Nowe sterowniki od Nvidii (295.73 WHQL)
Akurat dzisiaj bf3 kupiłem:)
A to my mieszkamy w Polsce czy w Zimbabwe? Czy tak trudno jest podawać link/odnośnik do polskiej strony, np. nvidia.pl ???
Może nie tak ostro jak Rammi, ale popieram - mogliście zlinkować w newsie polską stronę Nvidii. :)
Trochę angielskiego nie zaszkodzi, a jakoś nie widzę w tym wielkiego problemu czy trudności. Wszędzie narzekanie..
mam gtx560ti i z poprzednimi sterownikami 295.xx beta działy się cuda i inne dziwne rzeczy w BF3, naprawiono problem?!
Te wszystkie postępy wersji 295.73 o których pisze nVidia, odnoszą się do 285.xx, jak ktoś ma 290.xx rożnic nie zauważy. Za to sporo jest informacji że seria 295.xx sprawia kłopoty.
Tak że spokojnie sobie pozostaję przy bezproblemowej becie 290.53
Ja po zainstalowaniu tych sterów (mam GT 220 [nie musicie wspominać że karta nie pierwszej młodości :P]) w grze Skyrim to bardziej odczułem spadek wydajności niż wzrost. Nie wiem czy mi się tylko wydaje czy nie, ale przed instalacją sterów grało mi się dobrze na chyba lepszych detalach niż teraz. Nie mogę porównać bo po instalacji ustawienia gry mi się zresetowały, ale mówię o swoich odczuciach.
Zawsze gdy wychodziły nowe stery to od razu je instalowałem i nigdy żadnych problemów nie miałem. Niestety któregoś dnia trafiłem na felerne i pożegnałem się ze swoją kartą graficzną. Po zakupie nowej wróciłem do starszych aż do czasu wyjścia 285.xx na których to miałem artefakty w BF3 przez, jak się okazało, wolniej obracające się wiatraczki. Znów wróciłem do starszych i poczekałem na następne. 290.xx chodzą już jak trzeba ale widzę spowolnienia w BF3, tyle że do gry są wymagane więc nic nie zrobię. Co się stało z nVidią, że takie cyrki są z tymi sterami? Nikt tego nie testuje?
Po zainstalowaniu, na laptopie z kartą GT 555M nie widzę żądnej różnicy ani w Skyrim, ani w GTA IV, ani w nowym Alanie Wake'u (względem poprzednich 290.X)
W moim wypadku różnica jest spora czy to w Skyrimie czy w F1 2011 i na pewno w jakiś innych tytułach także różnica będzie więc polecam stery :)
Kuba_3->
"Po zainstalowaniu, na laptopie z kartą GT 555M nie widzę żądnej różnicy ani w Skyrim, ani w GTA IV, ani w nowym Alanie Wake'u (względem poprzednich 290.X)"
Jak pisałem nVidia porównuje te sterowniki do ostatnich WHQL, czyli 285.xx, a nie do bety 290.xx względem której nie ma żadnego przyrostu wydajności, za to jak się czyta fora, pojawiły się problemy w niektórych grach.
Słabe te sterowniki, przynajmniej z moja kartą GTX 460 1GB od Zotaca. W przypadku Battlefielda 3 być może jest minimalnie więcej FPS-ów, ale od czasu do czasu są takie ścinki czy lagi. Testowałem wczoraj i dzisiaj na różnych serwerach (gram na high details) i wróciłem do 285.79 beta, bo jednak w takiej grze lepiej mieć wszystko płynnie bez żadnych zacięć, które zwykle pojawiają się w najmniej odpowiednich momentach:)
Dodatkowo czytałem na angielskim forum Battleloga, że ludzie narzekają na te stery (nie tylko w przypadku tej konkretnej karty) i wracają do starszych, sprawdzonych przez siebie wersji.
AMD robi teraz lepsze sterowniki ;) niestety..
... nie wiem czemu ale u mnie te drivery pogarszaja grafike w Skyrimie