PC z dwoma RTX 3090 za 90 tys. zł wygląda jak marzenie graczy
Akurat moim skromnym marzeniem są dobre gry i stale rozwijająca się, godna ogrania biblioteka, niż kolejne elektroniczne pudło do oglądania.
No ładny.. ale sprzedałbym ;P
Klimy w mieszkaniu nie mam, prądu szkoda, jedna 3090 wystarczy na moje potrzeby. Skromnie
Można grać w 8K i 60fps na nim z RT na ultra. Oraz można w tle składać film w 8K ale i renderować coś, a Crysis pójdzie nawet na samym CPU. XD
Niezły sprzęcik. Wyobrażam sobie pomieszczenie w którym będzie stał :) chyba na pozłacanym blacie hehe
Zapewnia oświetlenie i ogrzewanie nawet dla dużych pomieszczeń. Poziom hałasu zabezpiecza przed podsłuchem.
Akurat moim skromnym marzeniem są dobre gry i stale rozwijająca się, godna ogrania biblioteka, niż kolejne elektroniczne pudło do oglądania.
Ciekawe czy ktorakolwiek z gier, ktore posiadam jest w stanie wykorzystac multi-gpu gdy wiekszosc ma problem z wykorzystaniem multi-core...
Ryzen 5950X i jeden RTX 3090 byłby lepszą konfiguracją do gier, Threadripper z sześćdziesięcioma czterema rdzeniami + multi-GPU to raczej konfiguracja dla stacji roboczej.
Szkoda, że z jakością nie idzie estetyka. Szczerze to na tyle kasy i robotę rzemieślniczą efekt jest słaby. Z takich custom-PC wpadl mi w oko swego czasu wzorowany na Arthasie z Wacrafta. Tutaj wedlug mnie estetyka jest na najwyzszym poziomie.
Miałbym marzyć o klocu którego dźwigają 4 osoby?
Marzenie to odjechana 3070ti Asusa, ale nie widzialem jeszcze karty 3xxx w gamingowym stylu.
Co to jest 3070ti ?
Co za paskudstwo. Istnieją o wiele lepiej wykonane customy przez ludzi którzy robią je z pasji a nie, bo im się kasa wysypuje z portfela. Mocny bo mocny ale też ilu jest takich co gra w 8k jak 4k czy VR to jeszcze są jednocyfrowe % graczy.
A marzenie na dzień dzisiejszy to dostać jakąkolwiek kartę w dobrej cenie ;]
Biorąc pod uwage, że SLI umarło ze 2 lata temu (wszyscy developerzy to olali oficjalnie) a 3090 w SLI działa tylko troszeczke wydajniej (albo nawet gorzej) niż 1x 3090 to jest to sztuka dla sztuki.
Wygląda brzydko, choć jest pewnie kosmicznie wydajne. To wygląda świetnie: https://www.youtube.com/watch?v=x0I1xNbkbCk.
Wypada fotowoltaike bo wiem po swoim ile potrafi żreć prądu, a tu jedna tylko 3080. Sam monitor weźmie ponad 100W.
O tak, to jest coś co skutecznie mnie zniechęca do kolejnego inwestowania w PC. Przecież te nowe RTX-y są tak łakome na prąd, jak cała konsola PS5. Najsłabsza karta ma TDP na poziomie 170W, kiedy wcześniejsze odpowiedniki były zawsze na poziomie 120W i Nvidia do nich rekomendowała zasilacz 450W. Do takiego 3060TI w podkręcone wersji z trzema wiatrakami bez zasilacza 650W lepiej nie podchodzić. Ja tu piszę o najsłabszych RTX-ach a ile źrą lepsze modele, to wole nawet nie wiedzieć.
marcing805
No tak, ale jak zaczniemy cofać się bardziej wstecz to cały zestaw bardzo mocnego pc był pod zasilaczem 60W, a wcześniej jeszcze mniej. Fakty są takie, że od 40 lat komputery z każdym rokiem pobierały więcej prądu.
Zatem kwestia czasu, aż pod najmocniejszy sprzęt normą będą zasilacze 3000W. Za 20 lat z pewnością.
Chyba mokre marzenie gimbusów. Każdy szanujący się gracz widząc co się dzieje z rynkiem prędzej będzie pożądał w pierwszej kolejności dobrych gier, DOSTĘPNOŚCI i SZCZEROŚCI, a nie sprzętu, którego wydajność na przestrzeni nadchodzących kilkunastu miesięcy stoi pod znakiem zapytania (zależnie z czym wyskoczy nVidia i co uzna się za nowy "standard").
Marzeniem gracza to jest teraz kupić choćby jedną kartę graficzną w normalnej cenie :)
mój nie taki piękny ale sporo wydajniejszy w grach :) no i też znacznie lepiej skonfigurowany pod to co lubię / aczkolwiek kiedyś zgłoszę się do kolegi GOSU aby pięknie wykonał mi indywidualne WC tematyczne / bo wykonuje najlepsze modHC jakie widziałem.
90 tysięcy? Tyle większość wydaje miesięcznie na jedzenie lub telefon. Te RTXy to są ultra tanie.
Tyle światełek a nawet wyświetlacze a zamierza to trzymać z zamkniętym pokoju z niewiadomo jakimi zabezpieczeniami dostępu .. równie dobrze by to do ściany przykręcił pod klimatyzatorem..
Raczej nie takie marzenie graczy, podzespoły w tym komputerze raczej zawiodą każdego gracza jeżeli chodzi o osiągi w grach, jest to bardziej stacja robocza z półki konsumenckiej niż komputer do grania.
Dlaczego?
W większości gier 2x RTX3090 oferuje gorszą wydajność niż pojedynczy 3090.
Threadripper, jego wydajność w grach... po prostu jest ale biorąc pod uwagę cenę nie warto go kupować do gier, 5800X będzie tak samo albo i wydajniejszy w grach.
CPU wyjątkowo nie do gier. Jeśli chodzi o MGPU 3090 to grasz w SLI kiedy SLi działa a jak nie działa to jednym przyciskiem w NV wyłączasz działanie SLI. W sumie nie można powiedzieć że SLI całkowicie umarło ponieważ wszystkie starsze gry w SLI działają tj. każda w DX11, a z tych DX12 to cześć działa część nie. Na pewno przy tym modelu działania Nvidii 3090 to będzie moja ostatnia karta w Multigpu.
Więcej wentylatorów wcisnąć się nie dało. Ciekawe jakie to głośne jest.
to będzie kopał crypto
Imponująca maszyna, ale nie dziwne, że ten pokój będzie tak zabezpieczony, bo większość graczy z pewnością w ogóle nie chciałabym samemu uzbierać i wydać tyle pieniędzy na komputer, bo strach takiego giganta trzymać w domu. Karty graficzne potrafią drożeć jak szalone, ale takie pieniądze już lepiej odłożyć na plan kupna mieszkania — dołożyło by się z czasem drugie tyle oraz jeszcze trochę i coś mogłoby się trafić. Sam gaming to wspaniałe hobby, ale nawet najwięksi jego pasjonaci potrafią mieć pewne granice.
w artykule jest poważny błąd.. nie można marzyc o czymś co sobie można kupić za 20 minut.