Napęd Blu Ray będzie kosztować Sony około 100 dolarów
CDzy ja wiem cyz na lepszej pozycjii ?? Aby konsola ksoztowala jak najmniej soy bedzie je robic z nienajlepszej jakosci komponentow co za tym idzie pierwsze wersje konsol beda raczej awaryjne ,no ale to u sony normalka ;D .
Tak nawiasem mówiąc, to informacja sprzed prawie tygodnia, ale uzmysławia ile może kosztować ostateczna wersja PS3, skoro napęd to 100USD, RSX kolejne 100USD. Te 500-600USD może być całkiem prawdopodobne.
słony będzie musialo dołożyć słono do tego interesu, to xbox 360 wydaje sie stać na lepszej pozycji, juz ma ogromne zamówienia, jest tańszy i po pierwsze po prostu jest, ponadto ma architekture przyjaźniejszą dla developerów ktorzy ostro jadą na ps3 , mówiąc że projektowanie gier na to będzie drogą przez męke, (patrz wypowiedzi, carmacka, gabe newella itd)
E tam. W kraju nad Wisłą i tak bardziej popularna będzie ta konsola, na którą szybciej wyjdą piraty. A że procesor w PS3 ma wspierać technologie ochrony praw autorskich, jest wielce prawdopodobne że większość graczy w Polsce będzie kochać x360, i to nie ze względu na cenę.
Ba , wiadomo ze lepiej bedzie sciagac gry co maja po 7gb a nie te po 25gb :>
Ale do czego to zmierz , kazdy wymaga bog wie od gry a i tak kupuje on pirata. Jedynym dobrze zabepieczonym produktem firmy ubisoft jest Splinter Cell ktory jak dotad nie zostal zlamany.
anen--> chyba coś ci się pomyliło, splinter cell został już dawno temu złamany (albo nie rozumiem o co ci chodzi), jedyne co wiem, że nie zostało złamane to Swap magic 3.6 do ps2
Cytat: "Japońska firma zapłaci około 100 dolarów. To dwukrotnie więcej niż aktualna średnia cena urządzeń odtwarzania płyt DVD, w które Microsoft wyposaży swój Xbox 360."
Od kiedy to odtwarzacze DVD-ROM kosztują 50$?
Wydaje mi się, że dobrze jak będą droższe od 30$ (od producenta).