Nowy Oculus będzie kosztować ponad 8000 złotych
A później płacz i wielkie zdziwienie Cukrogóry, że w Metaversie regularnie bawi się tylko 100 osób.
Tyle będzie kosztował Oculus pro skierowany do podmiotów komercyjnych dla przedsiębiorców.
Dla konsumentów pozostaje Quest 2 aż do czasu wyjścia Questa 3.
Zwykły gracz nie wyda 8000 zł żeby w beat sapera sobie pograć jak ma za 1800 zł Questa 2.
Swoją drogą moja Żona odkryła fajny patent. Jak czeka ja trudniejsza praca wymagająca skupienia i dokładności to.wlacza sobie na 20 minut na quescie beat sapera na expert i po tym ma poprawione skupienie, koordynację i percepcję beż picia kawy i na dłużej niż po kawie.
U niej to działa, u siebie nie sprawdzałem, ale działa pistol whips czy gunclub VR po pracy, żeby się zrelaksować.
Zapominasz, że bite 8 godzin pracowałeś przed kompem.
tak 100 osób gra, a 15 milionów sprzedanych questów 2 siedzi w szafie
masakra. xD poczekam na oculus quest 3. nie zależy mi na procku tego shitu bo mam komp. ogólnie chciałbym:
- 5-6 nastaw na szerokość oczów (jestem ponad limitem questa o 4 cm i zezuje)
- fov przynajmniej 130 stopni ! minimum widoczności to w miare normalnej zabawy
- fajnie że podnoszą rozdzielczość i120hz niech dalej to robią bo idą dość karty za 2 lata
- lepszy kabel niż gówniane usb z przepustowością do 3 XD bo to żart jakiś kompresji .(totalnie nieśmieszny jak twarz zukemberka) naprawdę hdmi 2.1 było by dużo lepszym rozwiązaniem.
To najważniejsze postulaty. chociaż zapewne żadnego nie spełnią bo to facebook a nie jakaś dobra technologiczna firma . XD nawet kurna dam im to 4-5k bryłek zaśniedziałej rudy jak spełnią chociaż 2 z listy
"- lepszy kabel niż gówniane usb z przepustowością do 3 XD bo to żart jakiś kompresji .(totalnie nieśmieszny jak twarz zukemberka) naprawdę hdmi 2.1 było by dużo lepszym rozwiązaniem. "
Lepszy airlink ale dopracowany i z jakimś dobrym kodekiem, którego dekoduja już same okulary.
Tak z ciekawości spytan, jak chcesz USB typu C w technologii 3.2 jakie jest w quest 2 zastąpić hdmi 2.1?
Do czego chcesz to HDMi wyprowadzicie? Do karty graficznej?
Czy karty graficzne mają hdmi in i to 2.1 i dadzą radę się dogadać ze steam VR od strzała?
W mojej ocenie USB musi zostać, tylko komputery powinny ruszyć dupsko w kierunku szybszych USB na płytach głównych i na obudowach.
A ja itak wolę bez przewodowosc. Mam kilkumetrowy kabel USB 3.2 ale nie używam odkąd jest airlink.
https://pimax.com/product/pimax-6m-fiber-optical-cable/ coś takiego mają inne vrowe hdsety volvo steam itd i dużo lepiej się to sprawdza
Przecież metaverse i meta aka facebook jest już w zasadzie martwy, jest w stanie agonalnym bez nadziei na lepsze jutro wiec co za różnica ile kosztuje
W ogóle najdziwniejsze jest to że ludzie brali ich na poważnie jak mówili że teraz wszyscy będą spędzać większość dnia siedząc z googlami na głowie i to będzie takie super wygodne i nowoczesne a na pewno zdrowe
Powiedzmy sobie szczerze, gracze mają gdzie to metaverse.
Od ponad roku używam Quest 2 i zapomniałem niedawno, że one są stand alone, to tylko z komputerem ich używałem i soft leciach z kompa.
Poza YouTube VR i jakimiś demami na samym początku to nawet nie wiem co tam za soft jest i jak w to metaverse się wchodzi i nie mam wogole ochoty tego szukać , gdyż szkoda mi czasu.
Gdyby nie łatwe połączenie z PC w postaci Oculus link/Air link to te okulary byłyby warte wyrzucenia i podeptania przez ludzi, czyli nic nie warte.
Konta i Facebooki? Zakładasz konto typu "Sztajmes125" podpinasz jakiegoś maila z Gmaila i niech cie szpiegują do woli.
Zapewniam Cię, większość użytkowników okularów Mety nawet nie wie co to metaverse i tego nie używa.
Sam nie wiem i nie potrzebuje wiedzieć:)
Najśmieszniejsze w tym nie jest koszt tych VRów tylko to że płacisz 8k i jeszcze dostajesz w nich masę reklam. W obecnych musisz założyć konto na FB jeśli chcesz ich używać, ale chyba z tego zrezygnowali(albo mieli zrezygnować) nie pamiętam już.
No i?
Przecież to jest profesjonalny headset dla biznesu, to w zasadzie cena nie gra roli, to wręcz najmniej ważne, biznes i tak kupi.
Tyle kasy, abym miał zagrać w jedną grę? To już wolę sobie ominąć tego interquela w postaci Half-Life: Alyx.
Czy wreszcie łaskawie dostanę odpowiedź o FOV czy nadal będzie ktoś zadał 5 milionów pytań a niedostępnej odpowiedzi?