo jak ty :))
Odkąd Microsoft zapowiedział, że xbox live będzie obsługiwany przez komórki, to wiadomo było, że SONY też coś takiego ogłosi. Ciekawe tylko, które znowu będzie górą.
likfidator2, no ok, ale o feint nic nie wspomniałeś, napisałeś to teraz w ramach odpowiedzi uzupełniającej, po za tym jeśli xlive będzie to raczej xlive mobile > feint, i nie chodzi mi tu o to co lepsze, ale o to, że m$ wpakuje kasę no i ma duże doświadczenie z xboxlive.
Lutz, ja nic nie porównuję, nie oceniam czy odniosło sukces, tylko wskazuję na to co z czym powinno być porównywane, bo appstore w porównaniu do live mobile to jak kosz różnych owoców do mniejszego kosza z tymi samymi wyspecjalizowanymi owocami.
Hehe, Sony z opóźnieniem ale i tak szybciej ze swoją nową usługą w Polsce niż m$.
@ alhaszasz, likfidator
lol, fakt Sony jest imperium zła, a wszyscy inni są święci, Ogarnijcie się bo to Sony pierwsze ogłosiło PSN w innych produktach jakieś pół roku temu.
Zresztą nie widzę w tym jakiegoś powodu do zamieszania i xboxlive i psn są już dawno poza konsolami vide nawet logowanie się na forum na stronach związanych z ps3, albo login xlive do forum np forzy.
Obudźcie się...
Najpierw to niech Sony Ericsson wyda dobry telefon... bo nie wyobrażam sobie żeby był jakiś PSN na K800i przykładowo.
b4r4n --> nick adekwatny do twojego toku myslenia . Szczere gratulacje z jego doborem.
Ciekawe z ktorej uslugi bedziemy sie cieszyc w Polsce ,tej od Sony czy od MSa ? (to bylo pytanie retoryczne ) .
To było do przewidzenia, ciekaw jest tylko jak to będzie działać w praktyce