Nie chcesz reklam ciąży, randek i odchudzania? Oto, jak je wyłączyć
polecam ublock origin i sprawa wszelkich gownianych reklam sie rozwiazuje raz na zawsze :D
Definicja słowa kontrowersyjny musiała się zmienić i tego nie zauważyłem... Ja zawsze myślałem, że rodicielstwo, dbanie o swoje zdrowie i relacje z innymi ludźmi, to tematy życiowe i codzienne:P
Definicja słowa kontrowersyjny musiała się zmienić i tego nie zauważyłem... Ja zawsze myślałem, że rodicielstwo, dbanie o swoje zdrowie i relacje z innymi ludźmi, to tematy życiowe i codzienne:P
polecam ublock origin i sprawa wszelkich gownianych reklam sie rozwiazuje raz na zawsze :D
Ale popatrzcie ile się można o człowieku dowiedzieć tylko po tym, która kategorię reklam wyłączy.
ciąża i rodzicielstwo: osoba, która tę kategorię wyłączyła najprawdopodobniej nie planuje dzieci
randki: jak ktoś wyłączył, prawdopodobnie jest w związku
Odchudzanie: prawdopodobnie nie potrzebuje
Z kombinacji tych kategorii da się wyciągnąć następne wnioski, szczególnie w połączeniu z innymi danymi, zbieranymi do profilowania.
Na pierwszy rzut oka to wygląda na Ukłon w stronę użytkownika, ale w rzeczywistości pomaga tego użytkownika jeszcze lepiej sprofilować.
To już zalatuje folią. Wyluzuj.
A folia bo? Jakieś konkretne argumenty, czy po prostu lubisz folią rzucać?
To, że da się z dużym prawdopodobieństwem powiedzieć pewne rzeczy o użytkowniku na podstawie tego, jakie kategorie reklam chce, bądź nie chce oglądać, to fakt.
Czy rzeczywiście zamierzają korzystać z takiej metody zdobywania danych o użytkowniku nie wiem. Tylko zastanów się, czy gdyby twoje zyski zależały przede wszystkim od wyświetlania profilowanych reklam i miałbyś do dyspozycji jakąś metodę poprawienia dokładności tworzenia profilu reklamowego, czy byś z niej dobrowolnie zrezygnował.
xd to niezłe tematy kontrowersyjne, ale jak ktoś chce niech sobie wyłącza, choć jakby tam było o mniejszościach seksualnych i ludziach grubych sprawa po kościach by się nie rozeszła
A jeśli czytasz mangi z gatunku ecchi i hentai, albo oglądasz filmy i strony o "ładne kobiety" (wiesz, co mam na myśli), a nie chcesz, by Twoja bystra żona przypadkowo zobaczy takie reklamy i może się domyślić. Albo twój szef z pracy. :>
Co do odchudzanie, to raczej opcja dla kobiety. Wiesz, co chodzi.
A masz jakiś sposób na uregulowanie Facebooka? Ostatnio dużo więcej wyświetla mi postów „proponowanych stron” zamiast tych, które faktycznie polubiłem, a postów i zdjęć znajomych to praktycznie w ogóle mi nie wyświetla.
Może im się znudziło pisanie na Facebooku. Ja mam podobnie. Odnoszę wrażenie że więcej jest reklam, proponowanych stron i wszystkiego innego niż postów znajomych.