Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Futurebeat Nie ruszałem Steam Decka od miesięcy. A potem zainstalowałem GeForce NOW i przepadłem

30.05.2025 19:27
1
1
Promko
14
Legionista

Wszystko fajnie, tylko do tego nie potrzebna mi konsola za prawie 3k, czy w wersji 1TB za ponad 4k. Mogę grać na GF Now na każdym tablecie, a jeśli musiałbym grać na handheldzie to kupiłbym Logitech G Cloud Gaming Handheld 940-000199 za 1k.

30.05.2025 22:34
madmec
2
odpowiedz
madmec
101
Generał

Co wy za ceny macie w Polsce, jak mozna ponizej 3k kupic Oleda 1TB w UK (w przeliczeniu na zlotowki).

Inna sprawa, ze dla GFNa tez bym nie kupil, bo SD sprawdza sie swietnie jako handheld samodzielny.

31.05.2025 09:07
3
odpowiedz
Wredna Gęś
0
Junior

No ja na moim koncie steam widzę że steam deck oled 1tb kosztuje 3099 zł. 1899 zł za LCD 256gb.

31.05.2025 10:37
4
odpowiedz
sp4wnersiak
19
Centurion

Czyli co? Kupiłeś sprzęt za ponad 3k po to żeby pograć na GFNow? Gratuluję ujemnej inteligencji.

31.05.2025 15:16
5
odpowiedz
Benekchlebek
25
Senator

Przeciez od dawna bylo to mozliwe, tyle że teraz oficjalną drogą

31.05.2025 18:09
6
odpowiedz
Bezmozgiezombie
54
Centurion

W gry z gamepassa mozna grac bez geforce now - przez xcloud. Straszne fikolki.

01.06.2025 01:20
7
odpowiedz
tynwar
91
Senator

brzmi jak reklama steam decka na geforce now. Ani na serio nie skorzystasz z zalet konsolki ani nie grasz na geforce now w lepszych warunkach (ja wolałbym strumieniować gry na większy ekran i wygodnie rozkładać się na fotelu z padem w ręku zamiast strumieniować to na mały wyświetlacz w konsolce i naparzać w mniej wygodnej pozycji na fotelu). Jak naprawdę była potrzeba korzystania z padów i podobnych rzeczy, to można było strumieniować na telewizora lub monitora, a padów kupić do strumieniowanej gry bądź w ostateczności tani handheld właśnie dla strumieniowania gier.

Dla mnie to absurd łączyć obie rzeczy w taki sposób, by zalety się znosiły, a wady się kumulowały. Już nie mówiąc o tym, że strumieniowanie gier ma sens tylko wyłącznie przy stacjonarnym połączeniu internetowym dobrej jakości. Naprawdę słabo.

Zresztą ja zawsze wolę grać w optymalnych warunkach zamiast strumieniować grę z pewnymi limitami typu ping, płynność, itd. a handheldy i inne podobne rzeczy dla mnie są świetne głównie do miejsc poza domu.

Futurebeat Nie ruszałem Steam Decka od miesięcy. A potem zainstalowałem GeForce NOW i przepadłem