Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Technologie Pecet marzeń z Microsoftu

05.07.2002 10:17
😡
1
zanonimizowany15170
4
Chorąży

Niech się Microsucks wypcha z takim kompem marzeń bo są po prostu śmieszni!!! Ja mając teraz Geforce 3 Titanium już kombinuję sobie Geforce'a 4 Titanium, nie wspominajć o tym że już niedługo standardem wśród płyt (i kart) będzie obsługa portu AGP 8X. A pie%$# Microsucks proponuje jakiegoś kompa z procesorem VIA 600 MHz. I do tego ładują jeszcze w dodtaku pamięciożernego XP. To nic innego jak kolejna próba wyłudzienia pieniędzy i Bill Gates będzie mógł część zysków przekazać na cele charytatywne i pokazać jaki jest wspaniały. Powiem wam że jakby nie to że do grania w gry jest ten Microsucks Windows potrzebny to bym go wypierdzielił odrazu ......ale sami wiecie DirectX i tym podobne.........POzdrawiam prawdziwych graczy :))))))

05.07.2002 10:27
2
odpowiedz
The Dragon
34
Eternal

Bo to nie ma byc komputer do grania. Do zwyklej pracy wystarczy zwykly matrox np. g200 i procesor powiedzialbym cos kolo 600-1000 mhz... te via sa troche slabe, ale za to nie porzebuja wiatraczka i to jest + :)

05.07.2002 11:00
3
odpowiedz
zanonimizowany18601
2
Chorąży

A moze to chodzilo o wymarzonego PC-ta? w takim sensie ze jak ktos nie ma kaski a chce miec kompa to wlasnie wreszcie moze kupic z male pieniadze? bo ten komp to faktycznie biurowy chlam

05.07.2002 12:06
😒
4
odpowiedz
zanonimizowany15170
4
Chorąży

Panowie - ja mam Windowsa Xp i powiem wam, że system ten jest niezwykle pamięciożerny. Mój kolega jest w tym momencie przed zmianą sprzętu i ma PII 450 na płycie Asusa P2B na chipsecie Intela i do tego kartę Diamond Viper 550 i 256 MB SDRamu. Taka konfiguracja powoduje pełną kompatybilność sprzętu i poprawne działanie systemu. Do czego zmierzam. Po zainstalowaniu Windowsa XP i Office'a XP to komp już tak jakoś niespecjalnie prężnie chodził a na 98 dawał sobie radę. Więc jeżeli chodzi o nowy komputerek Microsucks za 300 - 400 papiera to wciskają ludziom chłam i tyle bo nawet do zastosowań biurowych (mówię tu również o prostej obróbce zdjęć, włączeniu naraz paru okien Explorera i paru okien Worda) to się nie będzie nadawał tak do końca. A procesor VIA?? Czy ja wiem hmmm. Dla mnie Via robi dobre chipsety do płyt głównych pod AMD ale procesora w życiu bym VIA nie kupił. Już widzę kupę konfliktów sprzętowych. Zastanawiam się jeszcze jaką płytę główną i pamięc włoży Microsucks do tego "Super Komputera". Możę płyta ECS, DFI, Liteon?? HA HA HA. Ja tam jestem za tradycyjnymi rozwiązaniami i nawet jakby mnie nie było stać na High Endowy komputer z prawdziwego zdarzenia to już bym wolał kupić taką konfigurację którą ma kumpel a powiem wam, że Jedi Knight II chodzi u niego z maxem detali w rodziałce 640 x 480 i nie zwalnia ani na chwilę. Aha i planuje sprzeda kompa bez dysku twardego za 700 PLN - więc powiedzcie mi jak to się ma do 300-400 zielonych, które sobie życzy Microsucks?? Odpowiedź jest chyba prosta. Pozdrawiam.

05.07.2002 12:12
5
odpowiedz
The Dragon
34
Eternal

tego kompa to on moze sprzedac bez dysku za 250zl, a nie 700 :) a ze mu jediknight dobrze dziala to nie dziwotaw koncu jest na silniku q3

05.07.2002 12:14
😉
6
odpowiedz
zanonimizowany3794
25
Generał

Zwroccie uwage na dolaczone oprogramowanie. WinXP to spory kawalek ceny tego kompa...

05.07.2002 12:30
😊
7
odpowiedz
zanonimizowany15170
4
Chorąży

Dragon: Hmmm ciekaw jestem gdzie kupisz takiego kompa za 250 PLN?? Tam jest wsadzona płyta Asusa i procesor Pentium II 450 MHz Box i Karta Diamond Viper 550 i Soun Blaster Awe 64. Ty chyba człowieku móisz o podobnej konfiguracji za 250 PLN ale na płycie ESC, grafie no name, bez dźwięku i 256 Ramu no name. A wyobraź sobie że Diamond Viepr pomimo że jest już starym produktem to ma Video Ramy. Więc ta twoja wycena 250 PLN jest co najmniej śmieszna. Po za tym to on już ma 3 kupców na tego kompa którzy tylko się tzresą żeby któremuś z nich sprzedał. No chyba że robisz Dragon zakupy w nocnym sklepie albo z dziubary wyniesionej z kwadratu to wtedy twoje wyceny są jak najbardziej słuszne:)))

05.07.2002 15:14
8
odpowiedz
Dessloch
263
Legend

szwedzik ile ty massz lat ? 13? a moze 14?

otoz takiego kompa jakiego ma twoj kumpel to sprzedac mozna za max 300-400 zeta... chyba ze komus kto sie nei zna na sprzecie zupelnie i mozna se w kulki z ludzmi poleciec i ich naciagnac...

ale inacej to ten komp to jest staroc i sprzedac procesor za max 50-100 zeta, karta grafiki [jesli viper 550 to pewnie jakas zwykla TNT] za 30 zeta, sb awe za 20 zeta max
jedynie raz 256 jesli powiedziales, to uzywany za 140-160 zeta
no i plyta, przestarzaly asus i to p2b.... 40 zeta, bo brak perspektyw na rozbuidowe

czyli wychodzi 350 zeta max...

a jak sprzedajesz za wiecej to chwala ci za to... masz szczescie ze masz takich naiwnych klientow

a co do tematu, to taki komp to nawet dobra sprawa.. ale czy nadal nei za drogi jak na taki szmelc? eh moze i nie...
sie okaze w przyszlosci.
takie kompy sa w zsam raz dla tych co kasy nie maja, a chca na przyklad sobie popisac w wordzie, po necie posurfowac itd.. pograc w gry strategiczne, filmy poogladac

05.07.2002 15:45
😊
9
odpowiedz
zanonimizowany15170
4
Chorąży

Dessloch --> Bardzo zabawne z tym wiekiem - rozbawiłes mnie do leż khmm. wracajć do rzeczy. Nie zgadzam się z twoimi wycenami ponieważ takiego sprzętu jak sprzęt mojego kumpla (przestarzały to fakt) nie ma za dużo do sprzedania. I ja osobisćie uważam że jako alterbatywa dla ludzi którzy potzrebują komputer do pracy to już lepszy jest taki jak on ma a nie taki jaki proponuje Microsucks. Co do szukania naiwnych klientów i naciągania ich to powiem ci tyle, że ani ja ani mój kumple nie mamy takiej potrzeby żeby się szmacić dla paruste złotych (Jak robić wała to konkretnego a nie taką dziecinadę hehe - ale o tym nie będe się tutaj rozpisywał). Po za tym Diamond Viper 550 mojego kumpla ma chipset TNT2 i wyjście TV-out. Dodatkowo w tym zestawie (za 700PLN) jest nagrywarka firmy Creative (też stara chyba 8X). I powiem ci że ma kupców na to i to swoich znajomych bo oni jak nieraz u niego byli i grali u niego to widzieli jak wszystko chodzi i że nie ma żadnych konfliktów sprzętowych. Wracając do mojego wieku ja mam 23 i teraz jestem pracownikiem firmy komputerowej a oprócz tego mam szereg innych swoich różnych interesów. A powiedz ile ty masz lat?? Bo tak mi przez myśl przeszło że wczoraj cię właśnie od maminego cycka odklei i nauczyli stukać w klawisze hehe :))) Pozdrawiam.

05.07.2002 15:48
10
odpowiedz
zanonimizowany19487
16
Pretorianin

nie pozabijajcie sie tylko

05.07.2002 15:49
11
odpowiedz
The Dragon
34
Eternal

Viper550 twojego kolegi NIE ma gpu tnt2 i albo nie wiesz co piszesz, albo probujesz kit wciskac.

05.07.2002 15:56
😊
12
odpowiedz
zanonimizowany15170
4
Chorąży

Co do Vipera nie będe się kłócił bo go w ręce nie miałem (wiem że TV-out ma napewno), a o chipsecie jaki jest w środku mówił kumpel który chce to sprzedać (sam zresztą dobrze nie wiedział). Jutro informacja o tym jaki to chipset zostanie tutaj przezemnie umieszczona gdyż osobiście dzisiaj u niego otworzymy kompa i zobaczymy co to za cudo pradawnej generacji. A o wciskaniu kitów pisałem już nieco wyżej hehe. Aha i jescze jedno: Przytoczony tu przykład konfiguracji komputera kolegi i ceny jaką sobie za niego życzy nie jest ofertą handlową i proszę ją jako taką nie traktować (sprzęt jest zresztą już zarezerwowany). Pozdrawiam hihi (robi się coraz ciekawiej).

05.07.2002 15:59
13
odpowiedz
The Dragon
34
Eternal

Nie musicie. Mam vipera550 i jest to riva tnt1 16mb viper 770 ma tnt2 i 16/32mb.

05.07.2002 16:10
14
odpowiedz
zanonimizowany15170
4
Chorąży

Dragon --> Dziwne bo ja widziałem w systemie że ma 32MB Ramu?? I co ty na to??

05.07.2002 16:11
15
odpowiedz
The Dragon
34
Eternal

to ma vipera770

05.07.2002 16:37
16
odpowiedz
zanonimizowany15170
4
Chorąży

Nie to jest Viper 550 - podobno dostał go od kogoś z zagranicy i to była full wypas wersja. Jest możliwe żeby w takim bądź razie była to zmodyfikowana wersja Diamond Viper 550?? Coś w stylu kart Gainwarda spod znaku Golden Sample??

05.07.2002 17:45
17
odpowiedz
Azirafal
121
Generał

Za taki zestaw, to można dostać może 300 PLN.

Jak ten gość ma na to kupca, to niech sprzedaje zanim tamten się zorientuje jak przepłacił.

Duron 1MHz z GFMX2 (na pewno sporo szybszym do TNT JEDYNKI, V550 to jedynka) z 256 RAM'u kosztuje mniej niż 800 PLN.

05.07.2002 20:00
18
odpowiedz
zanonimizowany3225
35
Senator

panowie. prosta sprawa. microsoft lansuje model PC "do pracy"... bo ciągłe pakowanie stuffu w komputer ma tylko jeden cel - szybsza praca coraz to nowszych gier. a microsoft przecież już ma swój "sprzęt marzeń" do grania: X-Boxa. Wszystko gra, czyż nie? :)

05.07.2002 20:11
Regis
19
odpowiedz
Regis
133

Dla mnie kazdy komputer bez Windy jest komputerem marzen :) Szczegolnie jak ma Linuxa :)

06.07.2002 00:00
20
odpowiedz
Dessloch
263
Legend

viper v550 to jest zwykly TNT 1.... a tego cena jest max 50 zeta.. ale to jakbys kupowal.. jak sprzedawalbys do ludzi ktorzy sie znaja to by cena tego bylaby 30 zeta.. proste, ta karta nie ma rzadnej wartosci obecnie, lepiej sobie teraz kupic plyte glowna z wbudowanym chipsetem graficznym

Technologie Pecet marzeń z Microsoftu