Nintendo podtrzymuje swoje dotychczasowe oświadczenia - do końca marca 2007 6 milionów Wii
Wiadomość z wczoraj prezentowana w Joystiq jest taka że IBM zaczął dostarczać procesory do Wii.
mozliwe ze pare baniek bedzie ale czy 6 nie koniecznie :D
wyprodukowac, wyprodukuja, ino zeby to nie zalegalo na polkach sklepowych.
Ja wiem, ze Wii jest nowatorskie och i ach, jednak gry na Wii sie po prostu musza podobac, a smiem twierdzic, ze podobaja sie tylko pewnemu odsetkowi ludkow.
mikmac ds tez ma specyficzne gry i jak widac podba sie ludziom :D . Co do Wii to IBM juz od dosyc dawna dostarczal procki do Wii .
Dawać to Wii!! jak dostanę konsolkę w swoje łapska to dopiero zobaczę co sprzęt potrafi i czy warto wywalić siano. Jeżeli Wii wypełznie w tym roku i patrząc na ślimacze tempo wypuszczania PS3 przez Sony to sprzedaż może być naprawdę wysoka, no i święta!! cena też zachęca-juz niebawem się przekonamy co z tego wyjdzie.
Mr_Hyde - Cake Mania FTW :)
Masz rację - dostarczają od lipca. Joystiq zrobił z tego wielkiego newsa, a dzisiaj przeprosił, bo nie wiedzieli że Nintendo zrobi z tego takie halo. Połowa internetu czekała na północ a tam news o produkcji Broadwaya :)
http://www.joystiq.com/2006/09/08/shipment-of-broadway-for-wii-has-been-well-underway-hint-of-pow/
Nintendo na pewno skorzysta na opóźnieniu premiery PS3 (przynajmniej w Europie). Zakładają sprzedarz lepszą od Game Cube i z dużym prawdopodobieństwem to się uda. Pierwsze reakcje na Wii są raczej pozytywne, chętnych do zakupu nowej konsoli może być bardzo dużo. Argumenty na rzecz Wii to m. in:
- nowy kontroler, a wraz z nim zupełnie inny sposób gry niż dotychczas
- niska cena (mniej niż połowa ceny PS3)
- doskonałe gry od Nintendo (można mówić że "dla dzieci", ale dla mnie taki Mario Kart daje o wiele więcej frajdy niż większość "poważnych" wyścigów na inne konsole. Mario Galaxy też zarządzi na pewno;)
- murowane hity od "firm trzecich" m.in. EA (m. in. Call of Duty 3, Need for Speed Carbon) i Ubisoft (Red Steel, Far Cry, Prince of Persia)
- najładniejszy design ze wszystkich konsol next gen
- brak konieczności zakupu kosztownego telewizora HD aby w zobaczyć kupione gry w pełnej okazałości
Biorąc to wszystko pod uwagę przyszłość Wii wygląda obiecująco;)