Phantom jednak rzeczywisty
Na pokładzie Phantoma zobaczymy GeForce FX 5700
ok... tego nie wiedziałem... to nie wróży najlepiej konsoli, że używają przestarzałej już w momencie premiery karty graficznej.
btw: wygląd Phantoma zmieniał się juz chyba ze 3 razy!
nom ale zwróć uwagę na ps2'kowy chip graficzny ;)
tylko szkoda że 5700 nie obsługuje shaderów v3 :(
Zyzio_PL - tylko hmm... PS nie ma żadnych bibliotek, directXów i windowsów itp. Cała jej moc idzie w grafikę. A z tego co wynika z tego, to tutaj będziemy mieli normalnego pieca wyglądającego jak konsola.
iNfiNity! - miejmy nadzieję że tak się nie stanie i otrzymamy konsolę o możliwościach grania w gry z pieca a nie konsolo-pieca :)
Przeciez to od zawsze mial byc po prostu dziwnie wygladajacy pecet.. A za cene 199-299$ to jakich komponentow sie spodziewaliscie..?:)
GF 5700? LOL.
Nvidia ostatnio bardzo dobrze funkcjonowała. Od czasów serii 6 w zasadzie zupełnie zapomniano o FX-ach (IMHo wszystkie nie udane!) bo nawet generacja szósta ma tanie karty (6600, 6200). Dziwny krok, że zdecydowali się na 5700 :P. Krok wstecz.
Ale powiedzcie mi czy jest sens kupowac konsole, która bedzie starzeć się z szybkością PeCeta, a na dodatek jej komponenty już są stare :). PlayStation 2 tak, bo utrzymuje się w niezmienionym staniem przez kilka lat, podobnie będzie z PS3. Mozliwości Cell'a są nieprawdopodobne - moc obliczeniowa i architektura powalają. Nawet PC-ety się przez chwilę schowają. Ale Phantom? Zniknie tak szybko jak się pojawi, a gracze którzy go kupili będą rozczarowani, że nagle ich "konsolą" nikt się nie interesuje.
Choć z drugiej strony sprzęt jak na tą cene (300$) jest wart tego co oferuje, więc nada się dla mniej wymagajacych (i mniej zamożnych). Dla osób z większymi portfelami nadal najlepsze bedą zwykłe komputery osobiste.
taka tania alternatywa dla peceta i estetyczniej wyglada. Chociaz jesli wejdzie xbox2 i playstation 3 to dlugo nie pozyje na rynku
---> Pilav "Choć z drugiej strony sprzęt jak na tą cene (300$) jest wart tego co oferuje, więc nada się dla mniej wymagajacych (i mniej zamożnych). Dla osób z większymi portfelami nadal najlepsze bedą zwykłe komputery osobiste."
a szerokopasmowy dostep do neta ? gry ? 20 USD co miesiac... czy ja wiem czy to takie tanie ?
maxw ==> A mnie się wydaje, że za 60zł miesięcznie 5 gier to jednak cena ok.
Można to porównać do abonamentów komórkowych. Płacisz zawsze, ale masz dosyć tanio.
Szerokopasmowy dostęp do netu już się zaczą, czyli Phantom trafia w dobrym momencie z tym pomysłem.
Jeśli ten Phantom trafi na rynek (nigdy nic nie wiadomo) to zapewne zostanie wyposazony w shadery v3, a sama technologia konsoli będzie dużo mocniejsza, niz na to wskazują podzespoły (vide PS2)