Nowy chip graficzny Nvidii powrotem technologii 3dfx
Jezuuu, jeszcze nikt nie zdążył tak naprawde kupić GF4 a juz za chwile nowy układ 500% szybszy i w tej cenie co obecne GF4...
Musiałbym być debilem aby kupić karte za 1500-2000zl i cieszyć się nią 4 miesiące..
Pomijając fakt ze gry jakoś nie specjalnie supportują te nowe bajery graficzne.
Reasumując lepiej kupić sobie Gf3 ti za 600zl i spać spokojnie :))
Lepiej niż GF3 - kup sobie Radeona 8500. Nie zawiedziesz się. A co do zakupu kart - w cenie 1500-2000 zł. Stwierdzenie że trzeba być debilem by coś takiego kupić - jest stanowczo za delikatne.
zalezy chyba kto ile ma kasy - gdybym mial wystarczajaco duzo to qpilbym karte gfx nawet i za wieksza cene - przeciez to bylby dla mnie taki wydatek jak teraz qpienie sobie zestawu obiadowego fast-food'a jakiegos ;]
dlatego mowienie ze trzeba byc debilem jest... debilne ;P
Moim zdaniem nwidia zle robi 3dfx umarł (szkoda) ale tsało sie i niech tak zostanie.
Ta ten wyscig "zbrojen" jest meczacy. ja kupilem niedawno sobie radeona 8500 a juz sa karty 0 20-30% wydajniejsze... zwariowac mozna, ale nie tylko na rynku graficznym. popatrzcie na procesory!
a co do 3dfx-a to no coz... 3dfx to przeszlosc (heh jeszcze mam u siebie akcelerator 2 megowy 3dfx-a :) )
to All --> tu chodzi o wykorzystanie TECHNOLOGII firmy 3dfx a nie wskrzeszenia firmy/marki. 3dfx maial np. znakomite procedury antialiasingu, o ktory nVidia mogla jedynie pomazyc. M.in. te procedury zostana wykorzyustanie w najnowszym chipie nVidi o nazwie Omen. Nikt nie ma zamiaru reaktywowac 3dfx'a.
Quad --> Voodoo 1 miało 4MB :) 3dfx nigdy nie robil akceleratorow z pamiecią 2MB