oGRYzki - odc. 107 - Good Game
ja sie nie bawie w takie gry. jest multum roznych powodow. sprzet, internet, cwaniactwo pokroju rozciaganie pola widzenia czy cos w tym stylu, balans itd. to tak jakby urzadzac olimpiade dla wszystkich. w olimpiadzie startuja: prawdziwy zawodnik, przecietniak, slabiak, schorowany, starszy, oszust stosujacy doping (mysle, ze to odpowiednik takiego cwaniaka), ktos kto musi wygrac i nawet nic nie robieniem i zajmie pierwsze miejsce bo ma znajomosci w olimpiadzie (cos jakby cheater) i dziecko. i to pomnozyc przez dwa bo dla wszystkich, a wiec i mezczyzni i kobiety startuja. tak to sobie wyobrazam w grach multiplayer.
Co ty piłeś? W Olimpiadzie nie da się oszukiwać tak łatwo co w internecie i gry sieciowe. Czy oglądałeś TV o Igrzyska Olimpijski 2021 i według Ciebie zawodnicy to słabeuszy i przeciętniaki, co nic nie robią i dostali medale? Lol!
no przydaloby sie czytac z rozumieniem, ale no coz, co ja moge poradzic na to? moze trzeba pisac tekstem pogrubionym? sam nie wiem naprawde.
Sport profesjonalny jest dla wybrańców. Konsumowanie 8-10 tys. kalorii dziennie i spalanie tego. Trening ciężki 6 dni w tygodniu po 6-8 godzin. Wszystko boli. Ciało odmawia posłuszeństwa. Przychodzą igrzyska lub mistrzostwa świata, a tylko nieliczni zdobywają chwałę. Są mega talenty naturalne, które potrafią wystrzelić, a później przepadają, bo ciało posypało się lub nie jest w stanie być długo na najwyższym poziomie, by rywalizować z czołową powiedzmy piątką najlepszych na świecie. Sam promuje lekko-atletykę od ponad 20 lat i zaraziłem do tego sportu setki osób. Ale nadal jest małe wsparcie finansowe dla królowej sportu w naszym kraju.
Jamajki 34-letnia Shelly-Ann Fraser-Pryce i 29-letnia Elaine Thompson to maszyny do biegania na 100m. Widać mnóstwo godzin spędzonych również na siłowni. Robią wszystko niemal perfekcyjnie.
18-letnia Christine Mboma z Namibii, którą wykluczyli na 400m, 800, 1500m z powodu podwyższonego testosteronu biega na 200m i robi już teraz z kobietami seniorkami co chce. Powinni zakazać jej startu z kobietami też na 200m skoro jest niemal chłopcem, a nie dziewczyną i to oszustwo.
21-letnia amerykanka Sha’Carri Richardson na 100m jest całkowicie naturalna. Szczuplutka. Bez siły. Od 15 do 19 roku życia biła wszystkich rówieśników w USA jak chciała. Przeszła na zawodowstwo. Oglądając jej biegi widać mnóstwo niedociągnięć. Słaby start i fatalne wyjście z bloków. Brak siły na pierwszych 30m, by eksplodować. Ale jej naturalny bieg między 30, a 100m jest niezwykły. Na początku sezonu 2021 miała 10.72s, 10.74s, 10.77s pod silny wiatr -1,2m/s. A na USA Trials w czerwcu do igrzysk wykręciła 10.64s z lekko za dużym wiatrem, ale odpuściła ostatnie 10m. Biega bardzo lekko i naturalnie. Spóźnia starty fatalnie, ale lekkość kroku ma niebywałą. Ale jej historia jest znana. Zapaliła marihuanę i nie mogła jechać na igrzyska. Więc potem odpuściła treningi w lipcu i sierpniu więc teraz jest całkowicie bez formy. Jej biegi na 100m pod koniec sierpnia 11.14s i z września 11.19s są fatalne. Całą formę straciła. Ale w niej widzę naturalny talent, gdzie przy poprawie techniki mogłaby biegać na poziomie od 10.60 do 10,75 regularnie i zagrozić najlepszym dwóm Jamajkom na 100m. Przeważnie najlepsi biegają siłowo. Po niej nie widać nawet w jej najlepszych biegach, by spinała się jakby miała nieograniczone rezerwy. Jestem ciekaw jej startów na MŚ 2022 i 2023 oraz IO 2024, MŚ 2025 i 2027 oraz IO 2028 i MŚ 2029. Wiek 22-29 lat jest najlepszy do sukcesów.
Czlowieku, to jest komiks. Nie interesuje mnie w jakie gry ty nie grasz i z jakich powodow, ani co sie dzieje na olimpiadzie... Troche cie ponioslo.
Człowieku, to tylko śmieszny komiks, a ty narzekasz, jakby to było poważny problem. Za bardzo dramatyzujesz.
cos tam nie interesuje cie, a i tak sie ciskasz jakby ktos ci rzucal inwektywy. ponioslo raczej tylko ciebie. prosze o uwazne przeczytanie pierwszego postu z rozumieniem. naprawde nie rozumiem o co sie tak obrazasz, piszesz "co ty dziś ćpałeś...". tak to jest komiks o multiplayerze, a ja sie do tego odnioslem i tyle. olimpiada to wylacznie jako przyklad do porownywania. dla mnie multiplayer nie ma sensu, tak po prostu. naprawde nie ma o co sie tak ciskac.
nie wiem po co to w ogole napisales, ale tak dla jasnosci to olimpiada byla tu tylko przykladem dla porownywania. prosze uwaznie przeczytaj i z rozumieniem pierwszy post. moze zrozumiesz o co faktycznie chodzilo.
tak to jest komiks o multiplayerze, a ja sie do tego odnioslem i tyle. wydaje mi sie, ze nadinterpretujesz za bardzo. nie dramatyzuje, nie narzekam. po prostu wymienilem fakty, przyklad i porownanie i tyle. narzekanie jest wtedy w stylu: "kurcze nie lubie tej gry bo za bardzo cheatuja". przyczepiles sie na sile czy mi sie tak zdaje? bardzo prosze o ponowne przeczytanie uwaznie i z rozumieniem pierwszy post. mam nadzieje, ze zrozumiesz o co faktycznie chodzilo.
nawet jesli nie to nic nie poradze na to. przeciez nie zmusze was do przeczytania z rozumieniem. takze darujmy to sobie juz.
Dajcie spokój. Ja nie wiem co wy próbujecie tutaj zdziałać.
Gościu nie ma pojęcia o czym pisze (rozciąganie pola widzenia? to może jeszcze czułość myszki w strzelankach dorzućmy, a co :D), daje jakieś przykład z dupy, który tylko wg niego jest dobry i zarzuca wszystkim co mu odpowiadają, że nie potrafią czytać ze zrozumieniem :D
A już wisienką na torcie było "po prostu wymienilem fakty" :D To już bardziej się z płaskoziemcą dogadasz.
Ja już dawno dałem spokój z tym gościem po tym, jak napisał ostatni post. Już zrozumiałem, że to tylko strata czasu, więc nie odpisałem na post nr 2.7. Wiedźmin i Selen z pewnością też to zauważyli. Ale dziękuję za dobre rady i życzę Ci miłego grania. ;)
nie moja wina, ze nie chcecie przeczytac uwaznie z rozumieniem pierwszego postu i przyjac do wiadomosci, ze olimpiada to byl tylko przyklad dla porownania. no i jeszcze sie tak obrazacie jak nie wiem co. tez nie moja wina, ze cos wam sie wymyslilo i myslicie, ze dramatyzuje czy narzekam tak jak sir xan zasugerowal. takze nie moja wina, ze nie wiecie jak sensownie odpowiadac i probujecie na sile atakowac. skonczyly sie argumenty i teraz po prostu ignorujecie.
bo to sa fakty, tak jest w grach multiplayer i tyle. to ze wierzysz w nieskazitelnosc w multiplayer to nie moja sprawa.
Piękne. Gdyby tylko tak się zawsze udawało odmienić ludzi jednym prostym komunikatem to praktycznie wszelka toksyczność przeszłaby do historii, ale mimo wszystko zamierzam stosować taką taktykę na toksyków.
<---------------------------------------
To smutne, że w taki żałosny sposób sobie nabijasz komentarze, dorośnij. Albo chociaż miej coś do powiedzenia.
Albo chociaż miej coś do powiedzenia.
Powiedziałem.
Bez użycia słów wypowiedziałem się na temat.
Po co walić bezsensownie wypowiedź na 50 zdań skoro można to skrócić do jednego emotikona i strzałki?
Nie, nie wypowiedziałeś się w żaden sposób. Jeśli wstawienie emotikona i strzałki, oddaje wszystko co masz do powiedzenia, to poważnie przemyśl dzielenie się tym publicznie w internecie. Choć jak wspomniałem, po prostu nabijasz sobie liczbę komentarzy na świeżym profilu.
Czujesz się niedowartościowany?
A może sam lubisz sobie nabijać jakieś posty czego ja nie robię?
A może po prostu czerpiesz radość z tego by wprowadzać atmosferę mękolenia?
Spoko też to miałem ale wyrosłem z tego.
Jak widzę post w którym ktoś wyraża swoją opinie bez użycia przekleństw i nie pozywa ludzi o jakieś nabijanie postów czy o co ci tam chodzi to szanuję tego kogoś za to że w porównaniu do ciebie jest dorośni ęty.
Ile literek, a jednak potrafisz. Szkoda, że każde zdanie w powyższym komentarzu jest słabiutką próbą erystyki. Nie użyłem przekleństw, gdzie je widzisz? Zwracanie ci uwagi na bezwartościowe komentarze i nabijanie ich ilości, odbierasz jako jakiś atak na siebie. No wybacz, sam pokazałeś, kto tutaj jest niedojrzały i niedowartościowany :)
Zawsze to lubiłem, jak po rajdzie, wspólnym meczu każdy sobie gratulował, czy poszło dobrze czy źle
To nie jest pierwszy raz taki przypadek, jakie widuję w grze World of Warships. XD