Nowe sterowniki od Nvidii (334.89 WHQL)
Widać nv nadal wspiera i serię gtx4xx, nieźle, w amd takie coś nie do pomyślenia.
No nie dziwne skoro AMD nie ma takiej serii jak GTX4xx. Odpowiednik tej serii GeForce'ów jest AMD HD 5xxx która jest nadal wspierana. Więc twoja teoria taka, wzięta z dupy. Jeżeli chodzi ci też o dodatkowe funkcje i zwiększoną wydajność to jest to pic na wode. Żadna z wymienionych firm nie poprawia wydajności gier w starszych modelach kart graficznych.
Po co Ci poprawiać BFa 4 skoro średniej klasy karta jak moja GTX 760 uciąga tę grę na detalach ULTRA w Full HD mając na liczniku stałe 60 klatek? Według mnie optymalizacja jest więcej niż dobra bowiem na konsole nowej generacji mamy nie tylko mniej klatek ale i gorszą rozdzielczość.
580 tez sobie radzi w ~60fps na low :) w 1080p + Sweetfx dla lepszych kolorow bo gra wygladala lepiej w 3 nawet z tym blutintem niz ta szara/buraczana/drewniana kolorystyka map. Ale zainstalowalem nowe, 2 razy dostalem bluscreena przez jakis plik sterownika Nvidii, podczas gry w BF4... Czuje ze gra mi laguje, ping 23 ale cos sie dzieje, biore alt+tab i gra sie powoli crashuje bo sterownik sie zresetowal, restart - gram, gram, cos znow z netem, alt+tab, gra sie crashuje a po chwili blu....