nVidia wypuszcza nowe sterowniki
Ile ja się ostatnio naściągałem rożnych wersji tych sterowników :) Co chwilę nowe wychodzą.
Hehe, chyba World in Conflict... :)
80% o to ma byc??
ale dobra sprawa panowie, bo po reinstalacji sterowników z wcześniejszych na te, praktycznie nie zmieniają się ustawienia pod riva tunerem typu overclocking, prędkość wiatraka oraz ustawienia ikon na pulpicie ,rozdziałka, wszystko pozostaje w normie :)
jedynie ustawienia kolorów oraz synchronizacji pionowej i te odnośnie ustawień wydajnościowych robią reseta :) ale to i tak jakiś zawsze improvement, mniej grzebania sie po reinstalce :)
same sterowniki faktycznie przyspieszaja znacznie wydajnosc np. w takim far cry 2 widac to bardzo :)
pozdro
To juz zabieram sie do pobierania i sprawdze jak ta rzekomo wieksza wydajnosc ma sie do rzeczywistosci, szczegolnie w Crysis Warhead.
hahahah ! przed chwilą jeszcze pisałem, że po reinstalacji sterów nie zmianiają się ustwienia riva tunera i nie trzeba "znów grzebać" a właśnie przed chwilą wyszedł nowy riva tuner 2.20 z fixami i supportem do nowych sterów :D :P
szaleństwo :D
przetestowalem je tylko na pierwszym demku w 3DMark Vantage i rzeczywiscie poprawiła sie wydajność na poprzednich miałem 29,4fps na tych mam 31,6fps
Mam wprawdzie wersję standardową Lost Planet, ale to w zasadzie ta sama gra, więc sprawdzę. 80% to by było coś. Ale jakoś nie wierzę.
Zapomnieliście dodać, iż nVidia wypuściła sterowniki dla kart 88xx i wyżej.
Ja jakoś sterów pod 8600 nie widzę.
nom tylko seria 88xx i 200.
od 88xx i wyżej, czyli seria 9 również ,sam jestem posiadaczem 9600Gt i widze przyrost oraz czuje :)
Dobre te stery? Czy warto instalować, jeśli na tych co mam nie ma żadnych problemów?
Chyba... nie...?
Pieron--->tak myślałem, lepsze jest wrogiem dobrego:)
Po co ryzykować pad kompa, jak wszystko w porzadku.
Ragn'or - dokładnie. Śmieszą mnie ludzie, którzy zmieniają sprzęt bo np. wyszedł nowszy procesor, a nie dlatego, że rzeczywiście ich sprzęt przestał wystarczać do zastosowań do których go używają.
Ragn'or>>>Od sterowników ma Ci komp paść ?
Większych bzdur nie słyszałem
mycha921 - Może kompa sterowniki nie spalą, ale mogą nieźle namieszać w systemie. I co wtedy? Reinstalka, albo ewentualnie przywracanie systemu do momentu sprzed instalacji sterowników- Sama przyjemność :).
To są stery WHQL, są bardzooooo małe szanse, żeby cokolwiek się namieszało w systemie.
No ale po co wychodzić na ulicę ? Przecież może Cię jebnąć meteor.
mycha921--->wystarczy, ze na nowych sterach nie pójdzie mi jedna z ulubionych gier i juz jest kłopot. A jak wiadomo przywracanie starych sterów jest pewną perturbacją.
Patrz- teraz mam stare stery i gram we wszystko co chcę. Jak zainstaluje nowe, to niewiele mi to poprawi, a potencjalnie może spowodować przejściowe kłopoty. I po co?
Dlatego pytam, czy sa one tak zajebiste, że warto sie na nie od razu rzucać.
Jak widzę, to chyba nie aż tak...